Župnija Celje – Sv. Danijel

OZNANILA NEDELJE JEZUSOVEGA KRSTA

OZNANILA NEDELJE JEZUSOVEGA KRSTA

Kategorija :Oznanila Vsi

10. JANUAR

PRAZNIK JEZUSOVEGA KRSTA

Na današnji praznik Jezusovega krsta nam spregovori sam nebeški Oče, ki nam razodeva svojega Sina: »Ta je moj ljubljeni Sin, nad katerim imam veselje!«

Andrea del Verrocchio, Leonardo da Vinci: Jezusov krst

S tem, ko obhajamo spomin Jezusovega krsta, se spominjamo svojega lastnega krsta in imamo tako priložnost, da ponovno obnovimo krstne obljube in utrdimo zvestobo poslanstvu, ki smo ga pri krstu prejeli. Tako naj bo današnji praznik lepa priložnost, da utrdimo svoje krščanske korenine.

Božična skrivnost pa se z današnjim praznikom zaokroži. Čeprav s tem praznikom uradno zaključimo božično obdobje cerkvenega leta, pa bomo po stari krščanski navadi do Svečnice še imeli v naši sredi jaslice in prepevali božične pesmi.

Marjan Jezernik, opat

UDELEŽBA PRI SVETIH MAŠAH

Od ponedeljka 4. januarja dalje so lahko tudi v naši škofiji pri svetih mašah zopet prisotni verniki. Zaradi razmer bodo do nadaljnjega bogoslužja le v stolnici, ne pa še Marijini cerkvi.

Zaradi preprečitve širjenja okužbe pa veljajo ukrepi, ki jih je 18. decembra, po posvetu z NIJZ določila SŠK. Možno je pristopiti tudi k sveti spovedi.

STOLNINA 2021

V mesecu januarju zbiramo tako imenovano stolnino. Tudi letošnji prispevek za stolnino bomo uporabili za pokritje stroškov kurjave v cerkvi in učilnicah. Vsem, ki ste že velikodušno darovali, se zahvaljujemo. Hkrati pa se priporočamo tudi drugim, saj se zavedamo, kaj pomeni če nam je prijetno toplo.

VERSKI TISK

Mesec januar je mesec verskega tiska, zato je to lepa vzpodbuda k odgovornosti za verske časopise, revije in knjige. Naj vsaj nekaj od tega doseže vsako družino. Še posebno bodimo pozorni na verski tednik Družina, ki nas vsak teden razveseljuje z zelo zanimivim branjem in novicami iz Cerkve na Slovenskem in vsega sveta.

OBNOVA STREHE NA STOLNICI SV. DANIJELA

Kljub težkim časom in razmeram, smo streho na stolnici Sv. Danijela uspešno dokončali. Hvala Bogu, brez zapletov in nesreč. Vsem, ki so obnovo vodili, izvedli in darovali svoje darove, iskrena zahvala.

Obnova je stala preko 200.000€. Zaradi korona virusa in razmer, ki jih ukrepi vlade narekujejo, je Cerkev ostala brez rednih in izrednih dohodkov. Prav zaradi tega je ob prenovi strehe nastal dolg za dobrih 50.000€.

Vse vernike in ljudi dobre volje zato iskreno prosimo, da nam priskočite na pomoč s svojimi darovi, ki jih lahko osebno prinesete v župnijsko pisarno, ali pa nakažete na transakcijski račun župnije:

SI56-0483 5000 3334 723.

Vsi upamo, da bomo s skupnimi močmi in odgovornostjo do naše župnijske skupnosti, tudi ta dolg kmalu poravnali. Že v naprej vsem dobrotnikom in darovalcem iskre Bog povrni.


Današnja božja beseda