Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 5. nedelje med letom

Oznanila 5. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

VSI TE IŠČEJO
Jezus je čisto jasno povedal zakaj je prišel in kakšno je njegovo poslanstvo. “Zato sem prišel, da ozdravim vse, ki so skesanega srca in zberem razkropljene Izraelove ovce!” Evangelij današnje nedelje lepo govori, na kakšen način je Jezus uresničeval to poslanstvo. Še pred jutranjim svitom vstane, da bi končno mogel na samem moliti, a že ga dohitijo s sporočilom: “Vsi te iščejo!” Ne opravičuje se, da je hotel moliti in da nima časa, ampak takoj odide k ljudem, ki ga čakajo in so potrebni njegove pomoči in ljubeznive besede
Vsi te iščejo!
Ali znamo Jezusa iskati tudi mi?
Vsak človek, ki se zave svoje prave podobe in bistva, si želi nekaj velikega. V sebi sluti, da mora človeku biti dana možnost za nekaj višjega. Doseči prav to nam omogoča Jezus, zato ga na dnu svoje duše vsi iščemo. Nekateri, ki se v sebi ne morejo zadovoljiti samo z vsakdanjim kosom kruha, z prerivanjem za stolčke, politični in družbeni ugled, se z vsem žarom podajo na pot tega iskanja. Drugi se niti ne zavedajo, da ga iščejo in ko ga najdejo, se jim odkrije čudoviti svet božje ljubezni in dobrote. Spet drugi pa to nenehno notranje hrepenenje po Bogu v sebi zatirajo in se mu nenehno upirajo, zato je v njih toliko nezadovoljstva in notranjega duhovnega trpljenja. Zato nikoli ne dopustimo, da bi na poti svojega iskanja zašli in se znašli v temi svoje neodrešenosti. Srečanje s Kristusom nam namreč prinaša toliko dobrega, da se splača hrepeneti po osebnem stiku z njim.
Marjan Jezernik, opat

Obnova strehe
Iskrena hvala za vse podarjene darove za obnovo strehe, a še naprej vse vernike in ljudi dobre volje iskreno prosimo, da nam priskočite na pomoč, da dokončno odplačamo dolg. Darove lahko osebno prinesete v župnijsko pisarno, ali pa nakažete na transakcijski račun župnije:
SI56-0483 5000 3334 723.
Vsi upamo, da bomo s skupnimi močmi in odgovornostjo do naše župnijske skupnosti, tudi ta dolg kmalu poravnali. Bog povrni!

Svetovalnica
vabi vse, ki ste se znašli v stiski.
Kdaj? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava: v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8.00 do 12.00 ure).

Škofijska gimnazija AMS in Dijaški dom AMS vabita na VIRTUALNE INFORMATIVNE DNEVE
v petek, 12. in v soboto, 13. 2. 2021 od 9. ure naprej. Obiščite jih na e-stojnicah: https://informativni-dnevi.si/
Prijazno vabljeni bodoči dijaki.

Molitev za imenovanje novega škofa
O Bog, večni pastir, skrbno in neprestano vodiš svoje ljudstvo. Prosimo Te, daj v svoji neskončni dobroti Cerkvi v celjski škofiji pastirja po svojem srcu, ki bo zvesto hodil za teboj, zaradi svetosti tebi ugajal, za nas pa goreče skrbel. Naj uči z zgledom svoje osebnosti, nam pomaga rasti v zvestobi evangeliju in odkrivati znamenja časa.  Po Kristusu, našem Gospodu. Amen. .

Odlomek iz Pastirskega pisma I. za post 2021
Zato smo se v času sedanje epidemije škofje s težkim srcem odločili, da začasno omejimo skupno obhajanje svete maše in drugih zakramentov. To smo storili V upanju, da ga bomo lahko vsaj delno nadomestili z raznimi obhajanji svete maše na daljavo, kar se je tudi zgodilo. Hvaležni smo vsem, ki so nam to omogočili. Vsi pa čutimo, da to ni to. Sveta maša ni predstava, kakršne lahko spremljamo na televizijskem zaslonu. Svete maše ne opazujemo od daleč, ob kuhanju kosila ali zleknjeni na kavču, ampak se je osebno udeležujemo, ko smo dejansko navzoči V občestvu z drugimi brati in sestrami in mašnikom, ki osebno predstavlja samega Jezusa Kristusa in V njegovem imenu za nas, med nami in z nami obnavlja Jezusovo življenjsko daritev. Edino to je pravo obhajanje svete maše. Druge oblike, kot so svete maše po radiu ali televiziji, so samo zasilni nadomestki, ki nam v času bolezni ali drugih nezmožnosti lajšajo odsotnost od svete maše »V živo«, niso pa njena enakovredna zamenjava. Vse to smo lahko v času epidemije še bolj začutili. Prepričani smo, da komaj čakate, da bomo lahko evharistijo in druge zakramente obhajali tako, kakor si je to zamislil Jezus Kristus, ko nam je naročil: »To delajte v moj spomin,« in kakor so to razumeli kristjani vseh časov.                               Vaši škofje

Molitev v času epidemije COVID-19
Usmiljeni Oče,
tvoj Sin se je rodil, da bi nas odrešil.
Prosimo te, podeli vsem, ki trpijo zaradi epidemije,
zdravje, potrpežljivost in moč.
V svoji dobroti tolaži bolnike in njihove svojce,
nam pa odpri oči za vsako stisko in daj,
da bomo trpečim pomagali z dejanji.
Naj tudi v bolezni, trpljenju in preizkušnjah doživljamo tvojo bližino.
Podpiraj zdravstvene delavce in vse, ki skrbijo za bolnike.
Prosimo te, naj bodo cepiva in zdravila dostopna vsem, ki jih potrebujejo.
Rajnim bratom in sestram, ki so izgubili boj z boleznijo,
nakloni večno veselje, njihovim svojcem pa tolažbo vere in pogum.
Prosimo te, naj epidemija preneha,
da bomo mogli živeti v miru in blaginji.
Po Kristusu, našem Gospodu. Amen
.
Sv. Marija, zdravje bolnikov – prosi za nas.
Sv. Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas.
Vsi Božji svetniki in svetnice – prosite za nas.


Današnja božja beseda