Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 4. postne nedelje

Oznanila 4. postne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

Boj in ljubezen do konca
Postni čas nas vabi, da več razmišljamo o zadnjih urah Jezusovega zemeljskega življenja: »Vojaki so ga odpeljali na dvorišče palače … Ogrnili so ga v škrlat, spletli krono iz trnja in mu jo nadeli. Začeli so ga pozdravljati … Tolkli so ga po glavi s trstom, pljuvali vanj, poklekovali pred njim in se mu priklanjali do tal.« (Mr 15,16-19)Ob zrenju trpečega Jezusa, ki ponižno vztraja, pomislimo tudi na našo lastno vztrajnost. Kako hitro obupamo v iskanju Božje bližine; kako smo že prilagodili naše postne sklepe in sprejeli kompromise? Jezus nas v križevem potu spodbuja h gorečnosti in vztrajnosti kljub temu, da smo morda večkrat brez volje in posebne motivacije. A vemo, da se splača boriti in vztrajati! Nasmejal sem se ob oglasu, ki se je glasil nekako takole: »Se želite naučiti nemškega jezika? Pridite k nam, saj boste znali nemško v štirinajstih dneh brez vsakega truda!« A jasno izkušamo, da brez nič ni nič … In post je priložnost, da se okrepimo v trudu in boju za dobro. Dan brez boja je prazen, brez vrednosti. Ko nam grejo stvari slabo, je zadevo najlažje pustiti in tega se v današnjem svetu poslužuje preveč ljudi. A Jezus nam kaže, da je prava pot prav vztrajnost, tudi ko nam ne gre najboljše. Tako nas Jezus spodbuja in vabi h krepostnemu življenju, k dobrim navadam – starši pomagajte svojim otrokom s pravo mero strogosti in jasno izražene ljubezni, da bodo vztrajni, dosledni in ustvarjalni, predvsem pa, da bodo svetniki! Ko pa v današnjem evangeliju poslušamo, vsaj zame osebno, enega najlepših stavkov Svetega pisma: »Bog je  namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega sina« (Jn 3,16) ne pozabimo, da je Jezus vse to pretrpel iz čiste ljubezni do nas – »pred stvarjenjem sveta nas je izvolil v njem« (Ef 1,4a) Bog ljubi torej konkretno vsakega izmed nas: Andreja, Marjane, Roka … Želim nam, da nas v tem svetem postnem času Njegova ljubezen zares premakne in še dodatno okrepi v boju za svetost. 
Matic Lesjak, kpl

POSTNI TEDEN, KI JE PRED NAMI, NAS VABI
KRIŽEV POT: ob razmišljanju Jezusovega trpljenja doživljajmo tudi skrivnost človeškega trpljenja, zato vabljeni h Križevem potu vsak postni petek pol ure pred večerno sv.mašo. Pri Križevem potu bomo molili za potrebe naše župnije, še posebno pa po vaših namenih, ki jih sporočite v župnijsko pisarno.
POSTNI GOVOR: Vsak postni petek pri večerni sv. maši prisluhnemo postnemu razmišljanju.. V petek bomo prisluhnili že petemu razmišljanju z naslovom DRUŽINA IN DRUŽINSKA DUHOVNOST, ki ga bo imel p. Matej Nastran – župnija Celje sv. Cecilija.

Svetovalnica
vabi vse, ki ste se znašli v stiski.
Kdaj? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava: v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8.00 do 12.00 ure).

PRAZNIK SVETEGA JOŽEFA
V petek je slovesen praznik svetega Jožefa in zato bodo svete maše kakor ob nedeljah.
Na praznik sv. Jožefa se začenja teden družine, ki traja do praznika Gospodovega Oznanjenja.
Hkrati pa se na praznik sv. Jožefa za vso Cerkev začenja leto svetega Jožefa in leto družine.

Imenovanje novega celjskega škofa
V petek 5. marca se je kmalu po angelovem češčenju naš zvon oglasil še enkrat in dobrih deset minut oznanjal veselo novico: Sveti oče Frančišek je za novega celjskega škofa imenoval msgr. dr. Maksimilijana Matjaža, duhovnika mariborske nadškofije, ki je bil do sedaj profesor Svetega pisma na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani.
Novoimenovanega škofa Maksimilijana podprimo z molitvijo!
Gospod Bog, svojega služabnika Maksimilijana si izbral, da bo kot naslednik apostolov vodil Tvoje vernike. Daj mu duha modrosti in moči, duha vednosti in pobožnosti, da bo zvesto vodil zaupano mu ljudstvo in v svetu uresničeval skrivnost Cerkve. Po Kristusu, našem Gospodu.

Obnova strehe
Iskrena hvala za vse podarjene darove za obnovo strehe, a še naprej vse vernike in ljudi dobre volje iskreno prosimo, da nam priskočite na pomoč, da dokončno odplačamo dolg. Darove lahko osebno prinesete v župnijsko pisarno, ali pa nakažete na transakcijski račun župnije:
SI56-0483 5000 3334 723.
Vsi upamo, da bomo s skupnimi močmi in odgovornostjo do naše župnijske skupnosti, tudi ta dolg kmalu poravnali. Bog povrni!

Ker se epidemija korona virusa še vedno ni dokončno umirila, vas zopet prosimo, da se v naši stolnici dosledno držimo ukrepov proti širjenju virusa. Tako še vedno velja:
razkuževanje rok, omejitev oseb ali družin (1 na 30m2), razdalja med osebami ali skupnostmi 1,5 m …


Današnja božja beseda