Župnija Celje – Sv. Danijel

POSVEČENJE NOVEGA CELJSKEGA ŠKOFA MAKSIMILIJANA

POSVEČENJE NOVEGA CELJSKEGA ŠKOFA MAKSIMILIJANA

Kategorija :Napovednik Novice Vsi

Z vso Škofijo Celje se veselimo in se pripravljamo na škofovsko posvečenje novoimenovanega celjskega škofa msgr. dr. Maksimilijana Matjaža, ki bo na nedeljo Svete Trojice, 30. maja 2021, ob 15. uri v župnijski cerkvi sv. Mohorja in Fortunata v Gornjem Gradu.

Glavni posvečevalec bo apostolski nuncij v Sloveniji msgr. Jean-Marie Speich, soposvečevalca pa msgr. Martin Kmetec, nadškof metropolit Izmira, in upokojeni celjski škof msgr. Stanislav Lipovšek.

https://4d.rtvslo.si/arhiv/napovedniki-tv-oddaj/174778841

Kraj posvečenja je bil izbran zaradi največje cerkve v škofiji, ki omogoča, da kljub previdnostnim ukrepom, posvečenju prisostvuje vsaj nekaj več predstavnikov vernikov in duhovnikov celjske škofije ter povabljenih gostov, kakor bi to dopuščal prostor v celjski stolnici. Slovesnost bo potekala ob upoštevanju zaščitnih ukrepov v omejenem krogu povabljenih gostov, predstavnikov duhovnikov in vernikov. Za prenos slovesnosti bosta poskrbela RTV Slovenija in Radio Ognjišče.

Gornji Grad

Teden dni pred škofovskim posvečenjem, na binkoštno soboto, 22. maja, ob 15. uri pa je v župnijski cerkvi Sv. Duha v Celju imenovani celjski škof Maksimilijan ob prisotnosti apostolskega nuncija msgr. Jean-Marie Speicha, predstavnikov duhovnikov in vernikov med molitvenim bogoslužjem javno izpovedal veroizpoved. Bogoslužje si je mogoče ogledati na Youtube strani.   

Novega škofa Maksimilijana in vse naše škofijsko občestvo priporočamo v molitev.

MOLITEV ZA ŠKOFA IN BOŽJE LJUDSTVO
PRED ŠKOFOVSKIM POSVEČENJEM

Nebeški Oče,
skrbno in neprestano vodiš svoje ljudstvo.
V svoji dobroti si izbral svojega služabnika Maksimilijana,
da bo kot naslednik apostolov vodil tvoje vernike.
Daj mu duha modrosti in moči, da bo zvesto vodil zaupano mu ljudstvo.
Pomagaj nam, da bomo v raznolikosti darov tvojega Duha
gradili občestvo s teboj, prepoznavali znamenja časa
in rasli v zvestobi Kristusovemu evangeliju.
Po Kristusu našem Gospodu.

Amen.


Današnja božja beseda