Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 10. nedelje med letom

Oznanila 10. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

Ali gre Jezus med veroučnimi počitnicami v vaši družini tudi na dopust? 🙂
Ta teden končujemo z veroučnim šolskim letom in zopet se spominjam moja na veroučna leta in povedi, ki jo je moj pokojni župnik tako rad ponavljal: »Za Boga ni počitnic!« Zato srčno upam, dragi otroci in družine, da boste kljub trimesečnemu odmoru od verouka imeli odprta srca za Boga, Njegovo Besedo in svete zakramente. Prav je, da si v času počitnic vzamemo čas za oddih in malo zamenjamo okolje, obiščemo ljudi in kraje, ki so nam pri srcu … Toda počitnice nikakor ne pomenijo, da naj tudi Boga za tri mesece pošljemo na dopust. Morda nam pomaga, če med dopustom z družino obiščemo kakšen romarski kraj ali pa kako preprosto cerkvico, ali pa da vožnjo v avtu poleg pogovorov in poslušanja glasbe izkoristimo tudi za prepevanje pesmi in molitev rožnega venca. Ker upamo, da bo v počitnicah več časa, se lahko bolj potrudimo z večerno družinsko molitvijo. Vsekakor pa je več kot prav, da se v kraju, kjer počitnikujemo, pozanimamo o možnosti obiska nedeljskih svetih maš ter tako poleg tega, da Gospodov dan vsaj malo posvetimo Njemu, tudi širše spoznamo kulturo in temperament počitniškega kraja. Še posebej imate v počitnicah priložnost tudi stari starši, sam imam na počitnice pri njih res lepe spomine. Ne bojte se vnukov peljati v cerkev, naj vas vidijo, da molite, poleg tega, da prižgete svečko, se tudi pokrižajte in skupaj zmolite Zdravamarijo, zvečer pred spanjem pa zmolite skupaj različne molitvice in nato blagoslovite in pokrižajte otroke. Vsem želim blagoslovljene veroučnem počitnice in hkrati skupaj s pokojnim župnikom kličem: »Za Boga ni počitnic!«      
Matic Lesjak, kpl

MESEC JUNIJ
Smo v mesecu juniju, v katerem se zbiramo pod okriljem ljubezni Jezusovega srca. Bog nas neizmerno ljubi. Vse, kar nas obdaja, je dar neskončne božje ljubezni do nas. Zato je prav, da v tem mesecu prihajamo k Njemu in obnovimo svojo predanost in posvetitev Jezusovemu srcu. Vsak dan prebiramo Vrtnice o sv. Jožefu, ki jih je napisal duhovnik Jože Kužnik.  Po jutranji sveti maši in pred nedeljsko večerno sveto mašo pa vabljeni k litanijam Srca Jezusovega in blagoslovu z Najsvetejšim.

Obnova strehe
Najlepša hvala za vse do sedaj podarjene darove za obnovo strehe darove. Še vedno lahko vaš prispevek za streho prinesete osebno v župnijsko pisarno, ali pa nakažete na transakcijski račun župnije:
SI56-0483 5000 3334 723.
Vsi upamo, da bomo s skupnimi močmi in odgovornostjo do naše župnijske skupnosti, tudi ta dolg kmalu poravnali. Bog povrni!

Pojte hribi in doline,
pojte z nami vse ravni!
Kralju večne domovine
pesem naših src doni:
Tebi vseh rodov Gospod,
posvečuje se naš rod:
Srce božje Tvoji smo,
Tvoji večno bodemo!

Zaključek verouka
Spoštovani starši in dragi otroci!
Letos smo imeli veroučna srečanja nekoliko dlje kot običajno, a v tem tednu bomo z njim zaključili. Vsi otroci boste torej ta teden imeli še verouk ob vaših rednih urah. V sklopu posameznega razreda boste imeli skupaj z vašo katehistinjo ali katehetom zaključek in podelitev spričeval. Zato v župnijsko pisarno vrnite spričevala vsi tisti, ki jih imate še doma. Dragi starši, poskrbite, da boste tudi v počitniškem času skrbeli za duhovno življenje vaših otrok in družin! Blagoslova.

DRAGI ŠKOF MAKSIMILJAN, POZDRAVLJEN MED NAMI IN BOG TE ŽIVI!
En dan po škofovskem posvečenju, na praznik Marijinega obiskanja 31. maja, je bil škof Maksimilijan Matjaž v spremstvu nadškofa in metropolita Alojzija Cvikla sprejet v naši  celjski stolnici, kjer je prvič sedel na katedro—škofovski sedež ter uradno sprejel v vodenje Škofijo Celje. Na vhodu ga je sprejel stolni župnik Marjan Jezernik, upokojeni škof Stanislav Lipovšek in zbor svetovalcev, nato so skupaj počastili Najsvetejše. Na začetku svete maše je gospod Rok Metličar še enkrat prebral papeževo bulo o škofovskem imenovanju, zatem pa je metropolit povabil novega škofa, da je zasedel katedro. Somaševanje je vodil škof Maksimilijan, pridigal pa je nadškof Alojzij. Lepo povabljeni, da še naprej z dobrimi željami in molitvijo podpirajmo našega novega škofa Maksimilijana, da bo sveto in učinkovito orodje v Božjih rokah!

Razlaga grba
Osmerokraka zvezda odpre osmi dan življenje, ki ga prejmemo pri krstu. To je Božje življenje, ki ga grob ne uniči. To življenje je neuničljivo, ker je ljubezen treh svetih Oseb in je . .. tako absolutna, celostna, da je nič ne more uničiti. Zato so tri zvezde simbol treh Božjih oseb, ki v svoji edinosti razodevajo enega samega Boga. Rdeča barva je barva Boga. Spominja na kri, V krvi pa po Tretji Mojzesovi knjigi prebiva življenje vsakega živega bitja. To življenje je dar Boga Očeta. Rana razodeva način bivanja Boga, ki je tako ljubil svet, da je dal svojega Sina V roke ljudem, ko smo bili še njegovi sovražniki. V to rano je položeno pšenično zrno, ki vzklije. Poganjek je občestvo oseb po podobi svetih treh Oseb. To je Cerkev. Oče poveličuje svoje ime v Sinu, ko se daruje in z darom ljubezni razodene smisel smrti. 


Današnja božja beseda