Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 11. nedelje med letom

Oznanila 11. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

BOG NAS LJUBI
Mesec junij nas vabi, da se posvetimo in izročimo Jezusovemu srcu, kajti Bog nas neizmerno ljubi. Vse, kar nas obdaja, je dar neskončne božje ljubezni do nas. Tudi človekovo srce je ustvarjeno za ljubezen. Božja ljubezen je tako čudovita zato, ker nas Bog ljubi, čeprav smo mi grešniki in nevredni božje ljubezni. In prav ta velikodušna in odpuščajoča božja ljubezen daje smisel vsemu našemu življenjskemu prizadevanju.
Marjan Jezernik, opat.

MESEC JUNIJ
Smo v mesecu juniju, v katerem se zbiramo pod okriljem ljubezni Jezusovega srca. Bog nas neizmerno ljubi. Vse, kar nas obdaja, je dar neskončne božje ljubezni do nas. Zato je prav, da v tem mesecu prihajamo k Njemu in obnovimo svojo predanost in posvetitev Jezusovemu srcu. Vsak dan prebiramo Vrtnice. Po jutranji sv. maši pa vabljeni k litanijam Srca Jezusovega in blagoslovu z Najsvetejšim. Prav tako vabljeni vsako nedeljo v juniju pred večerno sv. mašo k litanijam srca Jezusovega in blagoslovu z Najsvetejšem.

Obnova strehe
Najlepša hvala za vse do sedaj podarjene darove za obnovo strehe. A naš dolg še vedno znaša približno 40.000€. Zato še naprej prosimo, da priskočite na pomoč, da dolg dokončno odplačamo. K darovanju ste še posebej povabljeni prihodnjo, prvo nedeljo v mesecu, darove pa lahko osebno prinesete v župnijsko pisarno, ali pa nakažete na transakcijski račun župnije:
SI56-0483 5000 3334 723.
Vsi upamo, da bomo s skupnimi močmi in odgovornostjo do naše župnijske skupnosti, tudi ta dolg kmalu poravnali.
Bog povrni!

ORATORIJ 2021: »Orginalen.sem«
Carlo Acutis je mlad najstnik, naš sodobnik, ki je l. 2006, pri 15 letih umrl za levkemijo. Zaradi njegovega globokega odnosa z Bogom, žive vere, dobrodelnosti in čudežev, ki so se dogajali po njegovi smrti, so ga ljudje že kmalu prepoznali za svetnika. Cerkev ga je za blaženega razglasila oktobra 2020. Njegova vera se je razlivala tudi v odnose z drugimi, saj je bil za svojo starost izredno dobrodelen. Vedno je bil pripravljen pomagati vsakomur: sošolcem, brezdomcem, preprostim priseljencem … Bil pa je tudi zelo nadarjen programer in je pogosto opisovan celo kot računalniški genij. Njegov življenjski moto je bil “Evharistija je moja avtocesta v nebesa.“ Oratorij bo potekal od 28. junija, do 2. julija. Prijavnice so otroci dobili pri verouku, dobite pa jih tudi na naši spletni strani, v pisarni in v cerkvi. Zaradi lažje izvedbe ORATORIJA 2021 vas prosimo, da prijavite vaše otroke najkasneje do nedelje, 21.junija 2021 in prijave oddate v župnišču.

Župnijski sprejem škofa Maksimilijana
Minulo nedeljo, 6. junija, smo pri 10. maši še kot župnijsko občestvo sprejeli našega
škofa Maksimilijana. Stolni župnik, predstavniki družin, skavti in župnijski sodelavci so
mu izrekli dobrodošlico in lepe želje. Škof nas je v pridigi osebno nagovoril, se preko
grba in Božje besede predstavil in nas spodbudil, mi pa ga še naprej podpirajmo z
molitvijo.


Današnja božja beseda