Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 12. nedelje med letom

Oznanila 12. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

BODI ZDRAVA DOMOVINA, MILI MOJ SLOVENSKI KRAJ!

Dežela, v kateri je kdo bil rojen, ali v kateri stanovitno prebiva, se imenuje rojstna ali domača dežela, domovina, očetovstvo ali očevina. Zato je vsak prebivalec svoji domači deželi domovinsko ljubezen dolžan izkazovati … Kdor svojo domovino ljubi, se bo vsega veselil, kar srečo domovine poviša; srce pa ga bo bolelo, če jo nadloga ali nesreča zadene … Kdor svojo domovino resnično ljubi, bo tedaj tudi svoje želje za srečo domovine k Bogu pošiljal, večkrat preserčno zanjo molil. Molimo tudi mi večkrat za svojo ljubo domovino in prosimo Boga, od katerega vse dobro pride, naj blagoslovi njo in njene prebivalce.« (bl. Anton Martin Slomšek)

Želimo Vam lepo praznovanje dneva državnosti in 30-letnico slovenske države – Bog živi našo domovino Slovenijo!

MESEC JUNIJ
Smo v mesecu juniju, v katerem se zbiramo pod okriljem ljubezni Jezusovega srca. Po jutranji sv. maši vabljeni k litanijam Srca Jezusovega in blagoslovu z Najsvetejšim. Prav tako vabljeni vsako nedeljo v juniju pred večerno sv. mašo k litanijam srca Jezusovega in blagoslovu z Najsvetejšim.

DAN DRŽAVNOSTI
V petek je dan državnosti – praznik naše domovine. V naši stolnici bo sveto mašo za domovino ob 19. uri vodil celjski škof dr. Maksimilijan Matjaž. Lepo povabljeni, da skupaj molimo za blagoslov naše domovine in njenih prebivalcev.

ORATORIJ 2021: »Orginalen.sem«
Carlo Acutis je mlad najstnik, naš sodobnik, ki je l. 2006, pri 15 letih umrl za levkemijo. Zaradi njegovega globokega odnosa z Bogom, žive vere, dobrodelnosti in čudežev, ki so se dogajali po njegovi smrti, so ga ljudje že kmalu prepoznali za svetnika. Cerkev ga je za blaženega razglasila 10. oktobra 2020. Njegova vera se je razlivala tudi v odnose z drugimi, saj je bil za svojo starost izredno dobrodelen. Vedno je bil pripravljen pomagati vsakomur: sošolcem, brezdomcem, preprostim priseljencem … Bil pa je tudi zelo nadarjen programer in je pogosto opisovan celo kot računalniški genij. Njegov življenjski moto je bil “Evharistija je moja avtocesta v nebesa.“ Oratorij bo potekal od 28. junija, do 2. julija. Prijavnice so otroci dobili pri verouku, dobite pa jih tudi na naši spletni strani, v pisarni in v cerkvi. Zaradi lažje izvedbe ORATORIJA 2021 vas prosimo, da prijavite vaše otroke najkasneje do nedelje, 21. junija 2021 in prijave oddate v župnišču.

MOLITEV ZA DOMOVINO
OB 30-LETNICI SLOVENSKE DRŽAVE

Gospod Bog, ob 30-letnici države Slovenije slavimo tvojo dobroto.
Zahvaljujemo se ti za vse Tvoje milosti in varstvo.
Naj bomo ponosni na svoje korenine, iz njih živimo in rastemo.
Sveti Duh, podeli nam zdravo pamet in ustvarjalni pogum!
Emanuel – Bog z nami, obvaruj nas vsega, kar ogroža naše telesno, duševno in duhovno zdravje.
Mati Marija in sv. Jožef, izprosita milost našim družinam, da bodo odprte za življenje in šole ljubezni za nove rodove.
Amen.

Pohod ob dnevu državnosti po Slomškovi romarski poti na Sveto Uršulo nad Dramljami – petek, 25. junija. Izhodišči bosta Nova Cerkev – ob 7.00 sv. maša in sv. Rok v Šmarju pri Jelšah, ko bo ob 8.00h tudi sveta maša za romarje. Ob 15. uri bo pred cerkvijo Svete Uršule slavnostna akademija ob 30. letnici domovine. Akademiji bo sledila pogostitev za pohodnike.

KRESOVANJE in SVETA MAŠA ZA DOMOVINO pri Domu sv. Jožefa
Vabljeni, 24. junija, k Sv. Jožefu, ko bo ob 18.30 sveta maša za domovino, po maši priložnostna akademija na parkirišču pred Domom. 
Slavnostni govornik na akademiji: Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje. Sodelujejo Fantje z Jožefovega hriba, Godba na pihala s Svetine in harmonikaš Miha Plevčak. Akademiji bo sledil prižig kresa.
Vstop prost – dobrodošli!


Današnja božja beseda