Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 14. nedelje med letom

Oznanila 14. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

NEDELJA SLOVANSKIH APOSTOLOV SVETEGA CIRILA IN METODA
Prvi, ki so prinesli evangelij med naše prednike, so bili irski misijonarji. Iz njihovih rok je je pritekla krstna voda nad prve člane slovenskega naroda. Dokončno pa se je krščanstvo utrdilo med slovanskimi narodi po oznanjevanju slovanskih apostolov Cirila in Metoda, ki sta uvedla bogoslužje v domačem jeziku. Od takrat naprej studenec krstne vode v našem narodu nikoli več ni usahnil. Zato se danes še posebno zahvaljujemo za duhovne korenine, iz katerih že 1300 let rastejo in se gradijo krščanske vrednote in kultura, ki je na poseben način zaznamovala naše narodno telo. Danes smo odgovorni za to, da se veriga vere z nami ne bo pretrgala. Zato izročimo naše prizadevanje za ohranjanje krščanskih vrednot in kulture vsem misijonarjem, še posebno sv. Cirilu in Metodu, da nam bo nebeški Oče dal dovolj moči in poguma, da bi zmogli danes dragoceno vero in krščanske vrednote izročati iz roda v rod.
Marjan Jezernik, opat

Nove številke DRUŽINE ni, ker je prejšnja novo mašna družina bila dvojna številka. Je pa na razpolago še nekaj številk novo mašne Družine.

ZAČELI SO SE POČITNIŠKI IN DOPUSTNIŠKI MESECI POLETJA, ZATO BODO TUDI NAŠA FARNA OZNANILA NA RAZPOLAGO VSAKIH ŠTIRINAJST DNI.


Današnja božja beseda