Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 18. nedelje med letom

Oznanila 18. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

SPREMEMBA V VODSTVU STOLNE ŽUPNIJE
Novi celjski škof dr. Maksimilijan Matjaž je določil, da je potrebno zamenjati župnika stolne župnije Sv. Danijela. Tako bom dosedanji župnik 14. avgusta predal župnijo novemu župniku g. Tadeju Linasiju. Po dekretu bom kot celjski opat skrbel za Marijino cerkev in bom celjski škofiji na razpolago za birmovanje in druge slovesnosti. Dragi in spoštovani farani! Skoraj 24 let sem vodil župnijo Sv. Danijela v Celju. V teh letih smo skupaj ustvarjali duhovno, pastoralno in gospodarsko podobo naše župnijske skupnosti. Zato bi se rad zahvalil vsem, ki ste na najrazličnejše načine pri tem z odgovornostjo sodelovali in mi pomagali. Bogu hvala za vse! Hkrati pa se iskreno upravičujem vsem, če sem komurkoli storil kašno krivico in vas s tem prizadel. Zagotavljam vam, da ni bilo namerno. Smo pač vsi na takšen ali drugačen način samo ljudje in s tem tudi grešniki. V veliko veselje mi bo, če boste novega župnika z veseljem sprejeli in z njim z odgovornostjo tudi sodelovali. To bo najboljša popotnica za blagor celotne župnijske skupnosti. S hvaležnostjo vas vse skupaj pozdravljam in vam podeljujem Božji blagoslov!
Marjan Jezernik
Celjski opat

PORCIJUNKULA
2. avgusta se vsako leto spominjamo posvetitve cerkve Marije angelske ali Porcijunkule v Assisiju, kjer je sv. Frančišek prejel toliko milosti in razodetij. Na ta dan je v vseh samostanskih cerkvah Frančiškovih sinov praznik imenovan Porcijunkula. Tudi kapucini v Celju vabijo na ta dan v cerkev sv. Cecilije, kjer bodo svete maše ob 7., 8., 9.30, 11. 15. in 18. uri. Ves čas bo priložnost tudi za spoved.

PRAZNIK MARIJINEGA VNEBOVZETJA
V nedeljo 15. avgusta je slovesen in zapovedan praznik Marijinega vnebovzetja.
V naši Marijini cerkvi je žegnanje. S praznovanjem bomo začeli že v soboto zvečer, ko bomo ob 19. uri imeli sv. mašo ter slovesne večernice prazničnega dne.
Slovesna praznična sv. maša bo v nedeljo ob 9. uri. Praznovanje bomo zaključili v nedeljo zvečer ob 19h s sv. mašo in slovesnimi litanijami Matere božje.
Iz sobote na nedeljo bo v Marijini cerkvi nočno molitveno bdenje pred Najsvetejšim. Najsvetejše bomo izpostavili v soboto po večerni sveti maši in bo izpostavljeno do slovesne maše v nedeljo do 9h. Kdor se more pridružiti, je lepo povabljen.
Zaradi praznika v soboto in nedeljo zvečer v stolni cerkvi ne bo sv. maše.

četrtek – pol ure pred večerno sv. mašo bomo molili za nove duhovne poklice;
petek – po jutranji in pred večerno sv. mašo pobožnost na čast Jezusovemu srcu
sobota – ob 8h v Marijini cerkvi sv. maša in pobožnost na čast    Marijinemu brezmadežnemu srcu;


Današnja božja beseda