Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 22. nedelje med letom

Oznanila 22. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

Ob prazniku župnijskega zavetnika in naše stolnice – sv. Danijela vsem vam voščimo in želimo, da bi stolno cerkev vedno čutili kot naš skupni dom, kjer se kot kristjani in ljudje dobre volje srečujemo z Gospodom in med seboj! Naj vsem nam sv. Danijel pomaga, da bo župnija skupnost, ki moli, obhaja evharistijo in jo živi v svojem vsakdanjem življenju.

REKTORAT MARIJINE CERKVE, REKTOR IN OPAT MARJAN JEZERNIK
S škofovim odlokom, je s 14. avgustom 2021, dosedanji župnik in opat Marjan Jezernik imenovan za rektorja Marijine cerkve in bo skrbel za duhovni blagor v Marijini cerkvi, tam bo maševal in spovedoval. Gospod Marjan Jezernik ostaja celjski opat in bo na razpolago tudi za razne slovesnosti po škofiji. So nekateri mejniki v življenju župnije, ki jih zaznamuje Bog, ljudje in čas, tudi duhovnik. V skoraj 24 letnem vodenju občestva naše župnijske skupnosti ne moremo mimo obnove župnijske cerkve, danes stolne cerkve, župnijskega vrtca Danijelov Levček, ki bo prihodnje leto praznoval 20 letnico svojega delovanja, obnove Marijine cerkve in novih veroučno pastoralnih prostorov in številnih drugih dejanj, še posebej duhovnih, katerih se velikokrat ne opazi, a so ključna. Gospod opat, Marjan Jezernik, Bog povrni za vse.
V prihodnje pa želimo obilo Božjega blagoslova in Marijinega varstva.

SVETE MAŠE V MARIJINI CERKVI
Od ponedeljka, 30. avgusta, dalje bodo svete maše v Marijini cerkvi vsak dan ob 8. uri, ob nedeljah pa ob 9. uri.

DAR ZA SVETO MAŠO – MAŠNI NAMENI
Sveta maša je ena največjih skrivnosti naše vere in neprecenljiv dar, ki nam ga je Jezus zapustil, da tako preko svete maše, evharistije, Gospod ostaja resnično, realno in trajno navzoč med nami. Pri sveti maši se na najbolj globok način poveže Cerkev tukaj na zemlji (mi) in Cerkev v večnosti oziroma tisti, ki so še na poti v večnost. Zato povabljeni, da radi molimo za naše rajne, še posebej pa se jih spomnimo s sveto mašo. Dar za sveto mašo je tudi osnovni vir vzdrževanja in življenja duhovnikov. Duhovniki nimamo kakšnih plač od države ali škofije. Darovi, ki jih darujete pri nedeljskih in prazničnih svetih mašah so namenjeni za življenje župnije in ne za duhovnika. Sami lahko opazite v oznanilih, da marsikdaj ni namena. Povabljeni k darovanju za svete maše. Mašni namen lahko naročite v župnijski pisarni, v zakristiji po sveti maši, po telefonu (03 426 19 00 ali 041 265 740, lahko tudi po e-pošti (tadej.linasi@rkc.si). Prosim vas, da to oznanilo preberete z razumevanjem in pojasnitvijo, kako je glede mašnih namenov in vzdrževanjem duhovnikov. Hvala.

PRVI ČETRTEK
Četrtek je prvi v mesecu, povabljeni k jutranji sveti maši  in po njej k molitvi za duhovne poklice pred Najsvetejšim. Zvečer vabljeni pol ure pred sveto mašo k molitvi za duhovne poklice pred Najsvetejšim in sveti maši.

PRVI PETEK
Petek je prvi v mesecu, povabljeni k sveti maši in molitvi litanij Srca Jezusovega pred Najsvetejšim po jutranji in pred večerno sveto mašo.

PRVA SOBOTA
Sobota je prva v mesecu, ob 8. uri bo sveta maša v Marijini cerkvi in po njej litanije Matere Božje.

PRVA NEDELJA
Prihodnja nedelja je prva v mesecu, vaš dar bo namenjen za novo streho na stolnici. Bog povrni za vaš dar. Dolga za streho je še 30.000EUR.

SVETOVALNICA
tudi v novem šolskem letu odpira svoja vrata. Namenjena je vsem, ki ste se znašli v stiski in bi želeli s svetovalko razrešiti dileme, ki vas begajo. Prav tako dobrodošli tisti, ki želite ustreznejših odnosov z drugimi ljudmi, saj so ključ k duševnemu zdravju, sreči in dobrobiti človeka. Na osnovi novih izkušenj in spoznanj boste imeli  možnost presojati  uspešnost svojega vedenja in uresničljivost svojih  prepričanj in pričakovanj, kar omogoča zvišanje kakovosti vašega življenja.
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8. do 11. ure in 17. do 18. ure).


Današnja božja beseda