Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila nedelje Marijinega vnebovzetja

Oznanila nedelje Marijinega vnebovzetja

Kategorija :Oznanila Vsi

Oltarnemu občestvu župnije sv. Danijela v Celju, vam dragi bratje in sestre v Kristusu in vsem ljudem dobre volje izrekam preprost in skromen pozdrav. Prihajam od sv. Danijela v Razborju nad Slovenj Gradcem k sv. Danijelu v Celje, prihajam iz prejšnje župnije Marijinega vnebovzetja v Šmarju pri Jelšah, ravno ob prazniku Marijinega vnebovzetja. Prihajam, da se vam pridružim na poti vere, ki jo kot duhovnik in župnik želim hodi z vami, ne jaz sam in ne ti sam, ampak skupaj kot občestvo, kot skupnost, samo tako lahko hodimo pot vere, pot veselega oznanila Jezusa Kristusa. Dovolimo Svetemu Duhu naj nas vodi, naj nas tudi preseneča, ko bomo skupaj iskali načine kako v današnjem času in v okolju, kjer živimo, govoriti o Bogu, da bo današnji človek, današnji kristjan, lahko prišel do izkustva vere in bo tako svoj krst lažje zaživel v polnosti. To pa se lahko zgodi samo v skupnosti in ena takih je prav gotovo župnijska skupnost.
Torej, bratje in sestre, smo pripravljeni za na pot? Sem? Si? Smo? Sveti Duh že čaka.
vaš novi župnik Tadej

DANIJELOVA NEDELJA (29.8)
Na zadnjo nedeljo v avgustu (29.8), bomo obhajali Danijelovo nedeljo, god zavetnika naše župnijske cerkve in naše župnije. Ob 10. uri bo praznična sveta maša, ki jo bo vodil naš škof Maksimiljan, med sveto mašo bo tudi umestitev novega župnika. Lepo povabljeni k sveti maši in prijateljskemu srečanju po njej pred cerkvijo.

MOLITEV ZA DUHOVNIKE
Jezus, večni Veliki duhovnik, ohrani svoje duhovnike zavetju svojega presvetega Srca,
da jim nihče ne bo mogel škodovati. Ohrani neomadeževane njihove maziljene roke, ki se vsak dan dotikajo tvojega presvetega Telesa. Ohrani čiste njihove ustnice,
ki jih je pordečila tvoja dragocena kri. Ohrani čisto in sveto njihovo srce, ki je zapečateno z vzvišenim znamenjem
tvojega slavnega duhovništva. Naj rastejo v ljubezni in zvestobi do tebe! Obvaruj jih vsega posvetnega! Daj jim, skupaj z oblastjo spreminjat kruh in vino,
tudi moč spreminjati srca. Blagoslovi njihovo delo z obilnimi sadovi in podeli jim nekoč krono večnega življenja.
Amen.
(sv. Terezija Deteta Jezusa)

SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV
V torek, 17. avgusta, lepo vabljeni člani Župnijskega pastoralnega sveta in ključarji na srečanje v župnijske prostore po večerni sveti maši.


Današnja božja beseda