Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 23. nedelje med letom

Oznanila 23. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

Smo v začetku novega šolskega in veroučnega leta. Kakor običajno smo pred novimi začetki nekoliko plašni in negotovi.  Božja beseda  današnje nedelje pa pravi: Recite njim, ki so plahega srca: »Bodite močni, nikar se ne bojte! Glejte vaš Bog!« Res kako hitro kristjani pozabimo na besede Boga. Slišimo njegovo besedo pa gre večkrat mimo nas, ali pa je ne vzamemo zares. Toda On, ki je naš Stvarnik, želi, da se zanašamo naj. On omogoča in varuje zvestobo, je zvest. Sveta Mati Terezija, katere god je ravno danes, razmišlja: »Ne spomnim se, da bi Gospod kdaj govoril o uspehu. Govoril je le o zvestobi v ljubezni. Gospod me je poklical k zvestobi v ljubezni. To je edini uspeh, ki kaj velja. Poudarja bistveno: Jezus pričakuje od mene samo to, da se zanesem naj.« In še pravi: »Veselo oznanilo je, da Bog še vedno ljubi svet preko tebe. Ti si  Božje veselo oznanilo. Ti si Božja ljubezen v delovanju. Vsak trenutek prihaja kdo v stik z nami; ljudje morajo postati drugačni in boljši ob srečanju z nami. Mi moramo izžarevati Božjo ljubezen. Ohranite veselje in moč ljubečega Boga, ljubečega Jezusa v svojem srcu in razdelite to veselje z vsemi, ki jih srečate.« Kako lepe in spodbuden so te misli svete Matere Terezije. Vzemimo si jih morda za duhovno vodilo v tem tednu, ki je pred nami.
Tadej Linasi, stolni župnik

SVETA MAŠA OB ZAČETKU ŠOLSKEGA IN VEROUČNEGA LETA
Začeli smo novo šolsko in veroučno leto. Prav je, da na začetku še posebej prosimo za božji blagoslov, zato veroučenci in družine povabljeni v nedeljo ob 10. uri k sveti maši in blagoslovu šolskih torb.

SREČANJE VINCENCIJEVE DRUŽINE SV. DANIJELA
V ponedeljek ob 18. uri vabljeni člani Vincencijeve družine na srečanje v župnijske prostore.

MARIJINO ROJSTVO – MALI ŠMAREN
V sredo je praznik, Marijinega rojstva – mali šmaren. Lepo vabljeni k prazničnim svetim mašam. V stolnici bodo svete maše ob 7., 8., 10., in 19. uri. V Marijini cerkvi pa ob 9. uri.

ŠKOFIJSKI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE
V soboto bo škofijski molitveni dan za duhovne poklice v župnijski cerkvi v Šmarju pri Jelšah. Ob 9. uri bo molitvena ura, nato pa sveta maša. Povabljeni ministranti, župnijski sodelavci in vsi. Organizirali bomo avtobusni prevoz. Avtobus bo odpeljal s postaje pri železnici.

SREČANJE BRALCEV BOŽJE BESEDE
V četrtek ob 18. uri vabljeni bralci Božje besede na srečanje v veroučne prostore.

DAR ZA SVETO MAŠO – MAŠNI NAMENI
Povabljeni k darovanju za svete maše. Mašni namen je lahko za rajne, lahko pa tudi za kakšen drug namen.
Mašni namen lahko naročite v župnijski pisarni, v zakristiji po sveti maši, po telefonu (03 426 19 00 ali 041 265 740, lahko tudi po e-pošti (tadej.linasi@rkc.si). 

SVETE MAŠE V MARIJINI CERKVI
Svete maše v Marijini cerkvi so vsak dan ob 8. uri, ob nedeljah pa ob 9. uri.

SVETOVALNICA
tudi v novem šolskem letu odpira svoja vrata. Namenjena je vsem, ki ste se znašli v stiski in bi želeli s svetovalko razrešiti dileme, ki vas begajo. Prav tako dobrodošli tisti, ki želite ustreznejših odnosov z drugimi ljudmi, saj so ključ k duševnemu zdravju, sreči in dobrobiti človeka. Na osnovi novih izkušenj in spoznanj boste imeli  možnost presojati  uspešnost svojega vedenja in uresničljivost svojih  prepričanj in pričakovanj, kar omogoča zvišanje kakovosti vašega življenja.
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8. do 11. ure in 17. do 18. ure).


Današnja božja beseda