Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 25. nedelje med letom

Oznanila 25. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

Si upam, da je kdo d(D)rug prvi?
Verjetno še posebej ob izbiri sedežev na kakem praznovanju ob mizi, v cerkvi ali v kaki dvorani, pomislimo na Jezusove besede »Če kdo hoče biti prvi, naj bo izmed vseh zadnji …« V cerkvi je seveda koristno, da sedimo čim bližje oltarja in se ne skrivamo po kakih kotičkih, ki jih premore naš Božji hram. Pa vendar Jezus tokrat cilja še drugam: Ljudje smo večinoma taki, da moramo imeti življenje pod nadzorom in smo tako prvi in glavni za vse kar se doga. Ob tem večkrat pozabljamo na dvoje: da nas življenje tako ali drugače presega in da obstaja Presežni, ki je Gospodar življenja. Ko oboje izgine iz naše žive zavesti, se začne vnaprej izgubljena bitka: obvladovanje neobvladljivega. In pridejo napetost, zaskrbljenost in nazadnje obup. A v prvi vrsti je Bog tisti, ki dela, On je protagonist našega življenja. Danes nas ne sprašuje, če smo dovolj močni, da bi bili kristjani, ampak sprašuje, če smo dovolj šibki, da bi se mu prepustili? Da bi tisto, na kar ne moremo vplivati spustili iz svojih rok? Da bi Mu – navsezadnje – prepustili svoje življenje? Prosimo za ponižno srce, ki zaupa Bogu. To ne zmanjšuje pomena mojega dela in mojih prizadevanj. Še naprej se bom trudil za dobro, še naprej Ga bom iskal, še naprej se bom redno hranil z Njim pri svetem obhajilu, še naprej bom bral Sveto pismo, še naprej bom dosledno izpolnjeval svoje obveznosti, še naprej bom skrbel za svoje bližnje, še naprej bom varoval svoje zdravje in zdravje ljudi, ki jih srečujem… A s prepuščanjem vsega, česar pač ne morem obvladovati, Gospodu, ki dela in ve, kaj dela.
Matic Lesjak, kpl

PRAZNIK BL. A. M. SLOMŠKA
V petek je praznik bl. A. M. Slomška, zavetnika naše celjske škofije. Lepo vabljeni k sveti maši. Še posebej smo povabljeni, da se ustavimo pri kapeli, ki je posvečena njemu v čast.

SLOMŠKOVA NEDELJA
Prihodnja nedelja je Slomškova nedelja. Osrednje slavje Slomškove nedelje bo pri Sv. Jožefu v Celju. Ob 15h bo molitvena ura, ob 16h pa sveta maša, ki jo bo vodil upokojeni ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres. Lepo vabljeni na Jožefov hrib.

Molitev za kanonizacijo Slomška

Nebeški Oče!
Blaženi škof Anton Martin Slomšek
je luč na poti našega
krščanskega življenja.
Naj nas spremlja njegov zgled
in podpira njegova priprošnja,
da bomo v edinosti s teboj
in med seboj napredovali v veri,
upanju in ljubezni in bodo uslišane
naše prošnje za njegovo kanonizacijo.
 To prosimo, po Kristusu
našem Gospodu.
Amen.

PCT – POGOJ ZA PRISOSTVOVANJE BOGOSLUŽJU V CERKVI
Za obisk bogoslužja v cerkvi je potreben PCT (prebolel, cepljen, testiran).
Hvala za razumevanje!

VEROUK
V tem tednu so za vse razrede veroučna srečanja.

SVETOVALNICA
tudi v novem šolskem letu odpira svoja vrata. Namenjena je vsem, ki ste se znašli v stiski in bi želeli s svetovalko razrešiti dileme, ki vas begajo.
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8. do 11. ure in 17. do 18. ure).


Današnja božja beseda