Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 26. nedelje med letom

Oznanila 26. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

»Molitev nam nebesa odpira!«
bl. Slomšek
Slomšek na preprost način spodbuja kristjane, da bi vsak dan začeli in končali z Bogom in da bi vse svoje življenje izročali Njemu. Sklicuje se na apostola Pavla in piše: “Najsi torej jeste ali pijete ali delate kaj dobrega, vse delajte v Božjo slavo” (1 Kor 10,31). Nato predstavi sv. Jožefa, ki je rad molil s svojo družino in častil nebeškega Očeta. Prav zato je bila nazareška družina tudi srečna, čeprav uboga, vesela, četudi preganjana, saj je Bog prebival v njej. Slomšek zato vabi kristjane, da bi Boga častili zjutraj in zvečer, saj on nikoli ne pozabi na nas, podarja nam življenje, zdravje, hrano in pijačo. To splošno vabilo k dnevni molitvi Slomšek konkretizira z izrecnim vabilom k nedeljskemu občestvenemu bogoslužju, med katerim poslušamo Božjo besedo in obhajamo mašno daritev. Slomšek dalje spodbuja poslušalce tudi k pogostemu prejemanje zakramentov, kjer se sklicuje na Jezusa Kristusa: “Jaz sem resnična vinska trta in moj Oče je vinogradnik … Kdor ostane v meni in jaz v njem, ta rodi obilo sadu, kajti brez mene ne morete ničesar storiti” (Jn 15,1-5).

SLOMŠKOVA NEDELJA
Današnja nedelja je Slomškova nedelja. Osrednje slavje Slomškove nedelje bo pri Sv. Jožefu v Celju. Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 pa sveta maša, ki jo bo vodil upokojeni ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres. Lepo vabljeni na Jožefov hrib.

Nebeški Oče!
Blaženi škof Anton Martin Slomšek
je luč na poti našega krščanskega življenja. Naj nas spremlja njegov zgled
in podpira njegova priprošnja,
da bomo v edinosti s teboj
in med seboj napredovali v veri,
upanju in ljubezni in bodo uslišane
naše prošnje za njegovo kanonizacijo.
To prosimo, po Kristusu, našem Gospodu. Amen. Oče naš… / Zdrava Marija… / Slava Očetu…

ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM
Četrtek pred prvim petkom nas vabi k molitvi in sveti maši za nove duhovne poklice.

PRVI PETEK IN PRVA SOBOTA
Prvi petek nas vabi k češčenju Jezusovega srca, prva sobota pa k češčenju Marijinega brezmadežnega srca. Iz noči petka na soboto pa vabljeni k celonočnemu češčenju svetega rešnjega telesa.

PRVA NEDELJA
Prihodnja nedelja je prva nedelja v mesecu, zato bo vaš dar pri sveti maši namenjen za poplačilo dolgov za streho na stolnici. Dolg znaša še 25.000EUR.

DAR ZA SVETO MAŠO – MAŠNI NAMENI
Povabljeni k darovanju za svete maše. Mašni namen je lahko za rajne, lahko pa tudi za kakšen drug namen.
Mašni namen lahko naročite v župnijski pisarni, v zakristiji po sveti maši, po telefonu (03 426 19 00 ali 041 265 740, lahko tudi po e-pošti (tadej.linasi@rkc.si).

PRIPRAVA NA SV. BIRMO IN PRVO SV. OBHAJILO
Vstopili smo v novo veroučno leto, ki vključuje tudi priprave na zakramente. V duhu vizije Škofije Celje bo, kot druge župnije, tudi naša župnija imela prvo obhajilo v 3. razredu in birmo v 9. razredu. Vstopamo v obdobje triletne priprave (1. 2. 3. razred) na prvo obhajilo in triletne neposredne priprave na birmo (7. 8. 9. razred).

SVETOVALNICA
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8. do 11. ure in 17. do 18. ure).

PCT – POGOJI ZA PRISOSTVOVANJE BOGOSLUŽJU V CERKVI
Za obisk bogoslužja v cerkvi je potreben PCT (prebolel, cepljen, testiran). Hvala za razumevanje!

SVETO OBHAJILO ZA VSE BREZ POGOJA PCT
Kdor bi želel prejeti sveto obhajilo, a nima pogoja PCT, ga lahko prejme v stolnici, vsako nedeljo ob 11.uri, ali po dogovoru.

OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA
V petek pričenjamo mesec rožnega venca – oktober. Povabljeni k molitvi rožnega venca pol ure pred vsako sveto mašo, kot tudi po vaših družinah in domovih. Posamezniki ali družine vabljeni, da se priključite tudi k skupni molitvi rožnega na spletu, ki bo potekala vsak četrtek ob 20. uri (prva molitev bo že 30. septembra). Skupaj še poglobimo in pomnožimo to pobožnost in ljubezen do Božje Matere Marije!

SPLETNA POVEZAVA za dostop do spletne molitve na ZOOM-u:

https://arnes-si.zoom.us/j/5618582815

Molitvena ura k Božjemu usmiljenju
Molitvena ura k Božjemu usmiljenju je na prve petke takoj po večerni sveti maši, torej spet 1.10.2021.


Današnja božja beseda