Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 28. nedelje med letom

Oznanila 28. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

»Pred teboj smo, Sveti Duh«. To molitev so skozi stoletja uporabljali na koncilih, sinodah in drugih zborovanjih Cerkve. Ko vstopamo v sinodalni proces, s to molitvijo kličemo Svetega Duha, naj dela v nas, da bomo mogli biti občestvo in ljudstvo milosti. Za sinodalni proces od 2021 do 2023 bo molitev, ki jo bo lahko vsaka skupina in liturgično občestvo molila skupaj.
Pred Teboj smo, Sveti Duh,
ko smo zbrani v Tvojem imenu.
Samo ti nas vodi,
bodi doma v naših srcih;
pokaži nam pot, po kateri naj gremo,
in kako naj hodimo po njej.
Šibki smo in grešni;
ne dopusti, da bi širili nered.
Ne dopusti, da bi nas nevednost vodila po napačni poti
ali da bi pristranskost vplivala na naša dejanja. 
Daj, da v Tebi najdemo svojo edinost,
da bomo lahko skupaj hodili večnemu življenju naproti
in se ne bomo oddaljili od poti resnice
in od pravičnosti.
Vse to Te prosimo,
ki deluješ na vsakem kraju in v vsakem času,
v občestvu z Očetom in Sinom
na vekov veke.
Amen.

OKTOBER – MESEC MOLITVE ROŽNEGA VENCA
Mesec oktober nas vabi k molitvi rožnega venca. Povabljeni, da ga molimo v cerkvi pred sveto mašo, doma v družinah. Vsak četrtek ga bomo molili tudi preko spleta ob 20. uri. Povezavo najdete na spletni strani župnije.

PRAZNIK SV. MAKSIMILJANA CELJSKEGA
V torek je praznik sv. Maksimiljana Celjskega, zavetnika naše škofije. Ob 10. uri bo sveta maša v Maksimiljanovi cerkvi. Lepo povabljeni k sveti maši.

SVETA MAŠA OB ZAČETKU SINODE CERKVE ZA NAŠO ŠKOFIJO
V nedeljo ob 15. uri, bo v stolnici slovesna sveta maša, ob začetku sinode Cerkve za našo škofijo. Somaševanje duhovnikov bo vodil škof Maksimiljan, prisotni bodo tudi zastopniki župnij celjske škofije. Lepo povabljeni.

DAR ZA SVETO MAŠO – MAŠNI NAMENI
Povabljeni k darovanju za svete maše. Mašni namen je lahko za rajne, lahko pa tudi za kakšen drug namen. Mašni namen lahko naročite v župnijski pisarni, v zakristiji po sveti maši, po telefonu (03 426 19 00 ali 041 265 740, lahko tudi po e-pošti (tadej.linasi@rkc.si).

SLAVILNI VEČER S STIČNA BENDOM
V soboto 16. oktobra ob 20. uri, bo v naši stolnici molitveno slavilni večer s Stična bendom. Lepo povabljeni vsi, še posebej mladi, na to molitev, ki bo uvod v začetek sinode Cerkve.


Današnja božja beseda