Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 30. nedelje med letom

Oznanila 30. nedelje med letom

Kategorija :Vsi

MISIJONSKA NEDELJA
Geslo letošnje Misijonske nedelje je vzeto iz Apostolskih del in se glasi: »Ne moreva, da ne bi govorila o tem, kar sva videla in slišala« (Apd 4,20). Te besede sta izgovorila apostola Peter in Janez, ko sta se morala zagovarjati pred vélikim zborom (prim. Apd 4,1-22). In to samo zato, ker sta v templju oznanjala, da je odrešitev samo v Jezusu Kristusu (prim. Apd 3,11-26). V kolikor pozorneje prebiramo ta svetopisemski odlomek, sprevidimo, da se tekom dveh tisočletij, v bistvu ni prav nič spremenilo. Dandanes misijonarji še vedno pogumno oznanjajo evangelij Jezusa Kristusa, mnogi, premnogi, pa jim nasprotujejo in jih želijo utišati. A odgovor misijonarjev je identičen odgovoru, ki sta ga judovskim duhovnikom dala Peter in Janez: »Presodite, kaj je bolj pravično pred Bogom: poslušati vas ali Boga« (Apd, 4,19b). Nato pa še: »Ne moreva, da ne bi govorila o tem, kar sva videla in slišala« (Apd 4,20). Te besede si je papež Frančišek izbral tudi za temo letošnje misijonske poslanice. Nakazuje logični potek dogodkov, ki jih je sprožil z Izrednim misijonskim mesecem oktobrom 2019, saj si želi navzven odprto in pogumno Cerkev. Usmerja nas v delovanje.

OKTOBER – MESEC MOLITVE ROŽNEGA VENCA
Mesec oktober nas vabi k molitvi rožnega venca. Povabljeni, da ga molimo v cerkvi pred sveto mašo in doma v družinah. Vsak četrtek ga bomo molili tudi preko spleta ob 20. uri. Povezavo najdete na spletni strani župnije.

MISIJONSKA NEDELJA
Danes je misijonska nedelja, svetovni dan misijonov. Cerkev je po svoji naravi misijonska, zato smo vsi v njej poklicani, da smo misijonarji evangelija v današnjem svetu. Bog povrni za vaš današnji dar za misijone.

CERKEVNI PEVSKI ZBOR
Po nekaj časa premora je morda primeren trenutek, da razmislimo o cerkvenem pevskem zboru v naši župniji. Pevci, ki ste že bili v zboru in tudi drugi, ki vam je Bog naklonil talent za petje lepo povabljeni. Prvo srečanje bo v soboto, 6. novembra ob 1830 uri v župnijskih prostorih.

SVETOVALNICA
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8. do 11. ure in 17. do 18. ure).

PCT – POGOJI ZA PRISOSTVOVANJE BOGOSLUŽJU V CERKVI
Za obisk svete maše v cerkvi je potreben PCT (prebolel, cepljen, testiran). Hvala za razumevanje.

ZAČETEK SINODE
Želimo biti sinodalna Cerkev – živo občestvo, odprto Svetemu Duhu, v iskrenem sodelovanju vseh članov Cerkve in z zavestjo misijonskega poslanstva, da gremo tudi na obrobje, kjer naš čakajo ljudje, ki bi radi spoznali Jezusa. V soboto zvečer je bil v naši stolnici mladinski slavilni večer s Stična bendom – molitev pred Najsvetejšim in slavilne pesmi so napolnile stolnico in srca vseh navzočih. V nedeljo popoldan pa smo slovesno začeli tudi sinodo v naši škofiji – ob oltarju so se g. škofu pridružili duhovniki celjske škofije, redovnice in redovniki ter predstavniki župnij naše škofije. Ob koncu svete maše so predstavniki dekanij sprejeli tudi sinodalne zastave, ki nas bodo nagovarjale k aktivni skupni hoji, živemu občestvu, sodelovanju in odpiranju navzven.


Današnja božja beseda