Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 1. adventne nedelje

Oznanila 1. adventne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

ADVENTNI IZZIV: SI UPAMO SANJATI V KAKŠNO CERKEV SMO POKLICANI?
Z današnjo prvo adventno nedeljo začenjamo novo cerkveno in bogoslužno leto. Začenjamo novo pot. Toda, preden jo začnemo, vas spodbudim, vas naprošam, vas vprašam: »Si upamo sanjati v kakšno Cerkev smo poklicani«? Sanje, prav gotovo ste že kdaj sanjali, morda sanjarili o kakšni stvari v življenju, kako lepo bi bilo, če bi bilo to in to, ono in ono, če bi se to tako zgodilo. Običajno si želimo nekaj lepega, dobrega, nepozabnega. To počnemo v vsakdanjih življenjskih stvareh. Skoraj bi si upal trditi, da ste kot kristjani, kot verujoči ljudje kdaj sanjali tudi o Cerkvi oziroma si kaj v njej zelo želeli. Sinoda, ki smo jo pričeli, nas vabi in spodbuja k temu. Zato morda vprašanje o navdušenju? Sem navdušen kristjan, vesel, svoboden? Evangelij današnje nedelje se da brati na dva načina, eni bodo v njem opazili stvari, ki vzbujajo strah: »znamenja bodo na nebu, na zemlji bo stiska, ljudi bo strah od pričakovanja kaj bo prišlo nad svet, nebeške sile se bodo majale, videli bodo Sina človekovega«, drugi bodo v njem naši razlog upanja in navdušenja: ko se bo to dogajalo, se vzravnajte, dvignite glave, vaše odrešenje se približuje«. Kristjani smo poklicani k temu, da se v Cerkvi razcveti upanje in zaupanje, da se povežejo rane ljudi, ki so ranjeni, razočarani, prizadeti, da tkemo vezi življenja med seboj, da se učimo drug od drugega, da gradimo mostove z vsemi ljudmi, da razsvetlimo razum, da ogrejemo naša srca, da okrepimo roke. Zakaj pa? Čemu? Za naše skupno poslanstvo. To pa je, da Boga »nosimo« v svet, da se trudimo, da bi preko nas in našega življenja, ljudje, ki jih srečujemo, spoznali Boga. Torej izziv za adventni čas: »Si upamo sanjati v kakšno Cerkev smo poklicani?«
Tadej Linasi,
stolni župnik

ADVENTI ČAS
Z današnjo prvo adventno nedeljo smo vstopili v adventi čas, čas priprave na božični praznik.

MOLITVENI DNEVI NAŠE ŽUPNIJE
V petek, soboto in ponedeljek so za našo župniji molitveni dnevi, ko smo kot župnijsko občestvo, še posebej povabljeni k molitvi pred Najsvetejšim za našo škofijo, za sinodo in druge potrebe. V petek in soboto bosta molitvena dneva v stolnici. Svete maše bodo ob 7., 10. in 18. uri. Molitveni dan v Marijini cerkvi bo v ponedeljek 6. decembra. Lepo povabljeni k molitvi.

ADVENTI ORATORIJ ZA VEROUČENCE DRUGE IN TRETJE TRIADE
V soboto so veroučenci od 4. do 8 razreda povabljeni na adventi oratorij v župnijske prostore od 9. do 11.30 ure. Pogovarjali se bomo o adventu.

ŠKOFOVE SOBOTNE ADVENTNE KATEHEZE PRI SVETI MAŠI
V adventnem času ob sobotah, pred vsako adventno nedeljo, zvečer ob 18. uri, ima škof Maksimilijan adventno katehezo pri sveti maši. Lepo povabljeni k sobotnim svetim mašam v adventu in s tem duhovni pripravi na božič. Druga adventna kateheza bo prihodnjo soboto ob 18. uri. Vedno bo pred in med sveto mašo tudi priložnost za sveto spoved.

MIKLAVŽEV OBISK
Prihodnja nedelja je Miklavževa nedelja. Sveti Miklavž nas bo obiskal pri sveti maši ob 10. uri. Otroci, lepo povabljeni.

PRVI ČETRTEK
Četrtek, je prvi v mesecu. Povabljeni k molitvi in sveti maši za duhovne poklice.

PRVI PETEK
Petek je prvi v mesecu. Povabljeni k sveti maši in litanijam srca Jezusovega, ter sveti spovedi. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

PRVA NEDELJA
Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Še vedno se priporočamo za vaš dar za poplačilo dolgov strehe na stolnici. Bog vam povrni.

PCT – POGOJI ZA OBISK SVETE MAŠE
Za obisk svete maše v cerkvi je potreben PCT (prebolel, cepljen, testiran). Hvala za razumevanje.

CERKEVNI PEVSKI ZBOR
Župnijski cerkveni pevski zbor ima pevske vaje ob petkih ob 19. uri v pevski sobi župnijskih prostorov.

SVETOVALNICA
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8. do 11. ure in 17. do 18. ure).


Današnja božja beseda