Župnija Celje – Sv. Danijel

Božična devetdnevnica 2021

Božična devetdnevnica 2021

Cerkev se na božič – praznik Jezusovega rojstva – še dodatno pripravlja devet ali osem dni prej, s ti. božično devetdnevnico. Zato vabljeni k večernim svetim mašam ob 18. uri, pri katerih nas bodo peto bogoslužje in pričevanja posameznikov ter družin iz naše župnije spodbujali pri pripravi na božični praznik. Povabljeni tudi otroci, ki bodo v jasli vsak večer polagali slamo za Jezusa, za domače jaslice prejeli novo ovčko.

Odprimo naša srca Kralju, ki prihaja!

Ker je bilo v lanskem adventu (2020) v stolnici onemogočeno obhajati molitev devetdnevnice, je župnija pripravila “spletno dedetdnevnico”. Gre za devet posnetkov z vsemi petimi molitvami in nagovorom, ki jih zopet objavljamo, da vam bi bili v pomoč in spodbudo pri globlji pripravi na božič.

Devetdnevnica vsebuje: vse običajne pesmi (Kralja, ki prihaja; Veselite se nebesa; Glasovi angelski, Magnificat z značinimi o-odpevi in še kakšno adventno melodijo) in kratko Božjo besedo, molitev ter nagovor, ki ga berejo posamezne družine. Nagovori so povzeti iz knjige Pogovori z Bogom – razmišljanja za advent, božič in Gospodovo razglašenje.

Spodbuda: kot družina ali posamezniki si v vašem domu poiščite najbolj primeren in dostojen “kotiček” za molitev. Ob času, ki vam najbolj ustreza si predvajajte posnetek in zraven prepevajte ter molite, da tako še bolj pripravimo in odpremo naša srca Bogu, ki je pred dva tisoč leti postal človek za nas in zaradi nas.

Spodaj si lahko ogledate in natisnete besedila pesmi devetdnevnice, ki vam naj pomagajo in vas opogumljajo, da boste zraven prepevali in molili z vsem srcem in vso dušo.

Želimo vam, da bi čim boljše izkoristili zadnje dni adventne priprave in v miru srca praznovali rojstvo Jezusa Kristusa. Ne pozabite tudi na dobro opravljeno sv. spoved!

Bog blagoslovi vas in vaše družine!

Posnetki devetdnevnice (I.-IX.):

I. dan božične devetdnevnice16. december:

II. dan božične devetdnevnice17. december:

III. dan božične devetdnevnice18. december:

IV. dan božične devetdnevnice19. december:

V. dan božične devetdnevnice20. december:

VI. . dan božične devetdnevnice21. december:

VII. . dan božične devetdnevnice22. december:

VIII. dan božične devetdnevnice23. december:

IX. dan božične devetdnevnice24. december:


Današnja božja beseda