Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 3. adventne nedelje

Oznanila 3. adventne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

TRETJI ADVENTNI IZZIV: SODELOVANJE
»Si upamo sanjati v kakšno Cerkev smo poklicani«?, »Občestvo.«, k tema dvema izzivoma, dodajamo na tretjo adventno nedeljo, tretji adventni izziv: »Sodelovanje.«  Če razmišljamo – »sanjamo« o Cerkvi v katero smo poklicani in če imamo pred seboj občestvo – našo župnijsko skupnost, potem je naslednji korak, kako vse to v skupnem sodelovanju uresničiti in živeti. K temu sodelovanju smo povabljeni vsi. Vsi lahko delamo za dobro Cerkve z darovi, ki smo jih prejeli od Svetega Duha. Zelo pomembno je, da vemo kaj je Cerkev. Cerkev je skupnost krščenih ljudi, vsak, ki je bil pri svetem krstu, je član Cerkve. Lahko pa smo v tej skupnosti živi ali pa »mrtvi, dejavni ali pa nemi opazovalci. Vsakemu človeku je Bog dal darove, talente, sposobnosti skratka, nekaj kar lahko vsak naredi, tako kot le samo on zna in ve. Če si Jezusa resnično srečal, potem veš, da iz tega srečanja prihaja želja po sodelovanju.
Tadej Linasi, stolni župnik

ŠKOFOVE SOBOTNE ADVENTNE KATEHEZE PRI SVETI MAŠI
V adventnem času ob sobotah zvečer, ob 18. uri, ima škof Maksimiljan adventno katehezo pri sveti maši. Lepo povabljeni k sobotnim svetim mašam v adventu in s tem duhovni pripravi na božič. Vedno je pred in med sveto mašo tudi priložnost za sveto spoved.

BOŽIČNA DEVETDNEVNICA
Od četrtka, 16. decembra dalje pričenjamo z božično devetdnevnico v pripravi na praznik Jezusovega rojstva. Lepo povabljeni k večernim svetim mašam, pri katerih nas bodo posamezniki in družine iz naše župnije, s svojim pričevanjem  spodbujali pri pripravi na božični praznik. Povabljeni otroci, ki bodo v jasli vsak večer polagali slamo za Jezusa, za domov pa bodo dobili ovčko za svoje domače jaslice. Družine lepo povabljene.

SVETOVALNICA
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8. do 11. ure in 17. do 18. ure).

ADVENTNA AKCIJA OTROCI ZA OTROKE
Otroci so pri verouku dobili adventne misijonske koledarje, preko njih so povabljeni k dobrodelnosti za otroke v misijonih. Svoje darove, ki jih bodo zbirali skozi advent bodo na božič položili v jaslice. Lepo vabljeni k tej adventni dobrodelni akciji.

DAR PRVE NEDELJE
Preteklo nedeljo ste za poplačilo dolgov za streho na stolni cerkvi darovali 1534 eur. Hvala in Bog povrni!

ZORNICE
Zornice (latinsko missa rorate) so zgodnje adventne maše, ki so včasih zgodaj zjutraj potekale predvsem na podeželju. Obhajajo se v temi, še pred zoro, za razsvetljavo se uporabljajo samo sveče. Simbolika te maše je izjemen izraz adventnega časa. V pripravi na božič, v petek 17. decembra ob 6. uri (zato maše ob 7.uri ne bo) bomo zornice obhajali tudi v naši stolnici. Toplo vabljeni, s seboj prinesite svečo, s katero si boste med mašo svetili in žejno dušo!

OGREVANJE STOLNICE
Stolna cerkev se ogreva ob sobotnih večernih mašah in nedeljskih ter prazničnih dneh. Zaradi racionalizacije finančnih sredstev in dolgov, ki jih še moramo poravnati zaradi obnove strehe. V Frančiškovi kapeli pa nas v času adoracije greje tudi samostojno grelno telo.


Današnja božja beseda