Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 4. adventne nedelje

Oznanila 4. adventne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

ČETRTI ADVENTNI IZZIV: POSLANSTVO
»Si upamo sanjati v kakšno Cerkev smo poklicani«?, »Občestvo.«, »Sodelovanje«, pa smo že pri četrtem izzivu »Poslanstvo«.  Če vemo v kakšno Cerkev smo poklicani, če se zavedamo, da smo občestvo – skupnost in če smo v tej skupnosti pripravljeni sodelovati z darovi, ki nam jih je Sveti Duh dal, potem smo na pravi poti, ker vemo kdo smo in kaj bi radi, potem naše poslanstvo ni več vprašanje. Poslanstvo nas kristjanov je, da Boga nosimo v svet, da se trudimo, da bi preko nas in našega življenja, ljudje, ki jih srečujemo spoznali Boga. Če vas smem vprašat: »Ali kdaj razmišljate o tem poslanstvu, ali kdaj o tem spregovorite doma, v družbi? Ste v zadnjem času, koga povabili naj se vam pridruži pri molitvi, morda pri obisku cerkve, svete maše?« Povabim vas, da spregovorite, da preprosto poveste, da verujete v Jezusa Kristusa, da govorite iz lastnega izkustva vere, ki daje vašemu življenju smisel. Morda je ta izziv najtežji, ampak je zelo pomemben. Današnji človek potrebuje ljudi, ki mu bodo iz lastne izkušnje vere govorili o Bogu in to podkrepili s svojim življenjem. Sprejmite ta četrti adventni izziv, ki izziva naše poslanstvo.
Tadej Linasi, stolni župnik

SPOVEDOVANJE PRED PRAZNIKI
V tednu, ki je pred nami, lepo povabljeni k sveti spovedi. V stolnici bo možnost za sveto spoved vsak dan od ponedeljka do petka: dopoldne od 6.30 do 10. ure in popoldan od 16. ure dalje.

BOŽIČNA DEVETDNEVNICA
Smo v času božične devetdnevnice, s katero se pripravljamo na praznik Jezusovega rojstva. Lepo povabljeni k večernim svetim mašam, pri katerih nas bodo posamezniki in družine iz naše župnije, s svojim pričevanjem  spodbujali pri pripravi na božični praznik. Povabljeni otroci, ki bodo v jasli vsak večer polagali slamo za Jezusa, za domov pa bodo dobili ovčko za svoje domače jaslice. Družine lepo povabljene.

ADVENTNA AKCIJA OTROCI ZA OTROKE
Otroci so pri verouku dobili adventne misijonske koledarje, preko njih so povabljeni k dobrodelnosti za otroke v misijonih. Svoje darove, ki jih bodo zbirali skozi advent bodo na božič položili v jaslice. Lepo vabljeni k tej adventni dobrodelni akciji.

VEROUK
V tem tednu je verouk za vse razrede. Po novem letu pa bo verouk zopet od 10. januarja dalje.

SVETOVALNICA
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8. do 11. ure in 17. do 18. ure).

PCT – POGOJI ZA OBISK SVETE MAŠE
Za obisk svete maše v cerkvi je potreben PCT (prebolel, cepljen, testiran). Hvala za razumevanje!

PRAZNIČNI RAZPORED ČEŠČENJA
Pred nami so prazniki. Praznični razpored češčenja Najsvetejšega zakramenta je naslednji:

PETEK24.12.20217.30 – 18.00
SOBOTA – BOŽIČ25.12.2021ODPADE
NEDELJA – SV. ŠTEFAN26.12.2021NI ČEŠČENJA
PONEDELJEK IN NAPREJ27.12.2021PO RAZPOREDU
PETEK31.12.20217.30 – 18.00
SOBOTA – NOVO LETO01.01.2022ODPADE
PONEDELJEK IN NAPREJ03.01.2022PO RAZPOREDU

Vesel božič in blagoslovljeno novo leto 2022!
Kaj nam je prinesel božič? Lepe pesmi, bogat kulturni izraz praznovanja? Drži, ampak le delno. Božič nam najprej in predvsem prinaša Boga: bližino Dobrega Boga, ki ni želel ostati nekje daleč, ampak je Emanuel – Bog z nami.
Zato, dragi župljani, vsem vam in vašim družinam iz srca želimo, da bi v teh božičnih dneh in v novem letu 2022 tudi mi vsi bili res drug z drugim, da ne bi pozabili, da je bistvo božičnega praznovanja Bog, ki je prišel med nas. Iz srca vam voščimo, da bi tej neskončno lepi bližini Boga odprli srca in sprejeli resnični mir in veselje, ki ju daje Novorojeni Gospod!
vaši duhovniki

SVETI VEČER, 24. december, BOŽIČ, 25. december
V petek je sveti večer. Naj nas lepota in milina tega večera, ko se Bog sklanja k nam, v naše življenje napolni vas, vaš dom, našo župnijo in vse mesto. Bogoslužja tega večera bodo:
Ob 18. uri   – v stolnici zaključek devetdnenvice, blagoslov jaslic in maša svetega večera za otroke in družine
Ob 20. uri   – v stolnici sveta maša svetega večera za otroke in družine
Ob 22. uri   – v Marijini cerkvi sveta maša božične noči
Ob 24. uri – v stolnici slovesna polnočnica (g. škof Maksimilijan)
Prosimo, da upoštevamo tudi ukrepe za varovanje zdravja.
BOŽIČ – slovesni praznik Gospodovega rojstva, 25. december
V soboto je božič, praznik Jezusovega rojstva. Lepo povabljeni k prazničnemu bogoslužju, ki bo v stolnici ob 7., 8., 10.(g. škof Maksimilijan), 11.30 in 18. uri; v Marijini cerkvi pa ob 9. uri.

BOŽIČNI BLAGOSLOVI DOMOV IN DRUŽIN
V teh prazničnih dneh božiča in ko vstopamo v novo leto, je lepa priložnost za blagoslov vaše družine in doma. Kdor želi, naj prosim sporoči g. župniku Tadeju ali g. kaplanu Maticu ali g, opatu Marjanu.

SVETI ŠTEFAN IN SVETA DRUŽINA, 26. december
V nedeljo je praznik svetega Štefana in Svete Družine. Ta dan je tudi Dan samostojnosti in enotnosti. Pri sveti maši ob 10. uri, se bomo še posebej spomnili na našo domovino in zanjo molili. Somaševanje ob upokojenem škofu Stanislavu in duhovnikih bo vodil škof Maksimilijan.

SVETI JANEZ EVANGELIST, 27. december
V ponedeljek je prazni sv. Janeza Evangelista. Na ta dan bomo blagoslovili vino.

NOVO LETO – MARIJA, BOŽJA MATI – DAN MIRU, 1. januar
V soboto je novo leto, praznik Marije, Božje Matere in dan miru. Svete maše bodo kakor ob nedeljah. Lepo vabljeni, da z molitvijo vstopimo v novo leto.

NAMENITEV DELA DOHODNINE ZA ŽUPNIJO 
Del dohodnine lahko zopet namenite po vaši želji in presoji. Zato sporočamo, da lahko ta del dohodnine namenite tudi naši župniji. To storite tako, da izpolnite obrazec, ki ga dobite v cerkvi ali na spletu in ga oddate v župnijski pisarni, ali pa ga sami posredujete na Finančni urad. Toda to je potrebno storiti že do konca leta 2021. Uradno ime župnije in davčna številka: Župnija Celje – sv. Danijel; 84010649. Najlepša hvala!

STOLNINA
Priporočamo se za vaše darove za stolnino, ki jih bomo namenili za odplačilo dolga za streho stolnice in za ogrevanje cerkve. Bog vam povrni za vsak vaš dar.


Današnja božja beseda