Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 6. nedelje med letom

Oznanila 6. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

Blagor nam!?
Kaj imamo v mislih, ko nekomu rečemo »blagor tebi, da imaš to ali pa, da se ti je to in to zgodilo«? S tem verjetno mislimo, čestitam ti: v zvezi s tem si res lahko vesel in ponosen. In Jezus danes v evangeliju pravi blagor vam – čestitam ti … Toda ali je to res namenjeno nam, ko beremo, da Jezus čestita: ubogim, lačnim, jokajočim, osovraženim izobčenim? Seveda Bog namenja te besede nam, še posebej tokrat, ko smo v stiski, saj Bog posreduje v naš prid toliko bolj, ko smo v stiski in ubogi. Zato res blagor nam, žalostnim, utrujenim, razočaranim, izdanim … Bog je z nami, ljubi nas in njegova neskončna Ljubezen je razlog, da posreduje za uboge. Ena od pesmi, ki se jih najbolj spomnim iz časov, ko sem prepeval v zboru bogoslovcev, je prav uglasbena pesem vseh blagrov (ki mi je tudi nad vse pomagala, da sem se jih za izpit iz Evangelijev pri takrat še profesorju Matjažu, naučil na pamet). Res lahko rečem, da melodija te pesmi res blago, a hkrati veličastno zevni in s toliko večjim veseljem verjamem, da nam On tudi danes želi podariti Njegovo naklonjenost, bližino in nežnost. Čemu pa nas Jezus po čestitkah še graja? Z »gorje vam« ne misli maščevanja, ampak svari, naj se ob materialni preskrbljenosti nikoli ne čutimo samozadostne, ali celo domišljave in napuhnjene. Materialne dobrine  niso slabe, a jemljimo jih kot sredstvo za dosega dobrega in ne dovolimo, da nas zaslepijo ali celo, da nadomestijo Boga. Naj čim večkrat zazveni pesem »blagor Ti«, ko bomo življenje gradili na temelju zaupanja v Boga in čim večkrat doživljali izkustvo Njegove bližine in Ljubezni.
Matic Lesjak, kaplan

VEROUK
V prihodnjem tednu je reden verouk za vse razrede.

REVIJA PRO – RADIA OGNJIŠČE
Dragi župljani, z Radia Ognjišče so v našo župnijo poslali nekaj izvodov revije Prijatelji Radia Ognjišče, ki jo vsako leto dvakrat pripravijo za svoje najbolj zveste poslušalce in podpornike. Vabim vas, da jo vzamete in preberete. Je brezplačna. Če pa je kdo od vas njihov zvest poslušalec in še ni podpornik, vabimo, da se opogumi. 

ŽUPNIJSKA PISARNA
Župnijska pisarna že od septembra lani deluje v novih župnijskih pastoralnih prostorih. Najdete jo na levi strani, takoj, ko vstopite na dvorišče župnišča (novi del župnišča, isti vhod kjer so tudi toaletni prostori).  V njej boste našli gospoda župnika ali kaplana v času uradnih ur, dosegljiva pa sva tudi sicer, če ne drugače po telefonu. Župnijska pisarna je odprta od ponedeljka do torka in od četrtka do petka med 8. in 11. uro ter med 17. in 18. uro. Stacionarni telefon pisarne je: 03 426 19 00. Ob sredah je župnijska pisarna zaprta! Dobrodošli.

BRALCI BOŽJE BESEDE PRI SVETI MAŠI
Božja beseda je Beseda ljubezni, zato je pomembno, da imamo radi Sveto pismo. Bralec Božje besede je že sam oznanjevalec in se more zavedati, da je branje poslanstvo, je služba na poti k svetosti in je čast. Temelj, da verniki Božjo besedo sprejmejo, jo razumejo in le ta v njih učinkovito deluje, je bralčeva vera, nato priprava, šele potem pride na vrsto branje. Berilo bere človek, a beseda je Božja! (prim. 1 Tes 2,13). Zato hvala vsem, ki ste bralci Božje besede, ter spodbuda vsem tistim, ki ste že bili pa ste morda to poslanstvo nekoliko opustili. Vabimo pa tudi nove bralce, da se pridružite skupini bralcev Božje besede.

PCT – POGOJI ZA OBISK SVETE MAŠE
Za obisk svete maše v cerkvi je potreben PCT (prebolel, cepljen, testiran). Hvala za razumevanje!


Današnja božja beseda