Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 7. nedelje med letom

Oznanila 7. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
»In kakor hočete, da bi ljudje storili vam, storite vi njim.« (Lk 6,31)
Moje pravice do drugih so spremenjene v moji dolžnosti do drugih. To je prehod od sebičnosti k ljubezni. Vsi smo občutljivi zase in za svoje pravice, le redki pa so občutljivi za druge in za njihove pravice. Zlato pravilo: »Česar nočeš, da drugi stori tebi, ne stori ti drugemu. To pravilo je zapisano v negativni obliki, kar pomeni, da je dovolj, da ne storimo nič. Pri Jezusu pa je to pravilo v pozitivni obliki,: pri spoštovanju tega pravila se predpostavlja dejavnost in ustvarjalnost, ki sta lastni ljubezni. Sebičnost te prisili, da postaviš samega sebe v ospredje. Ljubezen pa te prisili, da postaviš v središče drugega. Če ljubim, je moje dobro zunaj mene in uresničim se tako, da se združim z njim v služenju. Tako človek preseže laž lastnega jaza in postane kakor Bog, stanje ljubezni.
Tadej Linasi, župnik

DELAVNICE MOLITVE IN ŽIVLJENJA
Povabljeni, da se v živo udeležite Delavnice molitve in življenja, ki je že potekala, vendar je bila zaradi epidemije prekinjena. Začeli bomo od začetka, in sicer v sredo 2.3. 2022 ob 19. uri v župnijskih prostorih. Delavnica te nauči različnih molitvenih načinov, ki ti pomagajo vstopiti v oseben odnos z Bogom, ki vemo, da nas ljubi. Molitev je milost, a je hkrati tudi umetnost, ki nam pomaga, da počasi postajamo Gospodovi prijatelji in učenci.
Bistvo vsega je osebna izkušnja. Bog ni skupek besed, ki bi bile povezane z notranjo logiko, niti ni razumska abstrakcija, ideja ali teorija. Bog je oseba. Spoznamo ga, če smo z njim v osebnem odnosu. Ko začutiš Boga kot tistega, ki te brezpogojno ljubi, spremlja, varuje, rešuje in odrešuje, je to nekaj nepozabnega. Takrat začneš na življenje, svet in dogodke gledati drugače.

Postne Ignacijanske duhovne vaje
V postu bodo v naši župniji potekale tudi Ignacijanske duhovne vaje, z naslovom Božja ljubezen se sklanja do dna človeške mizerije. Prvo srečanje bo po ZOOM-u na pepelnično sredo zvečer, sicer pa bodo v naši župniji srečanja v živo vsak ponedeljek po večerni sveti maši. Prvo srečanje bo v župnijskih prostorih 7. marca, po večerni sveti maši.
Vljudno vabljeni!

ŽUPNIJSKA PISARNA
Župnijska pisarna že od septembra lani deluje v novih župnijskih pastoralnih prostorih. Najdete jo na levi strani, takoj ko vstopite na dvorišče župnišča (novi del župnišča, isti vhod kjer so tudi toaletni prostori).  V njej boste našli gospoda župnika ali kaplana v času uradnih ur, dosegljiva pa sva tudi sicer, če ne drugače po telefonu. Župnijska pisarna je odprta od ponedeljka do torka in od četrtka do petka med 8. in 12. uro ter med 17. in 18. uro. Stacionarni telefon pisarne je: 03 426 19 00. Ob sredah je župnijska pisarna zaprta! Dobrodošli.

SVETOVALNICA
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8. do 11. ure in 17. do 18. ure).

PCT – POGOJI ZA OBISK SVETE MAŠE
Za obisk svete maše v cerkvi je potreben PCT (prebolel, cepljen, testiran). Hvala za razumevanje!


Današnja božja beseda