Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 3. postne nedelje

Oznanila 3. postne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
»Gospod, pusti jo še letos«
To je odgovor v skladu z usmiljenjem. V Sinu je vsem nam odpuščeno, ker smo sinovi. V njem se uresniči Abrahamovo posredovanje v prid grešnikom, ki se ne morejo spreobrniti. Njegova zahteva se je končala pri šesti prošnji. Zdaj se lahko konča s sedmo, ki je popolnoma uslišana, zato, ker je zdaj edini pravičnež, ki ga takrat še ni bilo. V Jezusu, pravem Abrahamovem potomcu, pa so blagoslovljeni vsi rodovi. »Letos« je trajanje naše zgodovine. To je leto milosti, ki ga je Jezus začel v Nazaretu in ki pride do nas: je poslanstvo njega kot Samarijana, poslanstvo, ki se nadaljuje v Cerkvi skozi njegovo prizadevanje v podobo njegovih sodelavcev. Torej, tudi po tebi, ki si po krstu njegov sodelavec.
Tadej Linasi, župnik

SOBOTNE POSTNE KATEHEZE V STOLNICI IN ODMEVI NANJE
Vsako postno soboto zvečer vabljeni k postnim katehezam, ki so med sveto mašo ob 18. uri. S škofom Maksimilijanom in drugimi duhovniki smo skupaj na poti v duhu sinode, hodimo pot skozi postni čas do velike noči. Tako bomo skupaj v odprtosti Svetemu Duhu hodili po poti učenčevstva, gradili misijonsko občestvo in napredovali v osebni veri v Jezusa Kristusa in zanj pričali v svojem življenju. Vabljeni in povabite še druge. Prihodnjo soboto bomo prisluhnili Davidu Zagorcu, župniku pri Svetem Duhu v Celju. Tema kateheze bo Biti s Kristusom.

SPOVEDOVANJE V POSTNEM ČASU
V postnem času bo vedno priložnost za sveto spoved pred in med sveto mašo. Vsak postni petek pa bo pred in  med večerno sveto mašo spovedoval pater Vinko Škafar, penitenciarij.

ŽUPNIJSKI SINODALNI DAN
V župniji bomo imeli župnijski sinodalni dan, in sicer v soboto, 2. aprila. Pričeli bomo ob 15. uri popoldan in ga zaključili z večerno sveto mašo. Lepo povabljeni vsi župljani k skupnemu iskanju poti naše župnije.

SINODALNI VPRAŠALNIK
V tiskanih oznanilih smo preteklo nedeljo dodali sinodalni vprašalnik. Lepo vas vabimo k sodelovanju, da nanj odgovorite in ga prinesete v cerkev ter oddate v zato pripravljeno skrinjico pri vhodu. Tako bo lažje potekalo sinodalno dogajanje v naši župniji. Možno pa je tudi odgovoriti na vprašalnik, ki je na spletni strani župnije. Hvala vam za pomoč in sodelovanje.

GOSPODOVO OZNANJENJE
V petek je praznik Gospodovega oznanjenja. Svete maše v stolnici bodo ob 7., 8., 10., in 18. uri. V Marijini cerkvi pa ob 9. uri. Lepo povabljeni k prazničnemu bogoslužju

PREHOD NA POLETNI ČAS
Iz sobote na nedeljo bomo urine kazalce premaknili za eno uro nazaj, tako bomo prišli na poletni čas.

SVETOVALNICA
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8. do 11. ure in 17. do 18. ure).

POMLADANSKA DELOVNA IN ČISTILNA AKCIJA V ŽUPNIJI
V soboto, 26. 3.,  med 9. in 12. uro, vas lepo naprošam za pomoč pri pomladanski delovno čistilni akciji v župniji. Čistili in urejali bomo okolico župnišča z vrtom, del župnišča in okoli cerkve.             
Lepo povabljeni!

RECITAL OB MATERINSKEM DNEVU
V počastitev materinskega dne v sodelovanju z Ljubiteljskim gledališčem Petra Simonitija Celje vabimo na recital Neizpovedana ljubezen pesnice Ljubke Šorli Bratuž  v izvedbi Lade Ščurek  in citrarja prof. Petra Napreta,  ki bo v stolnici v petek, 25. marca 2022, po sveti maši ob 18:50.

POMOČ UKRAJINI IN SPREJEM BEGUNCEV
Na vas se obračamo s prošnjo za pomoč Ukrajini in sprejem beguncev. Materialno pomoč za Ukrajino zbiramo pred Škofijskim domom v Vrbju, od ponedeljka do petka med 8.00-14.00. Kontaktna telefonska številka:
051/658-650.
Zbiramo:
1. suha ali trajna ter dobro zapakirana osnovna živila, ki ne potrebujejo hlajenja (moka, testenine, mleko, olje, otroška hrana, konzerve-pašteta, ribe, narezek…),
2. higienske pripomočke (pralni prašek, univerzalna čistilo, milo in šampon za osebno nego, pasta in ščetke),
3. higienske robčke in plenice,4. vodo v plastenkah (original pakiranje)
Če ima morda kdo možnost za nastanitev beguncev, prosimo sporočite v župnišče ali pa na naslov Škofijske Karitas Celje: info@karitasce.si, telefon 0590 80 370.

VPIS OTROK V NAŠ ŽUPNIJSKI VRTEC
V naši župniji že dvajset let deluje župnijski vrtec, Danijelov levček. V tem mesecu je vpis v vrtec. Starši lepo povabljeni k vpisu otroka v naš vrtec. Vrtec se nahaja na treh enotah in sicer na Aškerčevi ulici v Celju, na Hudinji v Don Boskovem centru in v Vojniku.

VEČERNE SVETE MAŠE
Od prihodnje nedelje ( že vključno z 27. 3.) dalje bodo večerne svete maše ob 19. uri.

SLAVILNI VEČER
V soboto po večerni sveti maši bo mladinska glasbena skupina iz naše župnije pripravila slavilni večer.
Res lepo povabljeni na ta lep molitven večer!


Današnja božja beseda