Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 2. velikonočne nedelje

Oznanila 2. velikonočne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

»Kdor bo na nedeljo po veliki noči opravil sveto spoved in prejel obhajilo …«
Dolgo je že, odkar prvo nedeljo po veliki noči imenujemo tudi bela nedelja. Ime je dobila po barvi oblačila, ki so ga na velikonočno vigilijo po svetem krstu dobili odrasli katehumeni. V spomin na to belo obleko tudi danes pri svetem krstu otroci dobijo kos belega oblačila, nekakšen prtiček. Pomen je ostal isti: belo oblačilo predstavlja krstno nedolžnost, očiščenost duše, novost. Katehumeni so belo oblačilo po svetem krstu nosili kar cel teden in ga odložili na današnjo, belo nedeljo. Leta 2000 pa je sv. Janez Pavel II. dodal še ime nedelja Božjega usmiljenja. Povod za to je bilo Jezusovo osebno razodetje poljski redovnici sv. Favstini Kowalski (1905-1938): »Hči moja, govori vsemu svetu o mojem neizmernem usmiljenju. Hočem, da je praznik Božjega usmiljenja zatočišče vseh duš, pribežališče vseh grešnikov. Ta dan bom razodel polnost svojega usmiljenja. Kdor bo ta dan opravil sveto spoved in prejel sveto obhajilo, bo dobil popolno odpuščanje grehov in kazni za grehe. Naj se nihče ne boji priti k meni, čeprav so njegovi grehi še tako veliki. Hočem, da praznik mojega usmiljenja slovesno obhajate prvo nedeljo po veliki noči. Povej ranjenim ljudem, da se morajo zateči k mojemu usmiljenemu Srcu in dal jim bom svoj mir. Preden pridem kot pravičen sodnik, pridem kot kralj usmiljenja. Kdor zavrne moje usmiljenje, se sam obsodi.« Četudi se naša duša po krstu in vsaki sveti spovedi slej ko prej spet umaže, nam Bog po današnji nedelji govori, da nas je vedno znova pripravljen sprejeti nazaj. Redna ali mesečna spoved ima mnogo večji učinek na našo dušo kot si predstavljamo – zato poskusimo! Kot pravi papež Frančišek:
»Bog se nikoli ne naveliča odpuščati
Matic Lesjak, kpl

ŠMARNICE
Mesec maj nas vabi k češčenju Božje Matere Marije, še posebej nas k temu vabijo šmarnice. Šmarnice za odrasle bodo pri sveti maši ob 7. in 8. uri, zvečer ob 19. uri pa bodo šmarnice za otroke, ob nedeljah pa bodo ob 10. uri pri družinski sveti maši.

PRAZNIK JOŽEFA, DELAVCA
Na prvi maj je praznik svetega Jožefa, Delavca. Lepo povabljeni k svetim mašam.

SVETOVALNICA
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8. do 11. ure in 17. do 18. ure).

PEŠ ROMANJE NA SVETINO
V ponedeljek, 2. maja, vabljeni na romanje na Svetino. Družine, mladi in tudi drugi povabljeni k peš romanju. Ob 8. uri gremo s parkirišča na železniški postaji. Ob 10.30 uri pa bo romarska sveta maša v Marijini cerkvi na Svetini.

PRVA NEDELJA
Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za poplačilo dolgov za obnovo strehe.

ROMANJE V MEĐUGORJE
Tudi letos bo naša župnija romala h Kraljici miru v Međugorje in sicer od 17. do 19. junija 2022. Odhod bo iz Celja. Duhovno vodstvo: župnik Tadej Linasi. Cena 120 EUR za odrasle, otroci imajo popust. Lepo vabljeni!
Informacije in prijave:
GSM 031 209 962, matej.prepadnik@gmail.com

POČITNIŠKI ORAOTORIJ ZA OTROKE
Počitniško oratorij za otroke bo letos potekal od 27. junija do 1. julija. Na oratoriju bodo otroci spoznali svetega Ignacija in se vživljali v njegovo nadvse zanimivo življenjsko zgodbo, polno preprek in izzivov, iz katere se lahko vsak izmed nas gotovo nauči kaj koristnega. Že sedaj lepo povabljeni.

POMOČ UKRAJINI IN SPREJEM BEGUNCEV
Na vas se obračamo s prošnjo za pomoč Ukrajini in sprejem beguncev. Materialno pomoč za Ukrajino zbiramo pred Škofijskim domom v Vrbju, od ponedeljka do petka med 8.00-14.00. Kontaktna telefonska številka 051 658 650.
Če ima morda kdo možnost za nastanitev beguncev, prosimo sporočite v župnišče ali pa na naslov Škofijske Karitas Celje: info@karitasce.si, telefon 0590 80 370.

VPIS OTROK V NAŠ ŽUPNIJSKI VRTEC
V naši župniji že dvajset let deluje župnijski vrtec, Danijelov levček. V tem mesecu je vpis v vrtec. Starši lepo povabljeni k vpisu otroka v naš vrtec. Vrtec se nahaja na treh enotah, in sicer na Aškerčevi ulici v Celju, na Hudinji v Don Boskovem centru in v Vojniku.


Današnja božja beseda