Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 3. velikonočne nedelje

Oznanila 3. velikonočne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
Vrzite mrežo… in boste našli!« (Jn 21,6)
Te Jezusove besede so iz evangeljskega odlomka, ki pripoveduje o prikazovanju Vstalega svojim učencem na obali Tiberijskega morja in o čudežnem ulovu. Po ‘pohujšanju’ križa so se učenci vrnili domov ter k svojemu delu kot ribiči. To, da so se vrnili k prejšnjemu življenju, nam daje razumeti ozračje razkropljenosti in zgubljenosti po njihovih skupnostih. Toda, medtem ko se zdi, da je vsega konec, pride Jezus naproti. Sreča jih na morju, torej na kraju, ob katerem pomislimo na težave in stiske življenja. Sreča jih, ko se dela dan, potem ko so se zaman trudili celo noč. Njihova mreža je prazna. V nekem smislu je to kot obračun njihove izkušnje z Jezusom; poznali so ga, bili z njim in On jim je marsikaj obljubil in vendar so se sedaj znašli brez rib v mreži. Gospod jim pravi: »Vrzite mreže na desno stran čolna in boste našli!« Običajno se ribe ujamejo v mreže ponoči, ko je tema in ne zjutraj, ko je voda prozorna. Toda učenci so zaupali Jezusu in sad tega je čudežno velik ulov, tako velik, da niso več mogli izvleči mreže zaradi obilice rib   V tem trenutku se Janez, razsvetljen z ljubeznijo, obrne k Petru in mu reče: »Gospod je!« Bistroumen pogled učenca, ki ga je Jezus ljubil, lahko bi rekli podoba vernika, prepozna Učitelja navzočega na obali jezera. »Gospod je!« Ta spontana izpoved vere je tudi za nas povabilo k izpovedi, da je Kristus vstal in je Gospod našega življenja.
Tadej Linasi, žpk

ŠMARNICE
Mesec maj nas vabi k češčenju Božje Matere Marije, še posebej nas k temu vabijo šmarnice. Šmarnice za odrasle bodo pri sveti maši ob 7. in 8. uri, zvečer ob 19. uri pa bodo šmarnice za otroke, ob nedeljah pa bodo ob 10. uri pri družinski sveti maši.

DEKANIJSKI SINODALNI DAN
V nedeljo, 8 maja, bo v dekaniji Celje – Nova Cerkev potekal dekanijski sinodalni dan. Ob 15. uri se bomo zbrali v Vojniku pri cerkvi. Srečanje bo trajalo do 18. ure. Lepo povabljeni.

TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE
Z današnjo nedeljo vstopamo v tednu molitve posebej molimo za nove duhovne poklice, svetost ter stanovitnost poklicanih. »Pojdi in popravi mojo Cerkev!« je geslo tedna molitve za duhovne poklice. Klic, ki ga je zaslišal sveti Frančišek, naj odmeva tudi v nas skozi ves teden molitve, zlasti še v tem času skupne hoje na poti sinode.

PEŠ ROMANJE NA SVETINO
V ponedeljek, 2. maja, vabljeni na romanje na Svetino. Družine, mladi in tudi drugi povabljeni k peš romanju. Ob 8. uri bomo  startali pri parkirišču pri železniški postaji. Ob 10.30 uri pa bo romarska sveta maša na Svetini.

SVETOVALNICA
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8. do 11. ure in 17. do 18. ure).

PRVA NEDELJA
Ob današnji prvi nedelji se vam lepo zahvaljujemo za vsak vaš dar.

ROMANJE V MEĐUGORJE
Tudi letos bo naša župnija romala h Kraljici miru v Međugorje in sicer od 17. do 19. junija 2022. Odhod bo iz Celja. Duhovno vodstvo: župnik Tadej Linasi. Cena 120 EUR za odrasle, otroci imajo popust. Lepo vabljeni!
Informacije in prijave:
GSM 031 209 962, matej.prepadnik@gmail.com

POČITNIŠKI ORAOTORIJ ZA OTROKE
Počitniško oratorij za otroke bo letos potekal od 27. junija do 1. julija. Na oratoriju bodo otroci spoznali svetega Ignacija in se vživljali v njegovo nadvse zanimivo življenjsko zgodbo, polno preprek in izzivov, iz katere se lahko vsak izmed nas gotovo nauči kaj koristnega. Že sedaj lepo povabljeni.

POMOČ UKRAJINI IN SPREJEM BEGUNCEV
Na vas se obračamo s prošnjo za pomoč Ukrajini in sprejem beguncev. Materialno pomoč za Ukrajino zbiramo pred Škofijskim domom v Vrbju, od ponedeljka do petka med 8.00-14.00. Kontaktna telefonska številka 051 658 650.
Če ima morda kdo možnost za nastanitev beguncev, prosimo sporočite v župnišče ali pa na naslov Škofijske Karitas Celje: info@karitasce.si, telefon 0590 80 370.

PRVI ČETRTEK, PETEK, SOBOTA
Prvi četrtek – pol ure pred večerno sveto mašo vabljeni k molitvi za nove duhovne poklice.
Prvi petek – vabljeni k sveti maši in litanijam v čast Jezusovemu srcu.  Iz prve petka na soboto vabljeni k nočnemu češčenju Najsvetejšega zakramenta.
Prva sobota – v Marijini cerkvi sveta maša in pobožnosti v čast Marijinemu brezmadežnemu src.

VPIS OTROK V NAŠ ŽUPNIJSKI VRTEC
V naši župniji že dvajset let deluje župnijski vrtec, Danijelov levček. V tem mesecu je vpis v vrtec. Starši lepo povabljeni k vpisu otroka v naš vrtec. Vrtec se nahaja na treh enotah, in sicer na Aškerčevi ulici v Celju, na Hudinji v Don Boskovem centru in v Vojniku.


Današnja božja beseda