Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila Velike noči

Oznanila Velike noči

Kategorija :Oznanila Vsi

Sveti Avguštin je zapisal, da je »Gospodovo vstajenje naše upanje«! Vera v vstajenje in večno življenje, ki jo krepi velikonočno upanje, temelji na zgodovinskem dejstvu Kristusovega trpljenja in vstajenja od mrtvih. Velikonočno jutro je glede prihodnosti človeštva prelomnica in začetek novega stanja. Jezus je vstal, da bi sam živel v nas in da bi v njem tudi mi bili deležni Božjega življenja. Ob zori velikonočnega jutra sta Peter in Janez našla prazen grob. Magdalena in druge žene so srečale vstalega Jezusa, ob lomljenju kruha sta ga spoznala tudi emavška učenca. Vstali Gospod se je zvečer prikazal tudi apostolom, nato pa še drugim učencem.
V duhu sinode vas vabimo, da okrepimo svojo vero v Vstalega Gospoda, da z Njim hodimo skupaj, prisluhnemo drug drugemu in okrepimo naše župnijsko skupnost, v kateri se bo vsak počutil sprejetega, razumljenega in dobrodošlega. Blagoslovljeno veliko noč
voščimo vsem vam!
Vaši duhovniki

SPOVEDOVANJE V VELIKEM TEDNU
V velikem tednu, ki je pred nami povabljeni k sveti spovedi. Priložnost bo vsak dan zjutraj od 6.30 ure do 10. ure in popoldan od 16. do 19.30 ure, v četrtek in soboto do 18.50.  Lepo povabljeni!

BLAGOSLOV VELIKONOČNIH JEDIL
Blagoslov velikonočnih jedil bo:
V STOLNICI: ob 10h, 11h, 15h, 16h in 17h
V MARIJINI CERKVI: ob 13h in 14h
PRI KAPELI NA BABNEM: ob 14.30
PRI KAPELI V MEDLOGU: ob 15h
PRI KRAGOLNIKOVI KAPELI: ob 16h

VELIKI ČETRTEK
Na veliki četrtek, obhajamo spomin zadnje večerje, ko je Jezus postavil zakrament svete evharistije in mašništva. Škof bo med sveto mašo, ob 19. uri, v duhu sinode različnim zastopnikom občestva umil noge. Po sveti maši pa bo v Frančiškovi kapeli molitev za duhovne poklice.

KRIZMENA MAŠA
Na veliki četrtek bo ob 9. uri krizmena maša v stolnici. Med to sveto mašo bo škof blagoslovil krstno in bolniško olje, ter posvetil sveto krizmo, duhovniki pa bodo obnovili svoje duhovniške obljube. Lepo vabljeni k sveti maši in molitvi za škofa in duhovnike.

VELIKI PETEK
Na veliki petek se spominjamo Jezusovega trpljena in smrti. Ob 15 uri vabljeni na Križev pot v stolnico. Ob 19. uri bo škof Maksimilijan vodil bogoslužje velikega petka v čast Gospodovemu trpljenju. Po obredih povabljeni k skupni molitvi pred božjim grobom v kapeli Žalostne Matere Božje.

VELIKA SOBOTA
Zjutraj ob 7. uri bo blagoslov ognja. Skozi ves dan povabljeni k molitvi pred božjim grobom. Po razporedu bodo blagoslovi velikonočnih jedil. Zvečer ob 19. uri bo vigilija velike sobote, ki jo bo vodil škof Maksimilijan. Povabljeni k enemu najlepših in bogatih bogoslužij.

VELIKA NOČ
Na veliko noč, ob 7. uri, bo škof Maksimilijan vodil vstajenjsko procesijo in nato praznično sveto mašo. Svete maše v stolnici bodo še ob 10., 11.30 in 19. uri. V Marijini cerkvi ob 9. uri. Lepo vabljeni k skupnemu praznovanju velike noči v cerkvi pri bogoslužju.

DAR VELIKEGA ČETRTKA
Pri sveti maši na veliki četrtek bo vaš dar namenjen za pomoč beguncem iz Ukrajine.

DAR VELIKEGA PETKA
Pri obredih na veliki petek bo vaš dar namenjen za pomoč kristjanom v sveti deželi.

VPIS OTROK V ŽUPNIJSKI VRTEC
V naši župniji že dvajset let deluje župnijski vrtec – Danijelov levček. V tem mesecu je vpis v vrtec. Starši lepo povabljeni k vpisu otroka v naš vrtec. Vrtec se nahaja na treh enotah in sicer na Aškerčevi ulici v Celju, na Hudinji v Don Boskovem centru in v Vojniku.

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE
Počitniški oratorij za otroke bo letos potekal od 27. junija do 1. julija. Na oratoriju bodo otroci spoznali svetega Ignacija in se vživljali v njegovo nadvse zanimivo življenjsko zgodbo, polno preprek in izzivov, iz katere se lahko vsak izmed nas gotovo nauči kaj koristnega. Že sedaj lepo povabljeni.

POMOČ UKRAJINI IN SPREJEM BEGUNCEV
Na vas se obračamo s prošnjo za pomoč Ukrajini in sprejem beguncev. Materialno pomoč za Ukrajino zbiramo pred Škofijskim domom v Vrbju, od ponedeljka do petka med 8.00-14.00. Kontaktna telefonska številka
051/658-650.
Če ima morda kdo možnost za nastanitev beguncev, prosimo sporočite v župnišče ali pa na naslov Škofijske Karitas Celje: info@karitasce.si, telefon 0590-80-370.

SVETOVALNICA
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8. do 11. ure in 17. do 18. ure).

CELJSKI GODALNI ORKESTER V STOLNICI S STABAT MATER
V sredo, ob 20. uri, bo Celjski godalni orkester v stolnici izvajal Stabat Mater, skladatelja G. B. Pergolesia. Lepo povabljeni k temu lepemu in duhovno bogatemu glasbenemu dogodku, ki nas bo uvedel v sveto tridnevje.


Današnja božja beseda