Župnija Celje – Sv. Danijel

Oratorij 2022

Oratorij 2022

Kategorija :Vsi

Dragi otroci in veroučenci, spoštovani starši!

Odpiramo prijave za ORATORIJ 2022 z naslovom »Za Božjo slavo«, katerega osrednji lik je sv. Ignacij Lojolski.

Prijava

Spoštovani starši, vabimo vas, da otroke prijavite čimprej, najkasneje do nedelje, 12. junija 2022 in prijavnice skupaj z denarjem oddate v župnijski pisarni, pri verouku, ali komu od duhovnikov. Število mest je omejeno na 70 otrok. Prijavnice lahko dobite pri veroučni uri, v stolnici, v župnijski pisarni, ali pa na dnu te objave, ki jo berete.

Oratorij je namenjen osnovnošolskim otrokom in tistim, ki bodo šli jeseni v osnovno šolo.

Prispevek

Brez finančnih sredstev je izvedba projekta ORATORIJ 2022 težko izvedljiva, zato vas  prosimo, da skupaj z izpolnjeno prijavnico oddate tudi prostovoljni dar za ves teden,  po zmožnosti 30€ za otroka, oziroma 25€ za drugega 15€ tretjega … otroka. Z vašim darom podprete program, ki vključuje vsakodnevno kosilo, izlet, oratorijsko majico ter različne materiale in pripomočke za delavnice. Vsi animatorji pa so prostovoljci. Del programa financiramo tudi s pomočjo sredstev MOC, ki so nam bila dodeljena v okviru razpisa “mladi za mlade”, za kar smo Mestni občini Celje izredno hvaležni.

Okvirni program dneva:

  • 9.00 – prihod otrok, začetek oratorija/dvig zastave, jutranja molitev, zgodba
  • 10.00 – kateheza: delo po skupinah
  • 10.45 – kratek odmor
  • 11.00 – delavnice
  • 12.15 – molitev Angel Gospodov
  • 12.30 – kosilo in odmor
  • 14.00 – velika igra
  • 15.45 – zaključek dneva, spust zastave
  • 16.00 – odhod domov

Vsak dan bo od 7.30 dalje možnost jutranjega varstva. En dan Oratorja bomo namenili za celodnevno romanje. Eno popoldne pa bomo obiskali celjsko Vojašnico Franca Rozmana Staneta, saj je bil sv. Ignacij najprej vojak. Točna dneva in program, boste starši dobili tekom oratorija.

Dragi starši!

Zahvaljujemo se vam, če nam boste tudi v letošnjem letu zaupali otroke. Za tiste, ki oratorija še ne poznate, pa lahko povemo, da gre za teden, ki ga otroci aktivno preživijo v igri in veselju, petju in delavnicah ter predvsem v pristnem druženju med seboj in z Bogom … Za dodatna pojasnila lahko pišite ne e-naslov g. kaplana: matic.les@gmail.com

O letošnjem glavnem liku – sv. Ignaciju

Glavni lik letošnjega Oratorija je sv. Ignacij Lojolski, saj v letu 2021/22 obhajamo 500. obletnico njegovega spreobrnjenja in 400. obletnico kanonizacije. Ignacij je eden ključnih svetnikov, ki je močno zaznamoval zgodovino cerkve. Letošnji oratorij nosi naslov: »ZA BOŽJO SLAVO«. S tem je dobro povzeto Ignacijevo življenje po spreobrnjenju. Če si je Ignacij kot vitez in vojak prizadeval, da bi sam postal čimbolj slaven, priljubljen in uspešen, se je od spreobrnjenja dalje začel truditi za Božjo in ne več za svojo slavo. Pobuda za praznovanje Ignacijevega leta je namenjena zlasti praznovanju Božjega dela ob spreobrnjenju viteza, vojaka in bojevnika. Njegovo spreobrnjenje se je zgodilo v času okrevanja, potem ko je bil 20. maja 1521 ranjen v bitki za Pamplono med Španci in Francozi.

»Ad maiorem Dei gloriam«

Oratorijska himna:

Ignacijeva molitev

Gospod, uči me velikodušnosti, 
da ti bom služil/a, kakor zaslužiš, 
da bom dajal/a, ne da bi štel/a, 
da se bom bojeval/a, ne da bi mislil/a na rane, 
da bom delal/a, ne da bi iskal/a počitka, 
da se bom žrtvoval/a, ne da bi pričakoval/a druge hvale kakor zavest, da vršim Tvojo voljo. 
Amen.

ORATORIJSKA PRIJAVNICA ZA NATIS:

VEČ PRIJAVNIC NA ENEM LISTU:


Današnja božja beseda