Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila binkoštne nedelje

Oznanila binkoštne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
Ob praznovanju današnjega slovesnega praznika binkošti v bogoslužju ponovno podoživimo rojstvo Cerkve, o katerem pripoveduje sv. Luka v knjigi Apostolskih del. Petdeset dni po veliki noči se je namreč Sveti Duh spustil na skupnost učencev, ki so enodušno vztrajali v molitvi z Jezusovo materjo Marijo in z dvanajsterimi apostoli. Lahko rečemo, da je s prihodom Svetega Duha pravzaprav slovesni začetek Cerkve. V tem nenavadnem dogodku najdemo bistvene in opredeljujoče značilnosti Cerkve. Cerkev je ena, kot skupnost na Binkošti, ki je bila enodušno zbrana v molitvi, bila je namreč kakor ‘eno srce in ena duša’. Cerkev je sveta, ne zaradi svojih članov, temveč ker jo poživlja Sveti Duh, ki stalno usmerja pogled na Kristusa, da se tako upodablja po Njem in po njegovi ljubezni. Cerkev je katoliška, saj je evangelij namenjen vsem ljudstvom in zato je Sveti Duh storil, da je že na začetku govorila vse jezike. Cerkev je apostolska, saj zgrajena na temelju apostolov zvesto varuje njihov nauk skozi nepretrgano verigo škofovskega nasledstva. Cerkev je pa tudi misijonarska, saj je od binkoštnega dne naprej Sveti Duh, ne preneha priganjati na poti sveta vse do skrajnih meja zemlje in vse do poslednjih časov.
Tadej Linasi, žpk

BINKOŠTNI PONEDELJEK
Jutri je binkoštni ponedeljek, praznik Marije Matere Cerkve. Praznična bogoslužja v stolnici bodo ob 7., 8., 10. in 19. uri. V Marijini cerkvi ob 9. uri. Lepo povabljeni.

SREČANJE BOLNIKOV, INVALIDOV IN STAREJŠIH V ŽUPNIJI
Družina Vincencijeve zveze dobrote naše župnije in župnija vabita vse bolne, ostarele in invalide k sveti maši v nedeljo ob 10. uri in srečanju po njej v župnijskih prostorih. Res lepo povabljeni. Spodbujamo sorodnike, da omogočijo starejšim prihod na srečanje. Za tiste, ki nimajo prevoza pa sporočite in bomo s pomočjo članov Vincencijeve družine poskrbeli za prevoz. Župnišče: (03) 4261 900
Med sveto mašo bo priložnost za prejem bolniškega maziljenja.

DRUŽINSKA KATEHEZA
Dragi starši!
Tako kot je Sveti Duh vodil prve kristjane, da so se pogumno podali na novo pot, tudi nam daje spodbudo in pogum, da začnemo nekaj novega. Današnji časi zahtevajo spremembe. Zato smo se v naši župniji odločili, da prenovimo versko vzgojo otrok. Kdor bo želel, lahko še vedno obiskuje klasični verouk. Mi pa bi si želeli, da bi se zbrala celotna družina. Enkrat na mesec, v nedeljo dopoldan. Zakaj? Ker bi si želeli, da se enkrat na mesec za nekaj ur ustavi čas. Ker bi želeli najti stik z Bogom. Čeprav je nedelja Gospodov dan, ga družine pogosto ne uspemo živeti tako, da bi se naužile Božje ljubezni. Zjutraj hitimo k maši, nato k pripravi kosila, potem pa imamo kup “nedeljskih” obveznosti. Saj preživimo lepe nedelje, vendar se ne spočijemo v Bogu.
Zato, drage družine, vas vabimo, da se nam pridružite na naši novi poti, ko si bomo skupaj vsako tretjo nedeljo v mesecu vzeli čas za Boga, se prepustili voditi k vodam počitka, z vso družino. Pričnemo z deseto mašo in zaključimo ob 14. uri. Pričnemo septembra, vabimo pa vas, da se prijavite že sedaj k družinski katehezi na naši Facebook strani.

ROMANJE BOLNIKOV, INVALIDOV IN STAREJŠIH NA BREZJE
V soboto, 18. junija, bo potekalo romanje bolnikov, invalidov in starejših na Brezje. Župniji Celje – sv. Danijel in Celje – Sveti Duh bosta romali skupaj. Prijavite se lahko pri gospe Marinki Kralj (031/658-455). Vsa podrobna navodila dobite ob prijavi.

VPIS OTROK V ŽUPNIJSKI VRTEC
V naši župniji že dvajset let deluje župnijski vrtec, Danijelov levček. V tem mesecu je vpis v vrtec. Starši lepo povabljeni k vpisu otroka v naš vrtec. Vrtec se nahaja na treh enotah, in sicer na Aškerčevi ulici v Celju, na Hudinji v Don Boskovem centru in v Vojniku.

ROMANJE V MEĐUGORJE
Tudi letos bo naša župnija romala h Kraljici miru v Međugorje in sicer od 17. do 19. junija 2022. Odhod bo iz Celja. Duhovno vodstvo: župnik Tadej Linasi. Cena 120 EUR za odrasle. Otroci imajo popust.
Lepo vabljeni!
Informacije in prijave:
031 209 962, matej.prepadnik@gmail.com

POČITNIŠKI ORAOTORIJ ZA OTROKE
Počitniško oratorij za otroke bo letos potekal od 27. junija do 1. julija. Na oratoriju bodo otroci spoznali svetega Ignacija in se vživljali v njegovo nadvse zanimivo življenjsko zgodbo, polno preprek in izzivov, iz katere se lahko vsak izmed nas gotovo nauči kaj koristnega. Že sedaj lepo povabljeni.


Današnja božja beseda