Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 14. nedelje med letom

Oznanila 14. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
Poslanstvo kristjana v svetu je nekaj čudovitega in namenjeno vsem, je poslanstvo služenja, iz katerega, nihče ni izključen. Za to je potrebno mnogo velikodušnosti, predvsem pa pogled in srce usmerjena v višave, da kličeta Gospodovo pomoč. Velika potreba je po kristjanih, ki v vsakodnevnem življenju z veseljem pričujejo evangelij življenja vsak dan. Učenci, ki jih je Jezus poslal, »so se vrnili polni veselja« (v. 17). Ko mi to storimo, je srce napolnjeno z veseljem. Ob tem pomislim, kako se Cerkev veseli, ko njeni otroci prejemajo ‘blagovest’ po posvetitvi tolikih moških in žensk, ki vsakodnevno oznanjajo evangelij: duhovniki, tisti čudoviti župniki, ki jih poznamo, sestre, posvečene osebe, misijonarke, misijonarji, in se sprašujem, prisluhnite vprašanju: »Koliko izmed vas mladih, ki ste danes tukaj na trgu, slišite Gospodov klic, hoditi za njim?« Ne bojte se! Bodite pogumni ponesti tudi drugim to plamenico apostolske gorečnosti, ki nam je bila po zglednih učencih dana.
Tadej Linasi, žpk

PASTORALNO ŽIVLJENJE ŽUPNIJE – NEKOLIKO PREUREJEN RAZPORED SVETIH MAŠ
V tednu, ki je pred nami začne veljati nekoliko preurejen razpored svetih maš v stolnici in Marijini cerkvi:
Stolnica:
– nedeljske svete maše: ob 7.30 uri, 10. uri, 11.30 uri in 20. uri ( julij in avgust)
– praznične svete maše med tednom: ob 7.30 uri in 19. uri
– svete maše med tednom: ob 7.30 uri in 19. uri
Marijina cerkve:
nedeljska sveta maša: ob 9 uri.
praznična sveta maša med tednom: ob 9. uriŽ
prva sobota v mesecu: ob 8. uri
svete maše na druge dneve v tednu ne bo.
V stolnic se združujeta nedeljski sveti maši ob 7. in 8. uri na 7.30 uro in nedeljska večerna sveta maša v juliju in avgustu ne bo ob 19. uri, ampak ob 20. uri.
Prosim vas, da spremembe sprejmete z razumevanjem.

DRUŽINSKA KATEHEZA
Dragi starši!
Tako kot je Sveti Duh vodil prve kristjane, da so se pogumno podali na novo pot, tudi nam daje spodbudo in pogum, da začnemo nekaj novega. Današnji časi zahtevajo spremembe. Zato smo se v naši župniji odločili, da prenovimo versko vzgojo otrok. Kdor bo želel, lahko še vedno obiskuje klasični verouk. Mi pa bi si želeli, da bi se zbrala celotna družina. Enkrat na mesec, v nedeljo dopoldan. Zakaj? Ker bi si želeli, da se enkrat na mesec za nekaj ur ustavi čas. Ker bi želeli najti stik z Bogom. Čeprav je nedelja Gospodov dan, ga družine pogosto ne uspemo živeti tako, da bi se naužile Božje ljubezni. Zjutraj hitimo k maši, nato k pripravi kosila, potem pa imamo kup “nedeljskih” obveznosti. Saj preživimo lepe nedelje, vendar se ne spočijemo v Bogu.
Zato, drage družine, vas vabimo, da se nam pridružite na naši novi poti, ko si bomo skupaj vsako tretjo nedeljo v mesecu vzeli čas za Boga, se prepustili voditi k vodam počitka, z vso družino. Pričnemo z deseto mašo in zaključimo ob 14. uri. Pričnemo septembra, vabimo pa vas, da se prijavite že sedaj k družinski katehezi na naši Facebook strani.

POČITNIŠKI ORATORIJ 2022
V tednu, ki je za nami, smo v župniji imeli počitniški oratorij za otroke. Ob liku sv. Ignacija Loyolskega in vodilni misli: »Vse v večjo Božjo slavo«, so otroci in animatorji preživeli zelo lep, družaben in duhovno bogat teden. Hvala g. kaplanu Maticu in animatorjem za njihov trud, požrtvovalnost in veselje, ki so ga ne samo v tem tednu, ampak že veliko prej, nesebično delili med seboj, med otroki in v župniji. Hvala tudi vsem vam za dobrote, s katerimi ste »malce razvajali« vse nas.


Današnja božja beseda