Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 15. nedelje med letom

Oznanila 15. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
Minuli teden smo uspešno končali oratorij – za kar sem zelo hvaležen Bogu in vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi. Sedaj lahko naši šolarji dejansko začnejo uživati počitnice, sam pa se zopet spominjam na moja veroučna leta in na pokojnega župnika, ki je rad ponavljal: »Za Boga ni počitnic!« Evangeljski stavek lepo trka na naša srca in nas hkrati spodbuja: »Ljubi Gospoda svojega Boga, z vsem srcem in vso dušo, in vso močjo in vsem mišljenjem, in svojega bližnjega kakor sam sebe.« Kar seveda velja za vse dni v letu, tudi za počitnice. Zato srčno upam, dragi otroci in družine, da boste kljub trimesečnemu odmoru od verouka imeli odprta srca za Boga, Njegovo Besedo in svete zakramente. Prav je, da si v času počitnic vzamemo čas za oddih in zamenjamo okolje, obiščemo ljudi in kraje, ki so nam pri srcu … Toda počitnice nikakor ne pomenijo, da naj tudi Boga za tri mesece pošljemo na dopust. Pomaga, če med dopustom z družino obiščemo kakšen romarski kraj ali pa kako preprosto cerkvico in da vožnjo v avtu poleg pogovorov in poslušanja glasbe izkoristimo tudi za prepevanje pesmi in molitev rožnega venca. Ker upamo, da bo v počitnicah več časa, se lahko bolj potrudimo z večerno družinsko molitvijo. Vsekakor pa je več kot prav, da se v kraju, kjer počitnikujemo, pozanimamo o možnosti obiska nedeljskih svetih maš ter tako poleg tega, da Gospodov dan vsaj malo posvetimo Njemu, tudi širše spoznamo kulturo in temperament počitniškega kraja. Še posebej imate v počitnicah priložnost tudi stari starši: sam imam na počitnice pri njih res lepe spomine. Ne bojte se vnukov peljati v cerkev, naj vas vidijo, da molite, poleg tega, da prižgete svečko, se tudi pokrižajte in skupaj zmolite Zdravamarijo, zvečer pred spanjem pa zmolite skupaj različne molitvice in nato blagoslovite in pokrižajte otroke. Vsem želim blagoslovljene veroučnem počitnice in hkrati skupaj s pokojnim župnikom kličem: »Za Boga ni počitnic!«
Matic Lesjak, kpl

SVETE MAŠE V STOLNICI IN MARIJINI CERKVI
Stolnica:
– nedeljske svete maše: ob 7.30 uri, 10. uri, 11.30 uri in 20. uri (julij in avgust)
– praznične svete maše med tednom: ob 7.30 uri in 19. uri
– svete maše med tednom: ob 7.30 uri in 19. uri
Marijina cerkev:
· nedeljska sveta maša: ob 9 uri.
· praznična sveta maša med tednom: ob 9. uri
· prva sobota v mesecu: ob 8. uri
· svete maše na druge dneve v tednu ne bo.

DRUŽINSKA KATEHEZA
Dragi starši!
Tako kot je Sveti Duh vodil prve kristjane, da so se pogumno podali na novo pot, tudi nam daje spodbudo in pogum, da začnemo nekaj novega. Današnji časi zahtevajo spremembe. Zato smo se v naši župniji odločili, da prenovimo versko vzgojo otrok. Kdor bo želel, lahko še vedno obiskuje klasični verouk. Mi pa bi si želeli, da bi se zbrala celotna družina. Enkrat na mesec, v nedeljo dopoldan. Zakaj? Ker bi si želeli, da se enkrat na mesec za nekaj ur ustavi čas. Ker bi želeli najti stik z Bogom. Čeprav je nedelja Gospodov dan, ga družine pogosto ne uspemo živeti tako, da bi se naužile Božje ljubezni. Zjutraj hitimo k maši, nato k pripravi kosila, potem pa imamo kup “nedeljskih” obveznosti. Saj preživimo lepe nedelje, vendar se ne spočijemo v Bogu. Zato, drage družine, vas vabimo, da se nam pridružite na naši novi poti, ko si bomo skupaj vsako tretjo nedeljo v mesecu vzeli čas za Boga, se prepustili voditi k vodam počitka, z vso družino. Pričnemo z deseto mašo in zaključimo ob 14. uri. Pričnemo septembra, vabimo pa vas, da se prijavite že sedaj k družinski katehezi na naši Facebook strani.

KRIŠTOFOVA NEDELJA
God sv. Krištofa letos pade na nedeljo, 24. julija 2022, in v Sloveniji bomo tradicionalno obhajali Krištofovo nedeljo, posvečeno voznikom, blagoslovu vozil, prošnji za srečno vožnjo in zbiranju sredstev v okviru misijonske vozniške akcije MIVA.
Akcija MIVA letos vstopa že v 35. leto, je dobro usidrana med slovenskimi verniki in hvaležni bomo, če jo podprete tudi v prihodnje.  Bog vam povrni za vsak vaš dar za misijone.


Današnja božja beseda