Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 24. nedelje med letom

Oznanila 24. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
»Ta tvoj sin«
Neskončna ljubezen Boga do nas grešnikov, ki je v osrčju evangelija, je lahko zavrnjena. To stori starejši sin iz prilike. On v tistem trenutku ne razume ljubezni in si očeta predstavlja kot gospodarja. Tudi za nas je nevarnost, da verjamemo v bolj strogega kot usmiljenega Boga. Boga, ki premaga zlo z močjo in ne z usmiljenjem. Ni tako. Bog rešuje z ljubeznijo, ne z močjo. Ponudi se in ne vsiljuje. Toda starejši sin, ki ne sprejema očetovega usmiljenja, se zapre, naredi najhujšo napako. Ima se za pravičnega, se čuti izdanega in sodi vse na osnovi svoje misli o pravičnosti. Zaradi tega se razjezi na brata in očita očetu: »Sedaj si zaklal pitano tele, ker se je vrnil ta tvoj sin« (prim. v. 30). »Ta tvoj sin.« Ne pravi mu moj brat, ampak tvoj sin. Ima se za sina edinca. Tudi mi se motimo, ko se imamo za pravične, ko mislimo, da so drugi hudobni. Ne imejmo se za dobre, saj sami, brez pomoči Boga, ki je dober, ne znamo premagati zlo. Danes ne pozabite: vzemite evangelij in preberite tri Lukove prilike v 15. poglavju. Dobro vam bo delo. Rešitev bo za vas.
Tadej Linasi, žpk

SVETA MAŠA OB ZAČETKU NOVEGA VEROUČNEGA, PASTORALNEGA IN ŠOLSKEGA LETA, BLAGOSLOV ŠOLSKIH TORB
Prihodnjo nedelj lepo povabljeni veroučenci, starši, kateheti, vzgojitelji, učitelji, profesorji k sveti maši ob 10. uri, ko bomo blagoslovili šolske torbe in prosili za obilje darov Svetega Duha, naj nas vodi skozi to leto.

BRALCI DOBRE KNJIGE
Po več kot letu dni bo skupina bralcev dobre knjige zopet pričela s srečanji. Srečanja bodo potekala v župnijskih prostorih vsak drugi torek v mesecu, tokrat izjemoma zadnji torek v septembru, 27.9.2022, po večerni sveti maši. Duhovni vodja je opat gospod Marjan Jezernik. Brali bomo knjigo Kruh močnih znane in priljubljene pisateljice Tesse Afshar. Lidija je mlado, odločno dekle, ki jo huda preizkušnja prežene iz domačega kraja v Filipe. Tam odpre svojo trgovinico z blagom. Apostol Pavel ji pomaga, da premaga strah in se sooči s svojimi skrivnostmi.

DRUŽINSKA KATEHEZA
Družine, ki ste se prijavile k Družinski katehezi, lepo vabljene v nedeljo na prvo srečanje, ki ga bomo pričeli s sveto mašo ob 10. uri. V župniji bo Družinska kateheza potekala vsako tretjo nedeljo v mesecu.

MLADINSKA SREČANJA
Mladi, srednješolci in študenti, lepo vabljeni vsak petek zvečer ob 20. uri, na mladinska srečanja v župnijske prostore.

PRAZNIK ŽALOSTNE MATERE BOŽJE
V četrtek je praznik Žalostne Matere Božje. Lepo vabljeni člani bratovščine Žalostne Matere Božje in vsi k sveti maši ob 9. uri, ki bo v Marijini kapeli v stolnici. Jutranje svete maše ne bo.

VABILO K MOLITVI ZA MIR V UKRAJINI
V sredo na praznik povišanja svetega Križa, se bomo v celjski stolnici s tiho evharistično adoracijo pridružili lokalnim Cerkvam po Evropi v molitvi za mir v Ukrajini. Lepo vabljeni!

TEČAJ ALFA
Morda ste že kje slišali za tečaj Alfa, morda ne. Morda si približno prestavljate kaj bi to bilo, ali pa tudi ne. Veste, ni pomembno, v katero skupino bi se uvrstili. Alfa prihaja zaradi posameznikove potrebe po več. Vsak dan si zastavimo na tisoče vprašanj: kaj obleči, kateri jogurt pojesti, kakšno bo vreme, kateri meni izbrati pri malici, kaj je še treba kupiti, do kdaj je že treba vrniti knjige v knjižnico, kdaj je zadnji čas, da grem spat … V trenutku pomembna vprašanja, čez nekaj dni zagotovo že pozabljena. Obstajajo pa tudi vprašanja, ki nam vsake toliko malo rojijo po glavi, a jih preglasijo vsakdanje stvari. Pa vendar nam ta vprašanja, ki so tudi večja in pomembnejša, včasih ne pustijo spati. Zakaj sem tu? Kaj je smisel? Kam grem? Je življenje kaj več kot to? Toda redko si vzamemo čas za razmislek o vsem tem. Zato obstaja Alfa. Dobrodošli vsi, ki iščete odgovore na življenjska vprašanja, tisti, ki imate pomisleke glede Boga in krščanstva, želite odkriti občestvo Cerkve in morda postati njegov živi del, tisti, ki le občasno zahajate v cerkev in želite zaživeti na novo ter najti oseben stik z Bogom, tisti, ki želite poglobiti osnove krščanske vere. Prisrčno dobrodošli! Če vas zanima vas vabimo na srečanje Alfa Celje 2022, ki se bo pričela 6. oktobra ob 20. uri v župniji Celje – Sveti Duh.
Veselimo se srečanja z vami!

BIBLIČNA SKUPINA
Lepo povabljeni k skupnemu prebiranju Svetega pisma v okviru biblične skupine. Srečanje bo vsak prvi in tretji torek v mesecu po večerni sveti maši. Naslednje srečanje bo v torek, 20.9.2022. Lepo vabljeni.

SVETOVALNICA
Tudi v novem šolskem letu odpira svoja vrata. Namenjena je vsem, ki ste se znašli v stiski in bi želeli s svetovalko razrešiti dileme, ki vas begajo.
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00

MOŽNOST NAMENITVE DELA DOHODNINE ŽUPNIJI
Vsi, ki ste v delovnem razmerju, lahko brezplačno namenite 1 % svoje dohodnine župniji Celje – sv. Danijel. Obrazec je na voljo na polici za verski tisk. Obrazec lahko sami pošljete na FURS Celje ali pa ga oddate v župniji. Se priporočamo.


Današnja božja beseda