Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 26. nedelje med letom

Oznanila 26. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
Evangelij današnje nedelje nam pomaga razumeti, kaj pomeni ljubiti, predvsem pa, da se izognemo nekaterim nevarnostim. V priliki je bogatin, ki ne opazi Lazarja, reveža, ki je »ležal pri njegovih vratih«. Ta bogatin v resnici ne dela nikomur nič hudega, o njem ni rečeno, da je hudoben. Ima pa bolezen, ki je hujša od Lazarjeve, ki je bil poln ran. Ta bogatin trpi za hudo slepoto, saj ne uspe videti onkraj svojega sveta praznovanj in oblek. Ne vidi onkraj svojih vrat, kjer leži Lazar, saj ga ne zanima to, kar se dogaja zunaj. Ne vidi z očmi zato, ker ne čuti s srcem. V njegovo srce je vstopila posvetnost, ki je omrtvičila dušo. Posvetnost je kot ‘črna luknja’, ki požira dobro, ki ugaša ljubezen, saj vse vključuje v lastni jaz. Tedaj se vidijo le prividi in ni moč opaziti drugih, saj se postane do vsega ravnodušen. Kdor trpi za to hudo slepoto, pogosto prevzame ‘škilaste’ drže, saj s spoštovanjem gleda na slavne osebe visokega ranga, tiste, ki jih svet obožuje in odvrača pogled od tolikih današnjih Lazarjev, revežev ter trpečih, ki pa so Gospodovi ljubljenci. Toda Gospod gleda na tistega, ki ga je prezrl in zavrgel svet. Lazar je edina osebnost v vseh Jezusovih prilikah, ki je imenovan po imenu. Njegovo ime namreč pomeni Bog pomaga. Bog ga ne pozabi, sprejel ga bo na gostijo bogato s prijateljskimi čustvi v svojem kraljestvu skupaj z Abrahamom. Bogatin v priliki pa nasprotno nima niti imena, njegovo življenje pade v pozabo, saj tisti, ki živi le zase, ne piše zgodovine. Neobčutljivost danes skoplje nepremostljive prepade za vedno.
Tadej Linasi, žpk

OKTOBER – MESEC MOLITVE ROŽNEGA VENCA
V soboto vstopamo v mesec oktober, ki je še posebej posvečen molitvi rožnega venca. Povabljeni k molitvi tako doma kot v cerkvi pred sveto mašo.

MLADINSKA SREČANJA V ŽUPNIJI
Mladi, srednješolci in študenti, lepo vabljeni vsak petek zvečer ob 20. uri, na mladinska srečanja v župnijske prostore.

MINISTRATNSKO SREČANJE
V petek ob 17.30 uri, vabljeni ministranti na ministrantsko srečanje. Povabljeni tudi novi ministranti.

BRALCI DOBRE KNJIGE
V torek po sveti maši je srečanje skupine—Bralci dobre knjige.

PUM – PROJEKTNO UČENJE ZA MLAJŠE ODRASLE
Salezijanski Don Boskov center na Hudinji, ponuja možnost brezplačnega projektnega učenja za mlajše odrasle (od 15. – 26. leta starosti).

SVETOVALNICA
Tudi v novem šolskem letu odpira svoja vrata. Namenjena je vsem, ki ste se znašli v stiski in bi želeli s svetovalko razrešiti dileme, ki vas begajo.
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00

POHOD ZA ŽIVLJENJE
V soboto, 1. oktobra, vabljeni na prireditev Pohod za življenje, ki bo na Prešernovem trgu v Ljubljani ob 9.30 uri. Več o tem na: pohodzazivljenje.si

MOŽNOST NAMENITVE DELA DOHODNINE ŽUPNIJI
Vsi, ki ste v delovnem razmerju, lahko brezplačno namenite 1 % svoje dohodnine župniji Celje – sv. Danijel. Obrazec je na voljo na polici za verski tisk. Obrazec lahko sami pošljete na FURS Celje ali pa ga oddate v župniji. Se priporočamo.

PRVA SOBOTA
Na prvo sobot v mesecu, vabljeni k sveti maši v Marijino cerkev ob 8. uri in litanijam v čast Materi Božji.

PRVA NEDELJA V MESECU
Prihodnja nedelja je prva v mesecu, vaš dar bo namenjen za pastoralne potrebe v župniji.


Današnja božja beseda