Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 27. nedelje med letom

Oznanila 27. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
 »Gospod, pomnôži nam vero!« Nam jo bo pomnožil?
In Gospod, kaj nam odgovarja? Odgovarja nam: ‘Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej murvi: ›Izruj se s koreninami vred in se presadi v morje,‹ in bi vam bila pokorna. Gorčično seme je zelo majhno, a Jezus pravi, da je dovolj, če imamo tako majhno ter iskreno vero in bomo lahko delali človeško gledano nemogoče, nedoumljive stvari. In še res je! Vsi poznamo preproste, ponižne osebe, ki imajo močno vero ter resnično premikajo gore! Mislimo na gotove mame in očete, ki se soočajo z zelo težkimi situacijami, ali na bolnike, tudi težko bolne, ki prenašajo vedrino na tiste, ki jih obiščejo. Te osebe, ravno zaradi njihove vere, se ne bahajo s tem, kar delajo, nasprotno, kakor zahteva Jezus v evangeliju, pravijo: ‘Nekoristni služabniki smo; naredili smo, kar smo bili dolžni narediti’. Veliko jih je tudi med nami, ki imajo to močno, ponižno vero. In to dobro dene! V mesecu oktobru, ki je še posebej posvečen misijonom, pomislimo na številne misijonarje, može in žene, ki so zaradi tega, da so prinesli evangelij, premagali številne ovire ter resnično za to dali življenje, kakor tudi pravi sveti Pavel Timoteju: »Nikar se torej ne sramuj pričevanja za našega Gospoda. Pa tudi mene, ki sem zaradi njega jetnik, se ne sramuj, ampak z menoj trpi za evangelij, oprt na Božjo moč« (2Tim 1,8). To zadeva vse. Vsak od nas v svojem vsakodnevnem življenju, lahko pričuje z Božjo močjo, z močjo vere za Kristusa. Tudi majčkena vera, ki jo imamo je močna in s to močjo je potrebno pričevati za Jezusa Kristusa. Bodimo kristjani z življenjem, z našim pričevanjem. In kako naj zajemamo to moč? Zajemamo jo v molitvi od Boga. Molitev je dihanje vere. Zaupljivega odnosa, odnosa ljubezni pa ni brez pogovora. Molitev je torej pogovor duše z Bogom.
Tadej Linasi, žpk

OKTOBER – MESEC MOLITVE ROŽNEGA VENCA
Mesec oktober nas vabi k molitvi rožnega venca. Povabljeni k molitvi tako doma kot v cerkvi pred sveto mašo.

MLADINSKA SREČANJA V ŽUPNIJI
Mladi, srednješolci in študenti, lepo vabljeni vsak petek zvečer ob 20. uri, na mladinska srečanja v župnijske prostore.

IZBIRANJE ČLANOV ŽPS
V nedeljo, 16. oktobra, bomo v župnijah celjske škofije izvedli izbiranje članov novih župnijskih pastoralnih svetov. Eno nedeljo prej boste v cerkvi prejeli gradivo, na katerega boste napisali dve osebi iz vašega okoliša, ki jo predlagate za člana ŽPS.

BRALCI DOBRE KNJIGE
Bralci dobre knjige se bomo sestali zadnji torek v mesecu, 25. oktobra, po večerni sveti maši v župnišču. Podelili si bomo misli o naši naslednji dobri knjigi Šesti pečat, ki jo je napisal duhovnik, gospod Branko Cestnik. Izšla je pri Celjski Mohorjevi družbi.  Gre za zgodovinski roman o preganjanju kristjanov na antičnem Ptuju v času Dioklecijanovega poskusa izbrisa krščanstva v rimskem imperiju. Dogajanje med leti 284 in 304 spremljamo skozi oči osmih likov, tudi preganjalcev, kot je bil Dioklecijan. Njihove usode povezuje Viktorin Ptujski, ki velja za prvega latinskega razlagalca Svetega pisma.

VABILO NA SREČANJE ČASTILCEV NAJSVETEJŠEGA ZAKRAMENTA
Lepo vabljeni na srečanje častilcev in častilk Najsvetejšega zakramenta, ki bo v sredo, 05.10.2022, v stolnici. Ob 18.30 bo skupna molitev rožnega venca in ob 19.00 sv. maša z nagovorom. Če bodo Covid razmere dopuščale, se bomo po sv. maši malo podružili.

SVETOVALNICA
Tudi v novem šolskem letu odpira svoja vrata. Namenjena je vsem, ki ste se znašli v stiski in bi želeli s svetovalko razrešiti dileme, ki vas begajo.
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00

PRVI ČETRTEK IN PETEK V OKTOBRU
Prvi četrtek – pol ure pred večerno sveto mašo vabljeni k molitvi za nove duhovne poklice.
Prvi petek – vabljeni k sveti maši in litanijam v čast Jezusovemu srcu.  Iz prve petka na soboto vabljeni k nočnemu češčenju Najsvetejšega zakramenta.

MOŽNOST NAMENITVE DELA DOHODNINE ŽUPNIJI
Vsi, ki ste v delovnem razmerju, lahko brezplačno namenite 1 % svoje dohodnine župniji Celje – sv. Danijel. Obrazec je na voljo na polici za verski tisk. Obrazec lahko sami pošljete na FURS Celje ali pa ga oddate v župniji. Se priporočamo.

OBISK BOLNIKOV
Na prvi petek bo obisk bolnikov na domu.

BIBLIČNA SKUPINA
V torek po večerni sveti maši je v župnijskih prostorih biblična skupina. Povabljeni.


Današnja božja beseda