Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 29. nedelje med letom

Oznanila 29. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
V evangeliju smo slišali Jezusovo obljubo, da bo Bog pomagal do pravice svojim izvoljenim, ki noč in dan vpijejo k njemu (prim. Lk 18,7). Poglejte kaj je skrivnost molitve: vpiti, ne utruditi se, in če se utrudiš, prositi pomoč, da bodo roke dvignjene. To je molitev, kakršno nam je razodel Jezus ter nam jo podaril v Svetem Duhu.  Moliti ne pomeni zateči se v idealen svet, prav tako ne zateči se v lažno sebično spokojnost. Nasprotno, moliti je bojevati se, in tudi pustiti, da Sveti Duh moli v nas. In Sveti Duh je tisti, ki nas uči moliti, ki nas v molitvi vodi in ki deluje v nas tako, da molimo kot otroci. Svetniki so možje in žene, ki so popolnoma vstopili v skrivnost molitve. Možje in žene, ki se bojujejo z molitvijo ter pustijo, da v njih moli in se bojuje Sveti Duh. Bojujejo se z vsemi svojimi močmi vse do skrajnosti in zmagujejo, toda ne sami. Gospod je, ki zmaguje v njih in z njimi. Naj nam Bog po njihovem zgledu in priprošnji podeli, da bomo možje in žene molitve, ki noč in dan vpijejo k Bogu in se ne utrudijo; da bomo pustili Svetemu Duhu moliti v nas; in da se bomo v molitvi medsebojno podpirali, da bodo ostale roke dvignjene do takrat, ko bo zmagalo Božje Usmiljenje.
Tadej Linasi, žpk

OKTOBER – MESEC MOLITVE ROŽNEGA VENCA
Mesec oktober nas vabi k molitvi rožnega venca. Povabljeni k molitvi tako doma kot v cerkvi pred sveto mašo.

POSVETITEV STALNIH DIAKONOV CELJSKE ŠKOFIJE
Danes popoldne ob 15. uri bo v župnijski cerkvi v Vojniku posvečenje 3 stalnih diakonov celjske škofije in enega diakona redovne skupnosti dominikancev. Vabljeni.

MISIJONSKA NEDELJA
Prihodnja nedelja je misijonska nedelja. Vsi smo namreč poklicani, da smo misijonarji v svojem okolju. »Cerkev je misijonarska po svoji naravi,« večkrat ponavlja papež Frančišek. Oznanjevanje evangelija pa je notranja nuja, ki bi morala preganjati vsakega prepričanega kristjana. Geslo letošnje misijonske nedelje se glasi: »Vi boste moje priče« (Apd 1,8). Vaš dar prihodnje nedelja bo namenjen za misijone. Bog vam povrni.
Po maši bodo pred cerkvijo na voljo tudi misijonske ribice in kokoši, ki jih šivajo dijaki Slomškove gimnazije in na ta način zbirajo sredstva za misijon s. Urše Marinčič v Ugandi. Bog povrni tudi za vsak ta dar!

BRALCI DOBRE KNJIGE
Bralci dobre knjige se bomo sestali zadnji torek v mesecu, 25. oktobra, po večerni sveti maši v župnišču. Podelili si bomo misli o naši naslednji dobri knjigi Šesti pečat, ki jo je napisal duhovnik, gospod Branko Cestnik. Izšla je pri Celjski Mohorjevi družbi.  Gre za zgodovinski roman o preganjanju kristjanov na antičnem Ptuju v času Dioklecijanovega poskusa izbrisa krščanstva v rimskem imperiju. Dogajanje med leti 284 in 304 spremljamo skozi oči osmih likov, tudi preganjalcev, kot je bil Dioklecijan. Njihove usode povezuje Viktorin Ptujski, ki velja za prvega latinskega razlagalca Svetega pisma.

MLADINSKA SREČANJA V ŽUPNIJI
Mladi, srednješolci in študenti, lepo vabljeni vsak petek zvečer ob 20. uri, na mladinska srečanja v župnijske prostore.

BIBLIČNA SKUPINA
V torek po večerni sveti maši vabljeni na srečanje ob Svetem pismu.


Današnja božja beseda