Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 30. nedelje med letom

Oznanila 30. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
»Sveti Duh bo prišel nad vas« – Vedno dovoliti, da nas okrepi in vodi Duh. Ko je učencem napovedal njihovo poslanstvo, da bodo njegove priče, je vstali Kristus tudi obljubil milost za tako veliko odgovornost: »Sveti Duh bo prišel nad vas in boste moje priče« (Apd 1,8). Po pripovedi Apostolskih del se je dejansko prav po spustu Svetega Duha na Jezusove učence zgodilo prvo dejanje pričevanja za Kristusa, mrtvega in vstalega, s tako imenovanim misijonskim govorom sv. Petra prebivalcem Jeruzalema. Tako se je začelo obdobje evangelizacije sveta s strani Jezusovih učencev, ki so bili prej slabotni, prestrašeni, zaprti. Sveti Duh jih je okrepil, jim dal pogum in modrost, da so pričevali za Kristusa pred vsemi. Kot »nihče ne more reči: ‘Jezus je Gospod,« razen po delovanju Svetega Duha (1 Kor 12,3), tudi noben kristjan ne more v polnosti in pristno pričevati za Jezusa Kristusa brez navdiha in pomoči Duha. Zato je vsak misijonarski Kristusov učenec poklican, da prepozna temeljno pomembnost delovanja Duha, da živi z Njim v vsakdanjosti in da stalno od Njega prejema moč in navdih. Duh je pravi protagonist poslanstva: On je tisti, ki daje pravo besedo ob pravem času na pravi način. Tako si lahko tudi ti misijonar.
Tadej Linasi, žpk

OKTOBER – MESEC MOLITVE ROŽNEGA VENCA
Mesec oktober nas vabi k molitvi rožnega venca. Povabljeni k molitvi tako doma kot v cerkvi pred sveto mašo.

GREGOR ČUŠIN V ŽUPNIJI
V sredo, ob 18. uri, bo gost naše župnije Gregor Čušin, dramski igralec in zelo pronicljiv kristjan v naši družbi. Lepo povabljeni na srečanje z njim v župnijske prostore, še posebej vabljeni veroučenci 8. in 9. razreda, starši, botri in tudi drugi župljani. Vstop je prost, lahko pa prispevate kakšen prostovoljni dar.

MISIJONSKA NEDELJA
Danes je misijonska nedelja. Vsi smo namreč poklicani, da smo misijonarji v svojem okolju. »Cerkev je misijonarska po svoji naravi,« večkrat ponavlja papež Frančišek. Oznanjevanje evangelija pa je notranja nuja, ki bi morala preganjati vsakega prepričanega kristjana. Geslo letošnje misijonske nedelje se glasi: »Vi boste moje priče« (Apd 1,8). Bog vam povrni za vaš današnji dar za misijone.

BRALCI DOBRE KNJIGE
Bralci dobre knjige se bomo sestali zadnji torek v mesecu, 25. oktobra, po večerni sveti maši v župnišču. Podelili si bomo misli o prebrani knjigi Šesti pečat, ki jo je napisal duhovnik, gospod Branko Cestnik. Izšla je pri Celjski Mohorjevi družbi.  Gre za zgodovinski roman o preganjanju kristjanov na antičnem Ptuju v času Dioklecijanovega poskusa izbrisa krščanstva v rimskem imperiju. Dogajanje med leti 284 in 304 spremljamo skozi oči osmih likov, tudi preganjalcev, kot je bil Dioklecijan. Njihove usode povezuje Viktorin Ptujski, ki velja za prvega latinskega razlagalca Svetega pisma. Prisrčno povabljeni na srečanje.

MLADINSKA SREČANJA V ŽUPNIJI
Mladi, srednješolci in študenti, lepo vabljeni vsak petek zvečer ob 20. uri, na mladinska srečanja v župnijske prostore.

IZBIRANJE ČLANOV ŽPS
Danes izbiramo člane novega župnijskega pastoralnega sveta. Listič s predlogom treh oseb oddajte v zato pripravljeno skrinjico.

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV NA ZAHVALNO NEDELJO
Na zahvalno nedeljo, 6. novembra, vabimo k sveti maši ob 10. uri vse zakonce, ki v tem letu praznujete svoj zakonski jubilej (5, 10., 15., 20., …. 45., 50., 55., 60., 65., 70 let). S sveto mašo se bomo zahvalili za jubilejna leta skupnega življenja. Po sveti maši pa se bomo na župnijskem dvorišču malo poveselili. Lepo povabljeni. Prosimo za prijavo (v župnijski pisarni, preko e-pošte: celje.danijel@gmail.com ali na telefon 041 265 740 – župnik Tadej Linasi).


Današnja božja beseda