Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 1. adventne nedelje

Oznanila 1. adventne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
Danes na prvo adventno nedeljo začenja Cerkev novo bogoslužno leto, novo pot vere, na kateri se po eni strani spominja dogodka Jezusa Kristusa, po drugi strani pa se odpira k njegovi dokončni dopolnitvi. Adventni čas preživljamo ravno s tem dvojnim pogledom, saj gledamo na prvi prihod Božjega Sina, ko se je rodil iz Device Marije, kot na njegovo slavno vrnitev, ko bo prišel sodit ‘žive in mrtve’, kakor pravimo v veroizpovedi. Pričakovanje, pričakovati, je razsežnost, ki prešinja vse naše osebno, družinsko in družbeno bivanje. Pričakovanje je navzoče v tisoč okoliščinah, v tistih majhnih in preprostih kakor tudi najpomembnejših, ki nas globoko in popolnoma zajamejo. Vsak od nas se lahko posebno v tem času v katerem se pripravljamo na Božič, vpraša: ‘Kaj pa jaz pričakujem?’ Kam se v tem trenutku mojega življenja nagiba moje srce? To isto vprašanje si lahko postavimo bodisi v družini, skupnosti ali narodu? Kaj vsi skupaj pričakujemo? Kaj povezuje naše želje, v čem so podobne? Obstaja skrivnostna povezava med pričakovanjem Boga in pričakovanjem Marije, ki je bitje, polno milosti, popolnoma odprto za načrt ljubezni Najvišjega. Od Nje, žene adventa, se lahko naučimo živeti vsakdanja dejanja z novim duhom, s čutom globokega pričakovanja, ki ga lahko poteši samo prihod Boga.
Tadej Linasi, žpk

NEDELJA KARITAS
Danes je nedelja Karitas, ki nas nagovarja z vodilom: »Skupaj delamo za dobro«. Bog vam povrni za vaš današnji dar, da Karitas lažje vrši svoje poslanstvo, v pomoči ljudem v stiski.

ADVENTNI ČAS
Ta nedelja, je prva adventna nedelja, s katero pričenjamo letošnji adventni čas.

SPOVED V ADVENTNEM ČASU
Lepo povabljeni k sveti spovedi v adventnem času. Priložnost bo pred in med svetimi mašami.

SOBOTNE ADVENTNE KATEHEZE ŠKOFA MAKSIMILIJANA V STOLNICI
Ob sobotah pred vsako adventno nedeljo, je v celjski stolnici ob 18. uri, škofova adventna kateheza. Skozi adventne sobote nas škof nagovarjal z mislijo: »Da bi se prepoznali v Njem.« »v svetu«, »v občestvu«, »v evharistiji«, »v telesu«. Povabljeni prihodnjo soboto in povabite še druge.

MIKLAVŽEVA NEDELJA, OBISK SVETEGA MIKLAVŽA
Prihodnjo nedeljo je Miklavževa nedelja, zato nas bo pri sveti maši ob 10. uri, obiskal sveti Miklavž, otroci lepo vabljeni. Prijave niso potrebne.

BRALCI DOBRE KNJIGE
V torek je srečanje bralcev dobre knjige po večerni sveti maši.

OBISK BOLNIKOV
Na prvi petek bo obisk bolnikov na domu.

PRVI ČETRTEK, PETEK IN SOBOTA
Prvi četrtek – pol ure pred večerno sveto mašo vabljeni k molitvi za nove duhovne poklice.
Prvi petek – vabljeni k sveti maši in litanijam v čast Jezusovemu srcu.  Iz prvega petka na soboto vabljeni k nočnemu češčenju Najsvetejšega zakramenta. V Marijini cerkvi zaradi češčenja v stolnici to soboto ne bo svete maše

DAR PRVE NEDELJE V MESECU
Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za nabavo tiskalnika, da bomo lahko v lastni režiji tiskali oznanila, s tem bomo lažje prilagajali količino in če bo zmanjkalo, bomo lahko natisnili. En del smo zbrali že prejšnjo prvo nedeljo, za drugi del pa upamo, da nam uspe prihodnjo nedeljo. Hvala za vsak vaš dar.

NOČNO ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA ZAKRAMENTA
̴  prvi petek in prva sobota  
̴V petek, 02.12.2022, od 21. ure, do sobote, 03.12.2022, do 7.30 ure, bo potekalo nočno češčenje Najsvetejšega zakramenta. Cerkev je v času nočnega češčenja zaklenjena, zato so menjave nočnih častilcev pri stranskih vratih predvidene ob 23., 1., 3. in 5. uri. Vsi lepo vabljeni! Zaželene so prijave na GSM 031 209 962 ali cescenje@gmail.com

MLADINSKA SREČANJA V ŽUPNIJI
Mladi, srednješolci in študenti, lepo vabljeni vsak petek zvečer ob 19. uri, na mladinska srečanja v župnijske prostore.

DRUŽINSKA PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR
V pisarni sta na voljo Družinska pratika in Marijanski koledar.

SVETOVALNICA
Svetovalnica je namenjena vsem, ki ste se znašli v stiski in bi želeli s svetovalko razrešiti dileme, ki vas begajo.
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00


Današnja božja beseda