Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 3. adventne nedelje

Oznanila 3. adventne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
Janez Krstnik, ki je naznanil prihod Sodnika, ki bo spremenil svet, sedaj občuti, da je svet ostal isti. Dal je torej vprašati Jezusa: »Ali si ti tisti, ki mora priti?  Ali naj čakamo drugega?« V zadnjih dveh, treh stoletjih so mnogi vprašali: »Si res ti? Ali se mora svet bolj radikalno spremeniti? Ti tega ne boš storil?« Pa so prišli številni preroki, ideologi, diktatorji, ki so rekli: »Ni on! Ni spremenil sveta! Mi smo!« In so ustvarili svoje imperije, svoje diktature, svoj totalitarizem, ki naj bi spremenil svet. In ga je spremenil, toda na uničevalen način. Danes vemo, da niso bili oni. In tako moramo ponovno videti Kristusa in vprašati Kristusa: »Si ti?« Gospod bo na tih, za njega značilen način odgovoril: »Vidite, kaj sem napravil. Nisem napravil krvave revolucije, nisem s silo spremenil svet, toda prižgal sem toliko svetilk, ki so medtem skozi tisočletja napravile veliko svetlobno cesto.« Svet bo spremenila tiha luč resnice in Božje dobrote, ki je znamenje Njegove navzočnosti in ki nam daje gotovost, da smo v polnosti ljubljeni, in da nismo pozabljeni, saj nismo proizvod naključja, temveč sad volje ljubezni. Zaradi tega lahko živimo, lahko čutimo Božjo bližino. »Bog je blizu«.
Tadej Linasi, žpk

SOBOTNE ADVENTNE KATEHEZE ŠKOFA MAKSIMILIJANA V STOLNICI
Ob sobotah pred vsako adventno nedeljo, je v celjski stolnici ob 18. uri, škofova adventna kateheza. Skozi adventne sobote nas škof nagovarjal z mislijo: »Da bi se prepoznali v Njem.« »v svetu«, »v občestvu«, »v evharistiji«, »v telesu«. Povabljeni prihodnjo soboto in povabite še druge.

BOŽIČNA DEVETDNEVNICA
V petek pričnemo z božično devetdnevnico, ki bo vsak večer pri sveti maši ob 18. uri.

SVETA MAŠA ZA DOMOVINO
Prihodnjo nedeljo bo ob 11.30 sveta maša za domovino. Sveto mašo bo vodil  g. škof Maksimilijan, nagovoril nas bo škof Stanislav. Lepo vabljeni.

SPOVED V ADVENTNEM ČASU
Lepo povabljeni k sveti spovedi v adventnem času. Priložnost bo pred in med svetimi mašami.

SPOVED V ADVENTNEM ČASU
Lepo povabljeni k sveti spovedi v adventnem času. Priložnost bo pred in med svetimi mašami.

SVETA MAŠA ZA SODELAVCE IN PODPORNIKE KARITATIVNIH USTANOV
V soboto, ob 9. uri, lepo vabljeni k sveti maši v stolnico vsi sodelavci Vincencijeve zveze dobrote, Karitas in podporniki. Svete maše zjutraj ob 7.30 ne bo.

KONCERT MEŠANEGA KOMORNEGA PEVSKEGA ZBORA CELJE
V nedeljo po večerni sveti maši, vabljeni v stolnico, na koncert Komornega mešanega zbora Celje. Povabljeni.

LUČKA MIRU IZ BETLEHEMA
V nedeljo bo med nas prišla Luč miru iz Betlehema, k nam jo bodo prinesli naši skavti. Slovesen sprejem bo pri sveti maši ob 10. uri. Lučko pa se bo dalo dobiti pri vsaki sveti maši.

KONCERT HARMONIKARSKEGA ORKESTRA
V torek po večerni sveti maši, vabljeni v stolnico, na novoletni koncert Harmonikarskega orkestra Glasbene šole Celje z naslovom: Naj zasije. Vabljeni.

DRUŽINSKA PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR
V pisarni sta na voljo Družinska pratika in Marijanski koledar.

MOŽNOST NAMENITVE DELA DOHODNINE ŽUPNIJI
Vsi, ki ste v delovnem razmerju, lahko brezplačno namenite 1 % svoje dohodnine župniji Celje – sv. Danijel. Obrazec je na voljo na polici za verski tisk. Obrazec lahko sami pošljete na FURS Celje ali pa ga oddate v župniji. Se priporočamo.

DAR PRVE NEDELJE V MESECU
Preteklo nedeljo ste za nabavo novega tiskalnika darovali 1.339,00€. Bog vam povrni.


Današnja božja beseda