Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 4. adventne nedelje

Oznanila 4. adventne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
Med adventnim časom se pogosto iz srca Cerkve dviga klic: »Pridi, Gospod, obišči nas s svojim mirom in tvoja navzočnost nas bo napolnila z veseljem.« Pridi, Gospod, spremeni naša srca, da se bosta v svetu razširila pravičnost in mir! Resnica, ki rešuje življenje in je v Jezusu postala meso, resnično vname srce tistega, ki jo sprejme, v ljubezen do bližnjega, da potem v svobodi podari naprej to, kar je prejel. To, da se nam je približal Bog in nam postal z dogodkom božiča blizu, je neizmerni dar. Ta dar nas usposablja živeti v vesoljnem objemu Božjih prijateljev, v tistem omrežju prijateljstva s Kristusom, ki povezuje nebo in zemljo ter usmerja človekovo svobodo proti dopolnitvi. Ta svoboda živeta v resnici tako zacveti v brezpogojno in prizadevno ljubezen za dobro vseh ljudi. Nič ni lepšega, nujnega in pomembnega kot je to, da podarjamo zastonjsko naprej, kar smo od Boga zastonj prejeli. Božično veselje, ki ga že skoraj okušamo, nas napolnjuje z upanjem ter hkrati spodbuja naj vsem oznanjamo Božjo navzočnost med nami. Edinstven primer oznanjevanja je Devica Marija, ki ni posredovala svetu neke ideje, temveč je posredovala Jezusa, učlovečeno Besedo. Zaupno se obrnimo nanjo s prošnjo, da bi Cerkev oznanjala tudi v današnjem času, Kristusa Odrešenika. Da bi vsak kristjan, vsaka skupnost začutila veselje v podeljevanju Vesele novice: ‘Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, … da bi se svet po njem rešil (Jn 3.16-17). To je resnični pomen božiča, ki ga moramo vsakič odkriti in ga močno živeti.
Tadej Linasi, žpk

SPOVEDOVANJE V STOLNICI
V tednu, ki je pred nami povabljeni k sveti spovedi. Možnost bo od ponedeljka do sobote vsak dan dopoldan od 7.30. do 10. ure in popoldan od 16. ure do 18.30 ure. Lepo povabljeni, da se tudi tako pripravimo na božični praznik.

SLOVESNA POLNOČNICA V STOLNICI
V soboto, lepo povabljeni k slovesni polnočnici ob 24. uri, s katero vstopamo v praznik Gospodovega rojstva – božič. Slovesno polnočno mašo bo vodil celjski škof dr. Maksimilijan Matjaž. Slovesnost polnočnice bo neposredno prenašala tudi TV Slovenija in radio Slovenja—3. program. Prenos se bo začel že ob 23.45 z božičnico, zato povabljeni v cerkev že nekoliko prej.

BOŽIČNA DEVETDNEVNICA
Smo v času božične devetdnevnice, ki je vsak večer ob 18. uri. Družine lepo vabljene.

PRAZNIK GOSPODOVEGA ROJSTVA – BOŽIČ
V nedeljo je praznik Gospodovega rojstva – božič. Lepo povabljeni k prazničnemu bogoslužju, ki bo kakor ob nedeljah. Slovesno sveto mašo ob 10. uri bo vodil škof Maksimilijan.

SVETI VEČER
V soboto je sveti večer. Naj nas, naše domove, našo župnijo in vse mesto, napolni milina večera, ko se Bog sklanja k nam. Bogoslužja tega večera bodo:
Ob 18. uri – v stolnici zaključek devetdnevnice, blagoslov jaslic in maša svetega večera
Ob 20. uri – v stolnici sveta maša svetega večera za otroke in družine
Ob 22. uri – v Marijini cerkvi sveta maša božične noči
Ob 24. uri – v stolnici slovesna polnočnica

OTROŠKI PEVSKI ZBOR
Otroški pevski zbor naše župnije vabi k prepevanju pri nedeljski sveti maši.
Vaje so ob nedeljah ob 9. uri, pri sveti maši ob 10. uri pa tudi kaj zapojemo.
Lepo povabljeni otroci.
zborovodkinja Sara,
za vsa vprašanja sem na voljo na:zbor.danijel@gmail.com

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA
Skavti so v naše mesto prinesli Luč miru iz Betlehema, ki nas letos vabi z mislijo: Vstani in sveti! Lučko, lahko dobite tudi med tednom v stolni cerkvi. Z nabavo svečk podpirate dobrodelne namene, misijon v Liberiji in družine v stiski.

ADVENTNA AKCIJA OTROCI ZA OTROKE
Otroci so pri verouku dobili adventne misijonske koledarje, preko njih so povabljeni k dobrodelnosti za otroke v misijonih. Svoje darove, ki jih zbirajo skozi advent bodo na božični praznik in praznik svetih treh kraljev, 6. januarja, pri večerni sveti maši, položili v jaslice. Lepo vabljeni k tej adventni dobrodelni akciji.

VEROUK
V tem tednu je verouk za vse razrede. Po novem letu pa bo verouk zopet od 9. januarja dalje.

DRUŽINSKA PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR
V pisarni sta na voljo Družinska pratika in Marijanski koledar.

MOŽNOST NAMENITVE DELA DOHODNINE ŽUPNIJI
Vsi, ki ste v delovnem razmerju, lahko brezplačno namenite 1 % svoje dohodnine župniji Celje – sv. Danijel. Obrazec je na voljo na polici za verski tisk. Obrazec lahko sami pošljete na FURS Celje ali pa ga oddate v župniji. Se priporočamo.


Današnja božja beseda