Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila Gospodovo rojstvo – božič

Oznanila Gospodovo rojstvo – božič

Kategorija :Oznanila Vsi

Bog je ljubezen

Če kdaj, potem je ta trditev, najbolj dojemljiva ravno na božični večer, ko sta se Bog in človek srečala na način kot nikoli prej v zgodovini. To pomeni, da namesto, da delaš vse, da bi se Bogu prikupil, da bi si rešitev zaslužil, pusti, da te Bog ljubi. Prepusti svoje življenje Bogu, da te njegova beseda spreminja. In njemu je mogoče zaupati, saj ni Bog maščevanja, temveč Bog ljubezni. On daje, ne pa jemlje. On obljublja, ne pa zahteva. On rešuje, ne pa obsoja. In Jezus, nekdo, ki se mu je prepustil, je orodje, preko katerega Oče oživlja vsakega, ki veruje. Daj, človek, prisluhni glasu Boga, ki te bo vodil preko navdihov, ki bi se jih mnogi ustrašili, če ne bi vedeli, da je Ljubezen. Kdor pa to veruje, mirno razpre svoja krila življenja in pusti, da ga pelje, kamor hoče. Ta mirnost, to zaupanje, to je novo življenje v Duhu.
Blagoslovljen božič in vse dobro v novem letu!
Duhovnika
Tadej in Marjan

SVETI ŠTEFAN, 26. december
V ponedeljek je praznik svetega Štefana. Ta dan je tudi Dan samostojnosti in enotnosti. Svete maše v stolnici bodo ob 7.30, 10. in 18. uri. V Marijini cerkvi ob 9. uri.

KONCERT ŽENSKEGA PEVSEKGA ZBORA LJUBEČANKE
V ponedeljek, 26. decembra, vabljeni po večerni sveti maši v stolnico na božični koncert Ljubečank.

SVETI JANEZ EVANGELIST, 27. december
V torek je praznik sv. Janeza Evangelista. Na ta dan bomo blagoslovili vino.

STARO LETO, 31. december
V soboto je zadnji dan v tem letu. Povabljeni k zahvalni sveti maši v stolnico ob 23. uri.

NOVO LETO – MARIJA, BOŽJA MATI – DAN MIRU, 1. januar
V nedeljo je novo leto, praznik Marije, Božje Matere in dan miru. Svete maše bodo kakor ob nedeljah. Lepo vabljeni, da z molitvijo vstopimo v novo leto.

NEDELJA JEZUSOVEGA KRSTA, 8. januar
Nedelja, 8. januarja, je nedelja Jezusovega krsta. Pri sveti maši bomo obnovili krstne obljube, ki so jih pri našem svetem krstu za nas izrekli starši in botri.

BOŽIČNI BLAGOSLOVI DOMOV IN DRUŽIN
V teh prazničnih dneh božiča in ko vstopamo v novo leto, je lepa priložnost za blagoslov vaše družine in doma. Kdor želi, naj prosim sporoči g. župniku Tadeju ali g. opatu Marjanu.

VEROUK
Po novem letu bo verouk spet od 9. januarja dalje. Razen za 8. in 9, razred, ko bo takoj po novem letu.

PRVI ČETRTEK, PRVA SOBOTA
Na prvi četrtek vabljeni k molitvi za duhovne poklice. Iz petka na soboto (6.– 7.1), vabljeni k nočnemu češčenju Najsvetejšega. Prva sobota vabi k češčenju Marijinega srca. Ob 8. uri bo sveta maša v Marijini cerkvi.

BIBLIČNA SKUPINA
V torek, 3. januarja, po večerni sveti maši, vabljeni k biblični skupini.

PRVI PETEK
Na prvi petek, na praznik svetih Treh kraljev, bo obisk bolnikov na domu.


Današnja božja beseda