Župnija Celje – Sv. Danijel

1. postne nedelje

1. postne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

»Prva postna nedelja razkriva naše človeško stanje na tem svetu. Zmagovit boj zoper skušnjave na začetku Jezusovega javnega delovanja je povabilo, da bi se zavedli svoje lastne krhkosti in sprejeli Milost, ki osvobaja od greha in vliva novo moč v Kristusu, ki je pot, resnica in življenje. Gre za odločen poziv k zavesti, da krščanska vera po Jezusovem zgledu in v občestvu z Njim vključuje boj »proti svetovnim gospodovalcem te mračnosti« (Ef 6,12), v kateri hudič deluje in se tudi danes ne utrudi skušati človeka, ki se hoče približati Gospodu: Kristus je v tem boju zmagal, da bi tudi naše srce odprl upanju in nas vodil do zmage nad zapeljivostmi zla.«
Vir: Poslanica Benedikta XVI. za postni čas 2011

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA
Vsak postni petek bo pred večerno sveto mašo ob 17.30 uri, molitev Križevega posta. Lepo povabljeni.

MAŠA ZA BOLNIKE Z RAKOM IN DRUGE BOLNIKE
Na prvo sredo v mesecu marcu, 1. 3., bo  pri sv. Ceciliji v Celju (kapucini)  srečanje za bolnike z rakom in druge bolnike ter njihove svojce. Ob 17.30 molitev rožnega venca, ob 18. uri sv. maša, ki jo bo vodil celjski škof dr. Maksimilijan Matjaž. Pred sklepom maše blagoslov z relikvijami sv. Leopolda Mandića, zavetnika bolnikov z rakom. Od 17. uri priložnost za spoved.

POSTNA SINODALNA SREČANJA V STOLNICI IN ŽUPNIŠČU– POSTNI GOVORI
Ob sinodi Cerkve se nam porajajo različna vprašanja in razmišljanja od navdušenja do zelo zadržanih odzivov. Veliko slišimo o prenovi Cerkve jutrišnjega dne, da živimo v izredno prelomnih časih za svet in Cerkev. O vsem tem bomo razmišljali in se pogovarjali v letošnjem postnem času v naši župnijski skupnosti. Lepo vabljeni vsak postni petek k sveti maši ob 18. uri v stolnico. Med sveto mašo bo razmišljanje o sinodi Cerkve, po sveti maši pa vsi povabljeni v župnijske prostore na čaj in pogovor z gostom.
Prihodnji petek bo z nami naš rojak dr. Janez Kozinc, član vodstva bogoslovja in vodja uvajalnega leta bodočih bogoslovcev. Lepo povabljeni.

PEVSKE VAJE OTROŠKEGA ZBORA
Veroučenci, lepo povabljeni k prepevanju v otroškem pevskem zboru v naši župniji. Pevske vaje so ob nedeljah, ob 9. uri, v župnijskih prostorih.

VEROUK
V prihodnjem tednu bo zopet reden verouk. V torek je veroučno srečanje za 8. razred, v četrtek pa za 6. razred. 

MINISTRANTSKO SREČANJE
V petek, ob 17. uri, vabljeni ministranti na ministrantsko srečanje.

OBISK BOLNIKOV NA DOMU
Obisk bolnikov na domu bo ob prvem petku.

PRVI PETEK, PRVA SOBOTA
Petek je prvi v mesecu, povabljeni k sveti maši in češčenju Jezusovega Srca.
V noči iz prvega petka na prvo soboto vabljeni k nočnemu češčenju Najsvetejšega zakramenta.
Prva sobota v mesecu nas vabi sveti maši in k češčenju Marijinega Srca, v ta namen bo v Marijini cerkvi sveta maša ob 8. uri. Lepo povabljeni.

PRVA NEDELJA
Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Se priporočamo za vaš dar, da bomo lažje pokrivali stroške, zlasti plina in elektrike. Bog povrni za vaš dar.


Današnja božja beseda