Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 4. velikonočne nedelje

Oznanila 4. velikonočne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
»Poklicanost: milost in poslanstvo«.
Gre za dragoceno priložnost, da ponovno z začudenjem odkrijemo, da je Gospodov klic milost, zastonjski dar, istočasno pa obveznost, da gremo, da odidemo ven, da bi prinesli evangelij. Poklicani smo k pričevanjski veri, ki močno utrjuje vez med življenjem milosti po zakramentih in cerkvenim občestvom ter apostolatom v svetu. Kristjan, ki ga poživlja Duh, se pusti pozvati bivanjskim obrobjem in je občutljiv za človeške drame, saj se vedno dobro zaveda, da je poslanstvo Božje delo in ga ne uresničujemo sami, ampak v cerkvenem občestvu, skupaj z brati in sestrami, pod vodstvom pastirjev. Kajti Božje sanje so vedno bile in vedno bodo: da živimo z Njim v občestvu Ljubezni.
papež Frančišek

NEDELJA DOBREGA PASTIRJA – SVETOVNI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE
Danes je nedelja, Dobrega Pastirja – svetovni molitveni dan za duhovne poklice. »Poklicani, da bi živeli!« je geslo, ki hoče vsakega vernika predramiti, da bi bolj polno živel poklic, v katerega je bil poklican, obenem pa poživil gorečnost za molitev in delo za nove duhovniške, diakonske in redovniške poklice. Noben posameznik, nobena družina, nobena župnija, nihče se ne more odtegniti tej nalogi. Sveti krst in birma nam nalagata »dolžnost«, da z življenjem in besedo oznanjamo Jezusa in sodelujemo pri njegovem odrešenjskem poslanstvu, da bi tudi drugi imeli življenje in ga imeli v izobilju. Ena najodličnejših poti uresničevanja tega cilja je  sodelovanje pri Jezusovem klicanju v duhovne poklice. Da bi mladi mogli prepoznati Božji klic in nanj velikodušno odgovoriti, zlasti v okolju, ki duhovnim poklicem nikakor ni naklonjeno, poskrbimo, da bodo imeli močno podporo družine in celotnega občestva.

PRAZNIK SV. JOŽEFA, DELAVCA
Jutri je 1. maj, praznik svetega Jožefa, delavca.

VEROUK
V četrtek imajo verouk 7. razredi.

ROMARSKI SHOD PRI SVETEM JOŽEFU NAD CELJEM
Na 1. maj, praznik sv. Jožefa, delavca, povabljeni na romarski shod k sv. Jožefu nad Celjem. Sveti maši bosta ob 8. in 10. uri.

DRUŽINSKA KATEHEZA
24 družin se vsako 3. nedeljo v mesecu srečujemo pri družinski katehezi. Najprej se zberemo pri 10. maši in za tem poklepetamo z ostalimi župljani ob kavici in pecivu. Nato pa si družine po skupinah na kratko podelimo, kako smo preživeli pretekli mesec. Sledijo kratke kateheze posebej za starše in otroke, pogovorne skupine in zaključek ob pici. Zaključimo ob 14h. Torej 4 ure ,1 nedeljo na mesec v dopoldanskem času, s kosilom, ob tem pa veliko veselja ob povezovanju in skupni duhovni rasti. Z mesecem septembrom začnemo novo šolsko leto in vabimo nove družine, da se nam pridružite. Prijavite se pri našem župniku, pri nama -sva Marko in Mojca Mihelak ali na župnijski mail: celje.danijel@gmail.com

PEŠ ROMANJE NA SVETINO
V torek, 2. maja, vabljeni na romanje na Svetino. Družine, mladi in tudi drugi povabljeni k peš romanju. Ob 8. uri bomo  startali pri parkirišču pri železniški postaji. Ob 10.30 uri pa bo romarska sveta maša na Svetini.

SREČANJE ZA PRVOOBHAJNCE IN STARŠE
V soboto prvoobhajanci vabljeni na skupno srečanje ob 17. uri. Prav tako tudi njihovi starši. Prvič bodo pristopili k sveti spovedi. Srečanje bomo zaključili s sveto mašo ob 19. uri.

ŠMARNICE
V tednu, ki je pred nami, vstopamo v mesec maj, ki s seboj prinaša tudi šmarnice. Pri jutranjih svetih mašah bodo šmarnice za odrasle pri katerih bomo spoznavali življenje božje služabnice Magdalene Gornik. Šmarnice za otroke in mlade pa bodo zvečer, in sicer v torek, petek, soboto ob 19. uri, v nedeljo, ob 10. uri v cerkvi. Ob Mariji bomo pogledali v Sveto pismo. Še posebej povabljeni letošnji birmanci in prvoobhajanci s starši.

DELAVNICE MOLITVE IN ŽIVLJENJA
Srečanje bo v torek, ob 19.30 uri, v veroučni učilnici.
K delavnicam vabimo vse, ki bi radi pridobili izkušnjo molitve sredi življenja. Delavnice molitve in življenja (DMŽ) so šola molitve, šola življenja in šola apostolata ter tudi orodje nove evangelizacije. DMŽ obsegajo 15 srečanj, po eno srečanje na teden, ki traja 1h30min. Vsako srečanje vključuje branje in premišljevanje izbranega odlomka iz Svetega pisma, katehezo oz. oznanilo in spoznavanje različnih molitvenih načinov, kjer se učimo  vstopati v zaupen in oseben odnos z Bogom, kot so: molitveno branje, molitev poslušanja, molitev izročitve, kontemplativna molitev. Vse to udeležence DMŽ vztrajno vabi naj poglobijo, oziroma preoblikujejo svoje življenje po evangeljskih vrednotah.

Dobra knjiga
Vsi, ki imamo radi dobre knjige, smo povabljeni na srečanje v župnišče, po večerni sveti maši, v torek, 30. 5. 2023. Podelili si bomo misli o prebrani knjigi Žeja. Priznana belgijska pisateljica Amélie Nothomb v tem romanu daje besedo Jezusu Kristusu v zadnjih urah njegovega trpljenja pred smrtjo na križu. Knjiga je izšla pri založbi Družina leta 2020.

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE
V župniji bo od 3. do 7. julija potekal počitniški oratorij za otroke. Otroci lepo povabljeni. Vabimo tudi srednješolce in študente k animatorjem.

SVETOVALNICA
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8. do 11. ure in 17. do 18. ure).

PRVI ČETRTEK, PETEK, SOBOTA
Prvi četrtek nas vabi k molitvi za duhovne poklice in k sveti maši.
Petek je prvi v mesecu, povabljeni k sveti maši in češčenju Jezusovega Srca.
V noči iz prvega petka na prvo soboto vabljeni k nočnemu češčenju Najsvetejšega zakramenta.
Prva sobota v mesecu nas vabi k sveti maši in k češčenju Marijinega Srca, v ta namen bo v Marijini cerkvi sveta maša ob 8. uri. Lepo povabljeni.

PRVA NEDELJA
Prihodnja nedelja je prva v mesecu, vaš dar bo namenjen za plačilo stroškov popravila zvona naše stolnice. Kot ste morda opazili, je bil zvon naše stolnice precej časa tiho, skoraj dva meseca. Razlog za to je, ker se je leteči kembelj (udarno kladivo zvona, ki je tehtal 135kg), prelomil in smo morali nabaviti novega. Novega smo v zvon namestili tik pred velikonočnimi prazniki, tako sedaj zvon lahko spet zvoni. Stroški te nabave so znašali 4.237,06 €. Hvala za vaše razumevanje in darove.


Današnja božja beseda