Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila cvetne nedelje

Oznanila cvetne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

VOŠČILO
»Kristus je umrl za naše grehe, kakor je v Pismih.
Pokopan je bil in tretji dan je bil obujen, kakor je v Pismih.
Prikazal se je Kefu, nato dvanajsterim.
Nazadnje za vsemi pa se je kot negodniku prikazal tudi meni.«
(1 Kor 15, 3-4)
To je najkrajši zapis bistva naše vere in sporočilo velikonočnih praznikov. Vse ima svoj začetek in smisel v Kristusu, ki je prišel med nas, da nam razodene, da je Bog ljubezen. Taka ljubezen, da je pripravljen umreti za vsakega, tudi zate.
Ali verjamem, da je Jezus trpel, umrl in vstal od mrtvih? Apostol Pavel nam sam izpriča, da je videl Jezusa, da ga je spoznal, doživel ga je, zgodil se je dotik in od tistega trenutka dalje ni nehal govoriti o Njem. Celo svoje življenje je posvetil oznanjevanju te novice, ki jo je tudi sam izkusil na sebi.
Upam, da imaš izkustvo Boga v svojem življenju, božjega dotika. Če morda ne veš ali ga morda še ni bilo, si ga zaželi. Zaželi si, da bi rad spoznal Boga, želi si in Bog se ti bo dal spoznati, razodel se ti bo. Ne ustvarjaj si svoje predstave in podobe Boga, ker je velika verjetnost, da ne bo prava. Ko se zgodi dotik Boga, človek o tem ne more več molčati, potrebno je govoriti.
Bog ti je dal življenje, podaril ti je večno življenje. Bog je vstal zate, za tvoje življenje. Zato: Živi in pričuj!
Blagoslovljeno veliko noč!
vaša duhovnika opat Marjan in župnik Tadej

KRIŽEV POT NA TEHARJU
Danes, na cvetno nedeljo, povabljeni na družinski Križev pot, ob 15. uri, na Teharje v spominski park. V primeru dežja križev pot odpade. Povabljeni vsi!

SPOVEDOVANJE V VELIKEM TEDNU
V velikem tednu, ki je pred nami povabljeni k sveti spovedi. Priložnost bo vsak dan zjutraj od 7. ure do 10. ure in popoldan od 16. do 19.30 ure. Lepo povabljeni k sveti spovedi.

KRIZMENA MAŠA
Na veliki četrtek bo ob 9. uri krizmena maša v stolnici. Med to sveto mašo bo škof blagoslovil krstno in bolniško olje ter posvetil sveto krizmo, duhovniki pa bodo obnovili svoje duhovniške obljube. Lepo vabljeni k sveti maši in molitvi za škofa in duhovnike.

ROMANJE V LUDBREG
Lepo vabljeni na romanje v svetišče evharističnega čudeža v Ludbregu (Hrvaška).
Tam bomo imeli sv. mašo. Nato si bomo ogledali Varaždin in obnovljeno župnijsko cerkev v Šmarju pri Jelšah, kjer bomo molili večernice.
Odhod: v soboto, 15. aprila, ob 7. uri s stare avtobusne postaje (razvojni center)
Prihod: istega dne na mesto odhoda ob 20. uri
Duhovno vodstvo: župnik Tadej Linasi
Prijave: v župnijski pisarni, kjer ob prijavi plačate tudi 15 EUR/osebo za stroške avtobusnega prevoza.
Hrana: iz nahrbtnika.

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE
V župniji bo od 3. do 7. julija potekal počitniško oratorij za otroke. Otroci lepo povabljeni. Vabimo tudi srednješolce in študente k animatorjem.

CELJSKI GODALNI ORKESTER V STOLNICI S STABAT MATER
V sredo, ob 20. uri, bo Celjski godalni orkester izvajal v stolnici Stabat Mater  Antonia Vivaldia. Lepo povabljeni k temu lepemu in duhovno bogatemu glasbenemu dogodku, ki nas bo uvedel v sveto tridnevje.

BLAGOSLOV VELIKONOČNIH JEDIL
Blagoslov velikonočnih jedil bo:
V STOLNICI: ob 10h, 11h, 15h, 16h in 17h
V MARIJINI CERKVI: ob 13h in 14h
PRI KAPELI NA BABNEM: ob 14.00h
PRI KAPELI V MEDLOGU: ob 14.30h
PRI KRAGOLNIKOVI KAPELI: ob 16h

VELIKI ČETRTEK
Na veliki četrtek, obhajamo spomin zadnje večerje, ko je Jezus postavil zakrament svete evharistije in mašništva. Škof bo ob 19. uri vodil sveto mašo. Po sveti maši pa bo v Frančiškovi kapeli molitev za duhovne poklice.

VELIKI PETEK
Na veliki petek se spominjamo Jezusovega trpljena in smrti. Ob 15 uri vabljeni na Križev pot v stolnico. Ob 19. uri bo škof Maksimiljan vodil obrede velikega petka v čast Gospodovemu trpljenju. Po obredih povabljeni k skupni molitvi pred božjim grobom v kapeli Žalostne Matere Božje.

VELIKA SOBOTA
Zjutraj ob 7. uri bo blagoslov ognja. Skozi ves dan povabljeni k molitvi pred božjim grobom. Po razporedu bodo blagoslovi velikonočnih jedil. Zvečer ob 19. uri bo vigilija velike sobote, ki jo bo vodil škof Maksimiljan. Povabljeni k enemu najlepših in najbogatejših bogoslužij.

VELIKA NOČ
Na veliko noč, ob 7. uri, bo škof Maksimiljan vodil vstajenjsko procesijo in nato praznično sveto mašo. Svete maše v stolnici bodo še ob 10., 11.30 in 19. uri. V Marijini cerkvi ob 9. uri. Lepo vabljeni k skupnemu praznovanju velike noči v cerkvi pri bogoslužju.

VPIS OTROK V ŽUPNIJSKI VRTEC
V naši župniji že več kot dvajset let deluje župnijski vrtec – Danijelov levček. V tem mesecu je vpis v vrtec. Starši lepo povabljeni k vpisu otroka v naš vrtec. Vrtec se nahaja na treh enotah in sicer na Aškerčevi ulici v Celju, na Hudinji v Don Boskovem centru in v Vojniku.

ČIŠČENJE STOLNICE IN OKOLICE
V ponedeljek, po jutranji sveti maši naprošeni za pomoč, pri čiščenju stolnice in njene okolice za velikonočne praznike.

Dobra knjiga
Vsi, ki imamo radi dobre knjige smo povabljeni na srečanje v župnišče po večerni sveti maši v torek, 25.4.2023. Podelili si bomo misli o prebrani knjigi Popotovanje v deželo koptskih mučencev, ki jo je napisal Martin Mosebach. Pisatelj v 21 poglavjih opiše potopis njegovega srečanja s tujo kulturo in cerkvijo. Pripadniki ISI-Sa so februarja 2015 na libijski plaži obglavili 21 oranžno oblečenih kristjanov, ki so bili delavci migranti iz Egipta. Knjiga je izšla pri Založbi Družina.


Današnja božja beseda