Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 7. velikonočne nedelje

Oznanila 7. velikonočne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
Smo sredi »devetdnevnice« v pripravi na binkošti in na sveto birmo. Cerkev nam želi pomagati, da bi vsako leto podoživeli izkušnjo prve skupnosti, ki je zbrana v dvorani zadnje večerje ob Mariji v pričakovanju Svetega Duha. Isti namen ima tudi božja beseda, ki doseže svoj višek v stavku: »Vsi ti so enodušno vztrajali v molitvi z ženami in z Jezusovo materjo Marijo in z njegovimi brati.« Kot lahko vidimo, ne gre za preprosto pričakovanje, ampak za molitveno pričakovanje. Molitev je duša in vsebina tega pričakovanja. Jezus nam ne govori o molitvi, ampak moli vpričo svojih učencev in nam tako v živo pokaže, kakšna mora biti molitev resničnih Božjih otrok. Tudi mi se ne moremo bolje pripraviti na bližnje binkošti. Povabljeni k devetdnevnici v cerkvi in po zoom-u.
Tadej Linasi, župnik

ŠMARNICE
Mesec maj nas vabi k šmarnicam. Pri jutranjih svetih mašah bodo šmarnice za odrasle pri katerih bomo spoznavali življenje božje služabnice Magdalene Gornik. Šmarnice za otroke in mlade pa bodo zvečer in sicer v torek, petek, soboto ob 19. uri, v nedeljo, ob 10. uri v cerkvi. Ob Mariji bomo pogledali v Sveto pismo. Še posebej povabljeni letošnji birmanci in prvoobhajanci s starši.

DRUŽINSKA KATEHEZA
24 družin se vsako 3. nedeljo v mesecu srečujemo pri družinski katehezi. Najprej se zberemo pri 10. maši in za tem poklepetamo z ostalimi župljani ob kavici in pecivu. Nato pa si družine po skupinah na kratko podelimo, kako smo preživeli pretekli mesec. Sledijo kratke kateheze posebej za starše in otroke, pogovorne skupine in zaključek ob pici. Zaključimo ob 14h. Torej 4 ure ,1 nedeljo na mesec v dopoldanskem času, s kosilom, ob tem pa veliko veselja ob povezovanju in skupni duhovni rasti. Z mesecem septembrom začnemo novo šolsko leto in vabimo nove družine, da se nam pridružite. Prijavite se pri našem župniku, pri nama—sva Marko in Mojca Mihelak ali na župnijski mail: celje.danijel@gmail.com

SVETOVALNICA
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8. do 11. ure in 17. do 18. ure).

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE
V župniji bo od 3. do 7. julija potekal počitniško oratorij za otroke. Otroci lepo povabljeni. Vabimo tudi srednješolce in študente k animatorjem.

OBISK ŠKOFA IN SREČANJE Z BIRMANCI, BOTRI IN STARŠI
V torek se bo škof Maksimilijan srečal z našimi birmanci v veroučnih prostorih ob 17.30 uri, temu bo ob 19. uri sledila sveta maša. Po sveti maši pa bo skupno srečanje botrov, staršev in birmancev s škofom v župnijskih prostorih.

VEROUK
V četrtek ima verouk 6. razred.

BINKOŠTNA VIGILIJA, CELJE – SVETI DUH
V soboto, bomo skupaj z župnijo Celje – Svetu Duh, obhajali binkoštno vigilijo, ob 19. uri v cerkvi Svetega Duha. Molili in prosili bomo, da Bog s svojim Svetim Duhom napolni naše kraje, našo škofijo in vsakega od nas. Binkoštno vigilijo, ki je slovesni uvod v binkoštni praznik, bo vodil naš celjski škof Maksimilijan. V cerkvi Svetega Duha je tudi sam pred svojim posvečenjem pred dvema letoma, prav na soboto pred binkoštmi izpovedal vero in zvestobo Cerkvi. Vigilija bo na svoj način tudi uresničevanje prve škofijske vizije: »V Svetem Duhu se prepoznavamo in oblikujemo kot dejavni in sočutni člani občestev, kot misijonarski učenci in voditelji.« Vizija celjske škofije je skrbno in premišljeno nastajala več kot leto dni, pri njeni vsebini je sodelovalo več duhovnikov in aktivnih kristjanov iz celotne škofije. Na binkoštni večer se bomo združili v molitvi in po vzoru apostolov prosili:
Pridružite se nam tudi vi! Po bogoslužju bo celonočno bdenje v cerkvi, povabljeni (kontakt za nočno bdenje je Matej Prepadnik, 031 209 962).
Zato v soboto v stolnici ne bo večerne svete maše!

DEVETDNEVNCA PRED PRAZNIKOM BINKOŠTI IN PRAZNIKOM SVETE BIRME
Smo v času devetdnevnice v čast Svetemu Duhu v pripravi na binkošti in na obhajanje zakramenta svete birme. Devetdnevnica poteka vsak večer ob 20.30 na zoom-u in pa v cerkvi pri sveti maši, ob 19. uri. Vsi ste povabljeni, da se nam pridružite pri skupni molitvi za naše birmance in župnijo.  https://arnes-si.zoom.us/j/92369186902

MAJSKA MOLITVENA PRIPRAVA NA SVETOVNI DAN MOLITVE ZA SINODO
Papež Frančišek nas je povabil, da oktobrsko sinodalno srečanje škofov v Rimu podpremo s skupno molitvijo ob zaključku šmarnic, 31. maja. Slehernega vernika poziva, da izbere pot konkretnega služenja kot način oznanjevanja veselega oznanila. Tako v župniji pri jutranji in večerni sveti maši molimo za sinodo. Kratke molitvene spodbude iz Božje besede in iz sinodalnih besedil, nam pomagajo prebujati zavest, da smo vsi Cerkev in da smo skupaj na poti. Ob Mariji in pod njenim varstvom bomo prosili za razsvetljenje in odprtost Svetemu Duhu.
Zadnji dan šmarnic, 31. maja, pa smo povabljeni, da se vsi povežemo v molitvi in daritvi sv. maše, ki jo bo daroval škof Maksimilijan v Marijinem svetišču v Olimju (ob 18h molitvena ura, ob 19h sveta maša), kjer se bomo pred Marijo, Spremljevalko na poti zbrali romarji in predstavniki vse škofije v prošnji za sinodalno prenovo naše Cerkve.

SVETA SPOVED ZA BIRMANCE, BOTRE IN STARŠE
V torek bo od 18.30 ure dalje sveta spoved za birmance, botre in starše. Lepo povabljeni.

DELAVNICE MOLITVE IN ŽIVLJENJA
Srečanje bo v torek ob 19.30 uri v veroučni učilnici.


Današnja božja beseda