Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila binkoštne nedelje

Oznanila binkoštne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
Sveti Duh nas spominja
Sveti Duh nas spominja na vse tisto, kar je Jezus rekel. On je živ spomin Cerkve. Ko nas spominja, nam omogoča razumeti Gospodove besede, vstopiti v pomen njegovih besed.
Sveti Duh nam omogoča govoriti
Sveti Duh nas uči, spominja in še več, omogoča nam govoriti z Bogom ter z ljudmi. Ni nemega kristjana, nemega v duši. Ni! Zanj ni prostora.
V molitvi
Omogoča nam v molitvi govoriti z Bogom. Molitev je dar, ki smo ga zastonjsko prejeli. Je pogovor z Njim v Svetem Duhu, ki moli v nas in nam omogoča, da se obračamo na Boga tako, da mu rečemo Oče, Očka, Abba.
V bratskem pogovoru
Sveti Duh omogoča v bratskem pogovoru govoriti drug z drugim. Pomaga nam govoriti z drugimi tako, da jih prepoznamo kot brate in sestre, da govorimo z njimi prijateljsko.
Po preroštvu
Sveti Duh nam omogoča govoriti ljudem po preroštvu tako, da nas napravlja ponižne in učljive kanale Božje Besede. Preroštvo naj bo vedno odkritosrčno, naj jasno pokaže na nasprotja in krivice, a vedno s krotkostjo in konstruktivnim namenom.
Če povzamem: Sveti Duh nas uči pot, nas spominja na Jezusove besede in jih razlaga, omogoča nam moliti in reči Bogu Oče, omogoča nam v bratskem pogovoru pogovarjati se z ljudmi, omogoča nam govoriti po preroštvu.
Tadej Linasi, župnik

BINKOŠTNI PONEDELJEK
Pred nami je binkoštni ponedeljek, praznik Marije, Matere Cerkve. V stolnici bosta sveti maši ob 7.30 in 19. uri, v Marijini cerkvi ob 9. uri. Lepo vabljeni k bogoslužju.

PRIPRAVA PRVOOBHAJNCEV IN STARŠEV NA PRVO SVETO OBHAJILO
Prvoobhajanci in starši so lepo povabljeni k duhovni pripravi na prvo sveto obhajilo, ki bo pri sveti maši v ponedeljek, torek, četrtek in petek ob 19. uri.

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA
Prihodnjo nedeljo bomo v župniji obhajali slovesnost prvega svetega obhajila ob 10. uri. 10 otrok bo prvič prejelo sveto hostijo. Povabljeni, da z molitvijo podpremo otroke in njihove družine.

PRVI ČETRTEK, PRVI PETEK, PRVA SOBOTA
Prvi četrtek nas vabi k molitvi in sveti maši za nove duhovne poklice.
Na prvi petek povabljeni k sveti maši in češčenju Jezusovega Srca.
V noči iz prvega petka na prvo soboto vabljeni k nočnemu češčenju Najsvetejšega zakramenta.
Prva sobota v mesecu nas vabi sveti maši in k češčenju Marijinega Srca, v ta namen bo v Marijini cerkvi sveta maša ob 8. uri. Lepo povabljeni.

OBISK BOLNIKOV NA DOMU
Obisk bolnikov na domu bo ob prvem petku.

SVETOVALNICA
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8. do 11. ure in 17. do 18. ure).

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE
V župniji bo od 3. do 7. julija potekal počitniško oratorij za otroke. Otroci lepo povabljeni. Vabimo tudi srednješolce in študente k animatorjem.

SVETOVNI DAN MOLITVE ZA SINODO
V sredo je svetovni molitveni dan za sinodo. Povabljeni, da se vsi povežemo v molitvi in daritvi sv. maše, ki jo bo daroval škof Maksimilijan v Marijinem svetišču v Olimju (ob 18h molitvena ura, ob 19h sveta maša), kjer se bomo pred Marijo, Spremljevalko na poti zbrali romarji in predstavniki vse škofije v prošnji za sinodalno prenovo naše Cerkve.


Današnja božja beseda