Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 10. nedelje med letom

Oznanila 10. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
Začelo se je z Jezusovim pogledom: zagleda moža Mateja. Matej je sedel pri mitnici. Jezus mu je rekel: »Hôdi za menoj!« In on je »vstal in šel za njim«. »vstal je«. V tistih časih je namreč tisti, ki je sedel, imel oblast nad drugimi, ki so stali pred njim, da bi ga poslušali ali, kot v tem primeru, da bi mu plačali davek. Jezus je Mateja odtrgal od moči: od sedenja, da bi sprejemal druge, ga premaknil k drugim. To počne Kristus in to je temeljno za kristjane: Ali mi, Jezusovi učenci, mi Cerkev, sedimo in čakamo, da ljudje pridejo, ali pa znamo vstati, stopiti na pot z drugimi, iskati druge? Nekrščanski položaj je reči: »Naj pridejo. Jaz sem tukaj, naj pridejo.« Ne, ti pojdi in jih poišči, ti naredi prvi korak. Jezus je šel v Matejevo hišo. Matejeva apostolska gorečnost se ne začne na novem kraju, čistem, idealnem in oddaljenem, ampak se začne tam, kjer živi, z ljudmi, ki jih pozna. To je sporočilo za nas: ni nam treba čakati, da bomo popolni in bomo opravili dolgo pot za Jezusom, da bi pričevali zanj. Naše oznanjevanje se začne danes, tam, kjer živimo. Ne začne se s prepričevanjem drugih, ampak z vsakodnevnim pričevanjem o lepoti Ljubezni, ki nas je pogledala in nas dvignila. Ta lepota in sporočanje o njej bo prepričalo ljudi, ne mi, ampak sam Gospod. Mi oznanjamo Gospoda, ne oznanjamo sebe, politične stranke ali ideologije, temveč Jezusa. Mi povežemo Jezusa z ljudmi, ne da bi jih prepričevali, in pustimo, da jih Gospod prepriča.
Tadej Linasi, župnik

ROMANJE NA BREZJE NA SREČANJE BOLNIKOV IN OSTARELIH
V soboto, 24. junija, je na Brezju pri Mariji pomagaj tradicionalno srečanje ostarelih, bolnikov in invalidov. Romali bomo skupaj z župnijo Celje – Sveti Duh. Odhod avtobusa bo iz pred cerkve Svetega Duha ob 7.00. Prosimo za prijavo 031 658 455 (Marinka) .

DRUŽINSKA KATEHEZA
Prihodnjo nedeljo, povabljene družine k družinski katehezi. Pričnemo s sveto mašo ob 10. uri.

SREČANJE ČLANOV ŽPS
V torek, ob 20. uri, vabljeni člani ŽPS na srečanje v župnijske prostore.

VABIMO NOVE DRUŽINE K DRUŽINSKI KATEHEZI
24 družin se vsako 3. nedeljo v mesecu srečujemo pri družinski katehezi. Najprej se zberemo pri 10. maši in za tem poklepetamo z ostalimi župljani ob kavici in pecivu. Nato pa si družine po skupinah na kratko podelimo, kako smo preživeli pretekli mesec. Sledijo kratke kateheze posebej za starše in otroke, pogovorne skupine in zaključek ob pici. Zaključimo ob 14h. Torej 4 ure 1 nedeljo na mesec v dopoldanskem času, s kosilom, ob tem pa veliko veselja ob povezovanju in skupni duhovni rasti. Z mesecem septembrom začnemo novo šolsko leto in vabimo nove družine, da se nam pridružite. Prijavite se pri našem župniku, pri nama -sva Marko in Mojca Mihelak ali na župnijski mail: celje.danijel@gmail.com

SREČANJE ZA STARŠE VEROUČENCEV BODOČIH DEVETIH RAZREDOV
Starši veroučencev, ki bodo v jeseni obiskovali 9. razred verouka, lepo vabljeni na srečanje v torek, ob 17. uri, v župnijske prostore.

SREČANJE ZA STARŠE VEROUČENCEV BODOČIH OSMIH RAZREDOV
Starši veroučencev, ki bodo v jeseni obiskovali 8. razred, lepo vabljeni na srečanje v četrtek, ob 18. uri v župnijske prostore.

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE
V župniji bo od 3. do 7. julija potekal počitniški oratorij za otroke. Otroci lepo vabljeni. Vabimo tudi srednješolce in študente k animatorjem. Vzemite si prijavnice.

DOBRA KNJIGA
Vsi, ki imamo radi dobre knjige, smo povabljeni na srečanje v župnišče po večerni sveti maši v torek, 20. 6. 2023. Podelili si bomo misli o prebrani knjigi Računalniški genij v nebesih, ki jo je napisal Nicola Gori. Carlo Acutis (1991-2006) je pri 15. letih umrl zaradi levkemije, svoje trpljenje pa je daroval za papeža in Cerkev. Bil je nadarjen za računalniško delo, hkrati pa je bil izredno ljubezniv in pobožen mladenič – vsak dan je bil pri maši, redno je molil rožni venec, vsak teden je bil pri sveti spovedi. V postopku razglasitve za blaženega je Cerkev prepoznala njegove kreposti, zaradi katerih je lahko zgled in priprošnjik za odraščajočo mladino po vsem svetu. Od slovesne razglasitve oktobra 2020 ga Cerkev časti kot blaženega. Sloves tega italijanskega najstnika se spontano širi po svetu z osupljivo hitrostjo. Na stotine poročil o uslišanjih na njegovo priprošnjo prihaja z vseh koncev sveta. Nekateri mladi so se s tem sodobnim misijonarjem in nadarjenim računalniškim najstnikom srečali na spletu. Knjiga je izšla pri založbi Družina.


Današnja božja beseda