Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 11. nedelje med letom

Oznanila 11. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
Cerkev je kot Kristus in skupaj z Njim, poklicana in poslana vzpostaviti kraljestvo življenja in izgnati demona smrti, da bi v svetu življenja Bog slavil zmago. Slavil zmago Bog, ki je Ljubezen. To Kristusovo delovanje pa je vedno tiho, nikoli spektakularno, saj ravno v ponižnosti biti Cerkev, v živeti vsakdan evangelij, raste veliko drevo resničnega življenja. Ravno s temi skromnimi začetki nas Gospod opogumlja, da bi lahko v ponižanju današnje Cerkve, v revščini našega krščanskega življenja, videli njegovo navzočnost ter imeli pogum iti naproti srečanju z Njim ter udejanjiti na tej zemlji njegovo ljubezen, to moč miru in resničnega življenja. Apostol Pavel pravi: »Bog pa izkazuje svojo ljubezen do nas s tem, da je Kristus umrl za nas, ko smo bili še grešniki« (Rim 5,8). Cerkev je torej skupnost grešnikov, ki verujejo v Božjo ljubezen ter se pustijo Njemu preoblikovati, ter tako s tem, ko so postali sveti, posvečujejo svet.
Tadej Linasi, župnik

VABIMO NOVE DRUŽINE K DRUŽINSKI KATEHEZI
24 družin se vsako 3. nedeljo v mesecu srečujemo pri družinski katehezi. Najprej se zberemo pri sv. maši ob 10.00 in za tem poklepetamo z ostalimi župljani ob kavici in pecivu. Nato pa si družine po skupinah na kratko podelimo, kako smo preživeli pretekli mesec. Sledijo kratke kateheze posebej za starše in otroke, pogovorne skupine in zaključek ob pici. Zaključimo ob 14.00. Torej 4 ure 1 nedeljo na mesec v dopoldanskem času, s kosilom, ob tem pa veliko veselja ob povezovanju in skupni duhovni rasti. Z mesecem septembrom začnemo novo šolsko leto in vabimo nove družine, da se nam pridružite. Prijavite se pri našem župniku, pri nama -sva Marko in Mojca Mihelak ali na župnijski mail: celje.danijel@gmail.com

ROMANJE NA BREZJE NA SREČANJE BOLNIKOV IN OSTARELIH
V soboto, 24. junija je na Brezju pri Mariji pomagaj tradicionalno srečanje ostarelih, bolnikov in invalidov. Romali bomo skupaj z župnijo Celje – Sveti Duh. Odhod avtobusa bo iz pred cerkve Svetega Duha ob 7.00. Prosimo za prijavo na 031 658 455 (Marinka).

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE
V župniji bo od 3. do 7. julija potekal počitniški oratorij za otroke. Otroci lepo vabljeni. Vabimo tudi srednješolce in študente k animatorjem. Vzemite si prijavnice: https://docs.google.com/…/1hDSBKKpMCaQMVbCbsr0r…/edit…
Do konca prijav je samo še en teden.

DOBRA KNJIGA
Vsi, ki imamo radi dobre knjige, smo povabljeni na srečanje v župnišče po večerni sveti maši v torek, 20. 6. 2023. Podelili si bomo misli o prebrani knjigi Računalniški genij v nebesih, ki jo je napisal Nicola Gori. Carlo Acutis (1991-2006) je pri 15. letih umrl zaradi levkemije, svoje trpljenje pa je daroval za papeža in Cerkev. Bil je nadarjen za računalniško delo, hkrati pa je bil izredno ljubezniv in pobožen mladenič – vsak dan je bil pri maši, redno je molil rožni venec, vsak teden je bil pri sveti spovedi. V postopku razglasitve za blaženega je Cerkev prepoznala njegove kreposti, zaradi katerih je lahko zgled in priprošnjik za odraščajočo mladino po vsem svetu. Od slovesne razglasitve oktobra 2020 ga Cerkev časti kot blaženega. Sloves tega italijanskega najstnika se spontano širi po svetu z osupljivo hitrostjo. Na stotine poročil o uslišanjih na njegovo priprošnjo prihaja z vseh koncev sveta. Nekateri mladi so se s tem sodobnim misijonarjem in nadarjenim računalniškim najstnikom srečali na spletu. Knjiga je izšla pri založbi Družina.

VABILO NOVIM STALNIM IN NADOMESTNIM ČASTILCEM
V Katekizmu Katoliške cerkve je evharistija opisana kot vir in višek vere. Materialni napredek ostaja zunaj nas in četudi nam lahko prinese pozitivna občutja, je vedno minljiv in brez vsebine. Notranji napredek pa pomeni, da se spreminjamo in postajamo boljši. Čas, ki ga posvetimo češčenju evharističnega Jezusa, nas lahko v marsičem preseneti. Kako? Preberite v naslednjih oznanilih. (prir. po Aleteia). Lepo vabljeni, da postanete stalni častilci evharističnega Jezusa katero koli uro v času češčenja, še posebej pa v naslednjih terminih:
V ob četrtkih od 13.00 do 14.00
V ob petkih od 12.00 do 13.00
V ob sobotah od 9.00 do 10.00
Matej Prepadnik, koordinator
Informacije in prijave: 031 209 962, cescenje@gmail.com


Današnja božja beseda