Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 17. in 18. nedelje med letom

Oznanila 17. in 18. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
V zaključku poglavja Matejevega evangelija, ki je posvečeno prilikam Božjega kraljestva (Mt 13,44-52). Med njimi sta dve majhni mojstrovini: priliki o zakladu skritem na njivi ter o dragocenem biseru. Povesta nam, da do odkritja Božjega kraljestva lahko pride nenadoma, kakor za kmeta, ki je med oranjem našel nepričakovan zaklad, ali pa po dolgem iskanju, kakor za trgovca z biseri, ki je končno našel biser, o katerem je ves čas sanjal. V prvem in v drugem primeru pa je bistveno, da sta zaklad in biser vredna več kakor vse ostale dobrine, saj se kmet in trgovec, ko ju najdeta, odpovesta vsemu drugemu, da ju lahko kupita. Nič ne tehtata, razmišljata, premišljujeta, ampak takoj spoznata neprecenljivo vrednost tega, kar sta našla in sta pripravljena izgubiti vse samo za to, da bi ju imela. Dragi bratje in sestre, veselje nad najdenim zakladom Božjega kraljestva se kaže navzven. Kristjan ne more skriti svoje vere, saj se kaže v vsaki besedi, v vsakem dejanju, tudi v najbolj preprostem in vsakdanjem, kaže se kot ljubezen, ki nam jo je Bog podaril po Jezusu.
Tadej Linasi, župnik

PRVI ČETRTEK, PRVI PETEK, PRVA SOBOTA
Prvi četrtek nas vabi k molitvi in sveti maši za nove duhovne poklice. Na prvi petek povabljeni k sveti maši in češčenju Jezusovega Srca. Prva sobota v mesecu nas vabi sveti maši in k češčenju Marijinega Srca, v ta namen bo v Marijini cerkvi sveta maša ob 8. uri. Lepo povabljeni.

PRVA NEDELJA
Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Se priporočamo za vaš dar .

OBISK BOLNIKOV NA DOMU
Obisk bolnikov na domu bo ob prvem petku.

PORCIJUNKULA PRI SV. CECILIJI
Bratje kapucini vabijo k sv. Ceciliji na predvečer praznika Device Marije Angelske v Porcijunkuli, v torek, 1. avgusta ob 19. uri k molitveni uri o Božjem usmiljenju, spravi in odpuščanju ter “odprtje porciunkulskega odpustka”; ob 20. uri bo sv. maša. Priložnost za spoved od 17. do 21. ure. Na sam praznik Marije Angelske, v sredo, 2. avgusta, bodo maše ob 7., 8., 9.30, 11., in 18. uri. Priložnost za spoved od 6. do 20. ure.

NOČNO ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA ZAKRAMENTA
̴prvi petek in prva sobota ̴ V petek, 4. avgusta, od 21. ure, do sobote, 5. avgusta, do 7.30 ure, bo potekalo nočno češčenje Najsvetejšega zakramenta. Cerkev bo od 21. ure dalje zaklenjena. Menjave nočnih častilcev pri stranskih vratih so predvidene ob 22., 23., 1., 3. in 5. uri.
Vsi lepo vabljeni!
(Informacije in prijave: 031 209 962 cescenje@gmail.com)

VABIMO NOVE DRUŽINE K DRUŽINSKI KATEHEZI
24 družin se vsako 3. nedeljo v mesecu srečujemo pri družinski katehezi. Najprej se zberemo pri sv. maši ob 10.00 in za tem poklepetamo z ostalimi župljani ob kavici in pecivu. Nato pa si družine po skupinah na kratko podelimo, kako smo preživeli pretekli mesec. Sledijo kratke kateheze posebej za starše in otroke, pogovorne skupine in zaključek ob pici. Zaključimo ob 14.00. Torej 4 ure 1 nedeljo na mesec v dopoldanskem času, s kosilom, ob tem pa veliko veselja ob povezovanju in skupni duhovni rasti. Z mesecem septembrom začnemo novo šolsko leto in vabimo nove družine, da se nam pridružite. Prijavite se pri našem župniku, pri nama -sva Marko in Mojca Mihelak ali na župnijski mail: celje.danijel@gmail.com


Današnja božja beseda