Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 19. nedelje med letom

Oznanila 19. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

EVANGELJSKI UTRINEK
Na jezeru začel divjati vihar in ravno med nevihto je Jezus dohitel čoln z učenci tako, da je hodil po jezeru. Ko so ga učenci zagledali, so se zelo prestrašili, saj so mislili, da je prikazen. Toda On jih je pomiril: »Bodite pogumni! Jaz sem. Ne bojte se!«. Peter pa je s svojo značilno zaletavostjo skoraj zahteval dokaz: »Gospod, če si ti, mi ukaži, da pridem po vodi k tebi«. Peter je stopil iz čolna in začel hoditi po vodi. Toda zajel ga je močan veter in se je začel utapljati. Tedaj je zavpil: »Gospod, reši me!« In Jezus je iztegnil roko ter ga dvignil.  »In ko sta stopila v čoln, je veter ponehal. Oni pa, ki so bili v čolnu, so se mu poklonili do tal in rekli: »Resnično si Božji Sin!«. Na čolnu so vsi učenci. Skupna jim je prestrašenost zaradi izkušnje slabosti, krhkosti, strahu, zaradi malovernosti. Ko pa v ta čoln stopi Jezus, se ozračje takoj spremeni. Vsi se po veri čutijo povezane v Njem. Vsi, majhni in prestrašeni, postanejo v trenutku, ko padejo na kolena in priznajo v svojem učitelju Božjega Sina, veliki. Kolikokrat se tudi z nami zgodi isto. Brez Jezusa, daleč od Jezusa, se čutimo celo tako prestrašene in neprimerne, da celo pomislimo, da ne bomo več zmogli. Primanjkuje vera! Toda Jezus je vedno z nami, morda skrit, toda navzoč in vedno pripravljen dvigniti nas.
Tadej Linasi, župnik

PRAZNIK VNEBOVZETJA DEVICE MARIJE V NAŠI ŽUPNIJI
V torek, 15. avgusta, je slovesen in zapovedan praznik Marijinega vnebovzetja.
V naši Marijini cerkvi je žegnanje. S praznovanjem bomo začeli že v ponedeljek zvečer, 14. avgusta, ko bomo ob 19.00 uri imeli sv. mašo ter slovesne večernice prazničnega dne.
Slovesna praznična sv. maša bo v torek, 15. avgusta, ob 9.00 uri. Praznovanje bomo zaključili ta dan zvečer ob 19.00 uri s sv. mašo in slovesnimi litanijami Matere božje. V stolnici bodo svete maše ob 7.30, 10.00 in 11.30 uri.
Zaradi praznika v ponedeljek in torek zvečer v stolni cerkvi ne bo svete maše. Lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju.

ŠKOFOVA SPODBUDA K MOLITVI IN ZAUPANJU
»Usmili se nas, o Bog, po svoji milosrčnosti!« (Ps 51)
Ob hudih neurjih, ki so še posebej zadela prebivalce naše škofije, izražam svojo bližino in molim za vse vas, ki ste v stiski in se zahvaljujem vsem, ki nesebično pomagate potrebnim. Verujem, da je Gospod z nami tudi v tem viharju preizkušenj in podarja tolažbo in moč vsem potrebnim. Sprejmimo spodbudo svetega arškega župnika Janeza Vianneya h goreči in zaupni molitvi: »Molitev nas nikoli ne pusti brez tolažbe. Je kakor med, ki teče v dušo in oslaja vse trpljenje.«
Vse verne naše škofije vabim, da se povežemo v skupni molitvi k Bogu za odvrnitev nesreče in Božje varstvo. V celjski stolnici bomo v ta namen v teh dneh molili pred Najsvetejšim in pri večerni sveti maši.

VABIMO NOVE DRUŽINE K DRUŽINSKI KATEHEZI
Po lanskoletni zelo dobri izkušnji Družinske kateheze v župniji, vabimo družine, da se nam pridružite v jeseni z novim šolskim in pastoralnim letom. Prijavite se lahko v župnijski pisarni ali preko povezave:
https://forms.gle/MRHHYyra7iLv58SP7

PETROVŠAK MATI BOŽJA VABI
V baziliki Matere Božje v Petrovčah bodo ob prazniku Marijinega vnebovzetja svete maše, ponedeljek ob 19.30 uri, v torek: ob 6.30, 8.00, 10.00, 12.00 in 19.00 uri. Vabljeni.

NABIRKA ZA POMOČ V POPLAVAH
Vso župnijsko občestvo lepo povabimo, k solidarnosti in darovanju za ljudi, ki so jih v teh dneh prizadele poplave. Vaš dar pri sveti maši na današnjo nedeljo (13. 8.), bo namenjen za pomoč tem ljudem. Vse zbrane darove bomo izročili Karitas, ki jih bo posredovala naj bolj potrebnim. Bog vam povrni.
Lahko pa svoj dar darujete direktno na Slovensko Karitas: 
Naziv: Slovenska Karitas
Naslov: Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Koda namena: CHAR
Namen: POMOČ POPLAVE
Sklic: SI00 624
SWIFT BIC KODALJBASI2X

ČEŠČENJE EVHARISTINČNEGA JEZUSA
VABILO NOVIM STALNIM IN NADOMESTNIM ČASTILCEM
Presenetljive stvari, ki se zgodijo ob redni adoraciji (nadaljevanje):
3. Bolj se posvečate drugim
Jezus je rekel: “Kakor sem vas jaz ljubil, tako se tudi vi ljubite med seboj” (Jn 13,34). Češčenje nas poveže z bližnjimi in s svetom – navsezadnje svoj čas posvečamo Stvarniku vsega, kar je! Več časa za hvaljenje in češčenje Boga pomeni več časa za potrebe drugih in sveta, v katerem živimo, ter manj potrebe, da se zaziramo v lastno korist. (prir. po Aleteia)
Lepo vabljeni, da postanete stalni in/ali nadomestni častilci evharističnega Jezusa katerokoli uro v času češčenja, še posebej pa v naslednjih terminih:
V ob petkih od 11.00 do 12.00
V ob sobotah od 9.00 do 10.00
Informacije in prijave: Matej Prepadnik,
031 209 962, cescenje@gmail.com


Današnja božja beseda