Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 23. nedelje med letom

Oznanila 23. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

Vstopili smo v novo pastoralno leto. Tudi z novo podobo farnih oznanil. Navdih smo iskali v besedilu vizije župnije, ki smo jo v zadnjih dveh letih nekako prepoznali  in nas kot občestvo vabi: V odprtosti Svetemu Duhu, hodimo skupaj po poti učenčevstva in gradimo misijonsko občestvo, ki živi iz osebne vere v Jezusa Kristusa, za katerega pričujemo v življenjem. V želji, da se prepoznavamo v Svetem Duhu in mu dovolimo, da v nas in po nas dela, želimo tudi z novo podobo pokazati na našo željo po življenju, ki se napaja iz vere.
Navdih za nov logotip župnije je dala Beseda: »Glej, vse delam novo…« (Raz 21,5)
Smo župnija, ki je imela prvega župnika že leta 1129 in je vse do danes ostala župnija. Kljub častitljivi starosti in bogati zgodovini, želimo biti župnija z veliko mladostne ustvarjalne energije. Morda je ravno sedaj čas, da »naredimo nekaj novega…« – nekaj novega v naših srcih, v  naših odnosih, v našem navdušenju za Gospoda, da bi se vedno veselili, molili in se zahvaljevali (1 Tes 5), ter postajali vedno bolj Njegove priče. Vemo, da samo z Gospodom lahko delamo »novo«. Nova grafična podoba naše župnije želi pripovedovati o tej »novosti«, ki jo želimo živeti. Podoba križa preseva v krožno zasnovo simbola, kjer je iz njegovega vznožja je pognala mladika, ki sega v osrčje križa, ki je Kristusova rana. Prav ta sveta rana je izvir življenja, ki ga iščemo. Zato se pod križem poraja novo življenje. Na križu, v katerega smo krščeni, je Njegova srčna rana iz katere prihaja življenje in daje rast. Tudi naše »zvezde« so del tega življenja, ne le spomin preteklosti, ampak so kot humus, iz katerega rastemo danes in nas spominjajo, da »novo» ne nastaja tako, da se staro uniči, ampak, da se spremeni.
Župnik Tadej Linasi
avtorica grafične podobe Vera Klepej Turnšek

Razpored verouka
1. razred – s. Agnes
       torek ob 16.00
2. razred – s. Agnes
       torek ob 17.00
3. razred – ga. Narcisa
       ponedeljek ob 16.00
4. razred – ga. Karlina
       torek ob 15.00
5. razred – ga. Karlina
       torek ob 16.00
6. razred – župnik Tadej
       četrtek ob 16.00
       (na 2 tedna po 1,5h)
7. razred – župnik Tadej
       četrtek ob 16.00
(na 2 tedna po 1,5h)
8. razred – g. Klemen
torek ob 16.00
(na 2 tedna po 1,5h)
9. razred – g. Klemen
torek ob 16.00
(na 2 tedna po 1,5h)

svetovalnica
Namenjena je vsem, ki ste se znašli v stiski in bi želeli s svetovalko razrešiti dileme, ki vas begajo. 
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 do 18.00 v župnijskih prostorih.
Prijave  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00.

PRAZNIK ŽALOSTNE MATERE BOŽJE
V petek je praznik Žalostne Matere Božje, zato bo jutranja sveta maša ob 7.30 v Marijini kapeli v stolnici. Člani bratovščine in tudi drugi, lepo vabljeni

STIČNA MLADIH
V soboto bo v Stični srečanje katoliške mladine. Mladi, lepo povabljeni. Organiziran bo avtobusni prevoz iz Celje, zato prosimo za čimprejšnjo prijavo. Prijava je obvezna.

SREČANJE DRUŽIN DRUŽINSKE KATEHEZE
Prihodnjo nedeljo povabljene družine, ki ste se vključile v družinsko katehezo v naši župniji na prvo srečanje. Pričnemo ob 10.00 s sveto mašo. Če bi se še kdo želel priključiti katehezi, naj prijavo odda do jutri, ponedeljka, 11. septembra. Prijavite se lahko preko obrazca ali v župnijski pisarni.

VEROUK
Vstopili smo v novo veroučno in pastoralno leto. Prosimo vas, da skušate uskladiti vse obveznosti otrok tako, da bodo veroučna srečanja tekla nemoteno.  Katera veroučna gradiva potrebujete, bo sporočeno pri verouku. Na škofijski ravni je uveden tudi prispevek, ki je enoten za vse in znaša 30 EUR na družino. Vpis otrok v prvi razred bo pri veroučni uri. Knjige bodo na voljo pri veroučni uri. Z veroukom pričnemo v ponedeljek, 18. septembra. 8. razred ima prvo srečanje že v torek. 12. septembra.

ROMANJE V MEDUGURJE
Lepo vabljeni na romanje v Medžugurje, in sicer od sobote, 28. 10. do ponedeljka, 30. 10. 2023. Cena romanja za odraslo osebo je 124 EUR, za otroke nekaj manj. Prosimo za prijave. Ob prijavi na romanje, se plača del zneska romanja.


Današnja božja beseda