Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 24. nedelje med letom

Oznanila 24. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

Če sledimo evangelijem zadnji treh nedelj, potem si znova postavljam vprašanje: »Kdo je Jezus zame, zame osebno« Od tega odgovora zavisi tudi moj odziv na vabilo: »Če hočeš biti moj učenec, odpovej se sebi, vzemi svoj križ, ter hodi za menoj«. Temu sledi tudi moj odnos do bližnjega in skupnosti: »ljubi, delaj dobro, …, odpuščaj«.
Odpuščanje! »Gospod, kolikokrat naj odpustim svojemu bratu, če greši zoper mene? Ni lahko odpuščati, če te je nekdo ranil, prizadel, ti storil kaj hudega. Ni lahko, ampak je zelo težko, morda celo nemogoče. Toda, ali je to pot? Jezus me uči odpuščati, on mora biti merilo in zgled, on mi pri tem pomaga. Edina možna pot, ki omogoča življenje je odpuščanje. Sovraštvo, zamere niso pot rešitve, to ni pot odrešenja, je samo pot še večje jeze, zamer in na koncu smrti.
Vse od našega krsta naprej nam je Bog odpustil ter nam oprostil plačila nezmožen dolg: izvirni greh. To je bilo prvič, zatem nam s svojim brezmejnim usmiljenjem odpušča vse naše krivde, če le pokažemo najmanjše znamenje kesanja. Bog je tako usmiljen. Ko smo skušani, da zapremo svoje srce pred tistim, ki nas je užalil, a nas prosi odpuščanja, se spomnimo besed nebeškega Očeta neusmiljenemu služabniku: »Ves tisti dolg sem ti odpustil, ker si me prosil. Ali nisi bil tudi ti dolžan usmiliti se svojega soslužabnika, kakor sem se jaz tebe usmilil?«  Vsakdo, ki je skusil veselje, mir in notranjo svobodo, izhajajočo iz tega, da mu je bilo odpuščeno, se lahko odpre možnosti, da prav tako on odpušča.
Župnik Tadej Linasi

RAZPORED VEROUKA
1. razred – s. Agnes
       torek ob 16.00
2. razred – s. Agnes
       torek ob 17.00
3. razred – ga. Narcisa
       ponedeljek ob 16.00
4. razred – ga. Karlina
       torek ob 15.00
5. razred – ga. Karlina
       torek ob 16.00
6. razred – župnik Tadej
       četrtek ob 16.00
       (na 2 tedna po 1,5h)
7. razred – župnik Tadej
četrtek ob 16.00
(na 2 tedna po 1,5h)
8. razred – g. Klemen
torek ob 16.00
(na 2 tedna po 1,5h)
9. razred – g. Klemen
torek ob 16.00
(na 2 tedna po 1,5h)

SVETOVALNICA
Namenjena je vsem, ki ste se znašli v stiski in bi želeli s svetovalko razrešiti dileme, ki vas begajo. 
Kdaj in kje?
Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 do 18.00 v župnijskih prostorih.
Prijave  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00.


SLOMŠKOVA NEDELJA
Prihodnjo nedeljo je praznik blaženega Antona Martina Slomška – Slomškova nedelja. Lepo vabljeni k sveti maši. Pri vseh svetih mašah v stolnici bomo prejeli blagoslov s Slomškovimi relikvijami. Osrednje slavje Slomškove nedelje pa bo v Mariboru v Zavodu Antona Martina Slomška, kjer se nahaja škofijska gimnazija, osnovan šola in vrtec. Ob 15.00  bo molitev, ob 16.00 pa sveta maša. Kdor bi želel iti, bo iz Celja v okviru dekanije organiziran avtobusni prevoz. Prijave zbira g. Miha Herman, župnik na Teharju (041 601 713). Avtobus bo pobiral tudi na avtobusni postaji pri železniški postaji ob 14.00.  Prijave so obvezne.


VEROUK
V tednu, ki je pred nami pričenjamo z veroučnimi srečanji. Veroučna srečanja od 1. do 5. razreda so vsak teden. Veroučna srečanja od 6. do 9. razreda pa so na vsaka dva tedna po dve šolski uri. Prijave k verouku in vsa gradiva boste uredili na veroučnem srečanju.
V torek ima veroučno srečanje 8. razred. 
V četrtek ima veroučno srečanje 6. razred.


SREČANJE ČLANOV ŽPS
V torek po večerni sveti maši, ob 19.30, vabljeni člani ŽPS-ja na srečanje v župnijske prostore.


KONCERT ORKESTRA HARF V STOLNICI
V sredo, ob 19.00, vabljeni v stolnico na koncert orkestra harf glasbene šole Celje.


EKSODUS MOŽJE VABIJO
Vabljeni vsi moški od 18 leta dalje, da se nam pridružite v 65-dnevnem duhovnem programu z naslovom JESENSKE BITKE (Battles in Autumn). Ob dnevnih premišljevanjih svetopisemske knjige Makabejcev bomo to jesen sprejeli svoj krstni klic k vodenju tistih, ki so nam zaupani v varstvo in skrb. 
Stebri naše duhovne poti so: molitev, asketstvo in bratstvo.
Kontakt : 041 513 800, matevz.zimsek@gmail.com


ROMANJE V MEDŽUGoRJE
Lepo vabljeni na romanje v Medžugorje, in sicer od sobote, 28. 10. do ponedeljka, 30. 10. 2023. Cena romanja za odraslo osebo je 124 EUR, za otroke nekaj manj. Prosimo za prijave. Ob prijavi na romanje, se plača del zneska romanja.


Današnja božja beseda